UPDATE 27 de morţi şi 139 de răniţi într-un incendiu care a izbucnit într-un club din centrul Bucureştiului

Luni UPDATE ORA 19:06

Prima reținere în dosarul clubului Colectiv. Acționarul majoritar, Alin Anastasescu, a fost reținut în această seară, de procurorii Parchetului instanţei supreme. Acesta este acuzat de ucidere şi vătămare corporală din culpă, în dosarul privind incendiul în care 31 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Luni UPDATE ORA 18:56

Pacienţii internaţi în secţia de terapie intensivă sunt în continuare în aceeaşi stare, nu au survenit modificări semnificative, ei fiind monitorizaţi şi necesitând aceleaşi măsuri specifice de terapie intensivă”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, Bogdan Opriţa.

Luni UPDATE ORA 18:50 Fonduri suplimentate pentru pacienţii critici

Luni UPDATE ORA 17:42

Bilanțul morților în urma incendiului de vineri din clubul Colectiv crește. Încă o victimă a incendiului a murit, azi, la Spitalul de Arşi. Este vorba despre tânărul neidentificat, iar numărul celor care şi-au pierdut viaţa în această tragedie a ajuns astfel la 31. Informaţia a fost comunicată de vicepremierul Gabriel Oprea, în şedinţa grupului de lucru de la Guvern.
Directorul medical al Spitalului Militar, Cristian Niţescu, spunea, astăzi, că în unitatea medicală există în continuare un pacient neidentificat şi că, potrivit unor informaţii, băiatul nu ar avea altă familie decât un frate plecat în străinătate.

Luni UPDATE ORA 17:00

Mai multe persoane din Sfântu Gheorghe au participat, azi, la o acţiune de comemorare a tinerilor care au murit vineri seară în capitală.
Oamenii s-au adunat în faţa Sălii Sporturilor din Sfântu Gheorghe, unde au depus flori, au aprins lumânări şi au asistat la un scurt ceremonial religios. Iniţiativa organizării acestei acţiuni a aparţinut directorului Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, George Carcadia.

Duminica UPDATE ORA 18: 00

 Încă o tânără rănită în incendiu a murit la ‘Bagdasar-Arseni’. Fata, care avea 26 de ani și a fost rănită în incendiul de la clubul Colectiv a decedat azi, în jurul orei 17,00, la Spitalul ‘Bagdasar-Arseni’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Florin Bica.
Este al doilea deces înregistrat duminică la ‘Bagdasar-Arseni’, unde dimineaţă a murit o altă tânără, în vârstă de 31 de ani, şi al treilea din această zi.
Bilanţul deceselor ajunge astfel la 30.

Duminica UPDATE ORA 18:00

Vom institui un program special pentru recuperarea celor răniţi în incendiul din clubul Colectiv. Premierul Victor Ponta a anunţat azi că până la sfârşitul anului aşteaptă din partea ministrului Sănătăţii un proiect al unui program de recuperare destinat răniţilor în incendiul din clubul Colectiv.
Acesta a adăugat că a aflat de la specialiştii pe care i-a convocat la Guvern în cadrul unui grup de lucru că tratamentul în cazul arsurilor atât de grave este foarte scump, că pentru un singur pacient costurile sunt cuprinse pe perioada internării între 500.000 şi un milion de euro.
Ponta a mai spus că în prezent medicii au la dispoziţie toate medicamentele şi resursele necesare, iar dacă va fi nevoie de ceva în plus, se va apela la Fondul de rezervă al Guvernului.

Duminica UPDATE ORA 16: 25

Numărul victimelor ar putea crește semnificativ.  Așa a declarat în urmă cu puțin timp dr. Ioan Lascăr, şeful secţiei de Chirurgie Plastică din Floreasca.

Duminica UPDATE ORA 16: 00

12.000 de oameni participă la un marş al tăcerii, după tragedia din Colectiv. Oamenii au început să se strângă în Piaţa Universităţii încă de la ora 13.00 și mearg spre locul tragediei, la club Colectiv. Ei au venit cu afişe care au mesaje cu îndemnuri pentru autorităţi să nu mai lase să se întâmple evenimentele de genul celui produs vineri seară, sau cu mesaje de încurajare pentru famiile greu încercate. Totodată, ei au adus flori şi lumânări.
Evenimentul a fost organizat pe Facebook.
Mulţi dintre utilizatorii reţelei de socializare, oameni simpli, dar şi politicieni, şi-au schimbat fotografia de profil cu un chenar în negru, într-un gest simbol în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de vineri seara.
Clubul în care s-a petrecut tragedia găzduia un concert al trupei rock „Goodby to gravity” pentru lansarea unui nou album. Ambii chitarişti ai formaţiei, Mihai Alexandru şi Vlad Ţelea, şi-au pierdut viaţa în urma incendiului, iar solistul trupei, Andrei Găluţ, este internat în stare gravă cu arsuri şi intoxicaţie de la fum. Basistul Alex Pascu a suferit, de asemenea, arsuri pe 30% din suprafaţa corpului.
Era prezent şi liderul trupei „Viţa de vie” Adrian Despot, care a fost rănit dar este acum în stare bună.

