10 alimente recomandate de către nutriționiștii germani pentru ficat
1. Anghinarea.
Are proteine regenerative, iar acidul folic și antioxidanții săi previn bolile hepatice.
2. Sucul de ridiche.
Stimulează secreția bilei.
3. Conopida.
Contribuie la protejarea și îmbunătățirea activității ficatului.
4. Drojdia de bere.
E o importantă sursă de vitamina B, detoxifică ficatul.
5. Nasturelul (Nasturtium Officinale).
E folosit la producerea muștarului și a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei și al ficatului.
6. Papadia.
Reduce colesterolul și ajută la buna funcționare a ficatului.
7. Laptele.
Apără ficatul de diferite afecțiuni frecvente.
8. Menta.
Uleiurile sale esențiale stimulează secreția biliară și ajută la calmarea crampelor.
9. Carnea de iepure.
Degresează ficatul.
10. Carnea de vita si de manzat.
Conține vitamina B, fier și proteine de bună calitate.
terapiinaturiste.ro
Sursa: viataverdeviu.ro