Duminica UPDATE ORA 11:00

Chitariştii formaţiei „Goodbay to gravity” şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de la clubul Colectiv. Ambii chitarişti ai formaţiei „Goodbay to gravity”, Mihai Alexandru şi Vlad Ţelea, şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de la clubul Colectiv, potrivit euractiv.ro. Solistul trupei, Andrei Găluţ, este internat în stare gravă cu arsuri şi intoxicaţie de la fum, iar basistul Alex Pascu a suferit, de asemenea, arsuri pe 30% din suprafaţa corpului. Tragedia din clubul Colectiv a avut loc într-un moment important pentru formaţie, una dintre cele mai bine văzute din noul val al heavy metal-ului românesc.

Duminica UPDATE ORA 10:00

De la Spitalul de Arşi din Bucureşti a venit vestea că bilanţul morţilor a crescut la 29. E vorba de victimele incendiului de vineri seara din Clubul Colectiv din Bucureşti.

O persoană a decedat în această dimineaţă la Spitalul de Arşi din Capitală. Este vorba de o tânără de 25 de ani. Starea ei s-a înrăutăţit peste noapte. Avea arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. În continuare, zece persoane sunt în stare critică. Patru persoane vor fi operate luni. Li se va scoate arsura profundă şi li se va pune piele, apoi vor urma o serie de alte lungi operaţii chirurgicale. 17 persoane sunt conştiente, dar în continuare în stare gravă, la Spitalul de Arşi, a spus cu puţin timp în urmă Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

În incendiu şi-au pierdut viaţa 29 de persoane, iar alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite. 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din Capitală, iar în această dimineaţă, la Spitalul „Bagdasar”, o tânără şi-a mai pierdut viaţa.

UPDATE ORA 20:00

Cei 146 de răniţi în incendiul produs în clubul Colectiv sunt internaţi în 13 spitale din Bucureşti. Cei 146 de răniţi în incendiul produs azi-noapte în clubul Colectiv sunt internaţi în 13 spitale din Bucureşti, zeci dintre ei aflându-se în stare gravă, cu arsuri între 20 şi 70 la sută din suprafaţa corpului. Cei mai mulţi pacienţi sunt internaţi la Spitalul Floreasca, iar în urma vizitei făcute în această seară, ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a precizat că, din păcate, situaţia lor nu s-a îmbunătăţit deocamdată.

Unul dintre medicii de la Spitalul Floreasca a vorbit despre starea pacienţilor aflaţi în stare gravă la terapie intensivă: După ce se va face prima evaluare a pecienţilor de dimineaţă putem să spunem mai multe despre situaţia lor particulară. În clipa de faţă sunt 15 pacienţi, toţi sunt gravi, intubaţi, ventilaţi, toţi sunt în terapie intensivă.

Trei persoane dintre cele decedate şi aduse la IML sunt în continuare neidentificate, a precizat ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

UPDATE ORA 18:00

Peste 50 de persoane dintre cele care au fost surprinse aseară în incendiul din Clubul „Colectiv”, din Bucureşti, se află în stare gravă, în mai multe spitale din Capitală. Printre ele sunt şi pacienţi în stare critică, ce au arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului. Potrivit ministrului sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, pacienţii sunt supuşi unor complicate intervenţii chirurgicale:

Nicolae Bănicioiu: Rănile sunt destul de grave, patologia este una foarte-foarte dificilă. Mai sunt persoane neidentificate. Se ajunse-se la 16 persoane identificate, deci 11. În total, aici, sunt 10 persoane critice. S-a intervenit chirurgical şi vor fi intervenţii multiple de acum încolo, de lungă durată, adică pot dura mai multe luni de zile.

Pentru cei aflaţi la „Terapie Intensivă” lucrurile nu sunt favorabile – a spus Adrian Stănculea, medic anestezist la Spitalul de Arşi, cei 10 au arsuri între 20 şi 70% din suprafaţa corpului, iar starea lor de sănătate nu s-a schimbat. Au arsuri din partea de sus a corpului. De la alte spitale au fost trimise 7 ventilatoare. În acest moment, toată Secţia de Terapie Intensivă este plină, este o perioadă critică, în care pacienţii au nevoie de o supraveghere permanentă, iar medicii speră ca starea lor de sănătate să se îmbunătăţească. Ceilalţi pacienţi sunt stabili, iar starea lor de sănătate se poate schimba de la o oră la alta, sunt pacienţi care au arsuri de 20% din corp, dar, care, starea lor este mult mai gravă decât a acelor pacienţi care au 70% arsuri pe suprafaţa corpului. Ceea ce se întâmplă în profunzimea plămânului este foarte important, acolo se dă o bătălie fantastică. Momentan, spitalul nu are nevoie de aparatură medicală, la Spitalul de Arşi au venit foarte mulţi rezidenţi, dar şi medici, ca să dea o mână de ajutor.

UPDATE 13:00

Societatea Română de Radiodifuziune îşi exprimă sentimentele de compasiune şi solidaritate faţă de familiile şi prietenii victimelor incendiului din Clubul Colectiv din Bucureşti. Suntem profund îndureraţi şi permanent aproape de toţi cei care au avut de suferit în urma tragicului accident.

31 oct, ora 8:22

Numărul vicitimelor poate creşte, a precizat pt Radio România Actualităţi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat:

S-au prezentat 184 în total, au rămas internaţi 139, unul a decedat, iar ceilalți au fost lăsați acasă. Pacienţi sunt împărţiţi între Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul de Arşi, Elias, Pantelimon, Sfântul Ioan, Spitalul Militar, Bagdazar, Spitalul Colţea, Spitalul Budimex şi mai avem şi Spitalul Agrippa Ionescu de la SRI. Încă e prematur să vă spunem exact câţi sunt intubaţi şi ventilaţi, dar cifrele astea pot să se schimbe că încă mai primim rapoarte de la spitale. Cine vrea să doneze poate să doneze la institutul de Hematologie şi Transfuzie din Bucureşti. La momentul actual nu era nevoie de sânge, dar va fi nevoie la un moment de plasmă pentru astfel de cazuri.

Incendiul a izbucnit la clubul Colectiv în jurul orei 23:00, în timpul unui concert. La faţa locului a fost şi reporterul nostru Alex Buzică:

Prima ipoteză pe care merg anchetatorii este un incendiu şi nu o explozie, spunea mai devreme chiar procurorul de caz. Cum a început totul? În urma concertului rock care avea loc în Clubul Colectiv, chiar era o lansare de album, s-au dat drumul la nişte efecte pirotehnice, iar flăcările acestea au aprins bureţii care izolau fonic clubul. Dacă stăm să ne uităm puţin, aceşti bureţi observăm că se aprind instant la orice contact cu orice urmă de flacără. Asta s-a întâmplat şi seara trecută, focul s-a extins foarte repede în tot Clubul Colectiv din Bucureşti, iar când s-a deschis uşa şi s-a produs această îmbulzeală care a avut loc acolo, cu oxigenul iată că flăcările s-au extins asupra tuturor. Mulţi au fost intoxicaţi cu fum, au rămas călcaţi în picioare şi astfel şi-au pierdut viaţa. La faţa locului, înainte de a veni ambulanţa, oamenii care stau în acea zonă acordau primul ajutor. A fost o mişcare de forţe şi într-adevăr oamenii se ajutau între ei, nu mai conta cine sunt, dacă se cunosc sau nu. Pe de altă parte, clubul a fost amendat în urmă cu câteva săptămâni pentru lipsă de personal calificat. Şi un martor are a supravieţuit tragediei spune că a mai fost la concerte în acest club şi a mai asistat la efecte pirotehnice dar niciodată nu a ieşit nimic de sub control. Circa 400 de persoane erau în club vineri seară în momentul în care a izbucnit incendiul, iar clubul, din păcate, avea doar o singură ieşire.

Răniţii au fost repartizaţi la 12 spitale, dar multe dintre victime nu au fost încă identificate, pentru că nu aveau acte asupra lor. Pentru familiile acestora, autorităţile au pus la dispoziţie mai multe numere de telefon, printre care: 021.206.92.91, 021.313.06.05 şi 021.312.25 47. Celelalte sunt afişate pe pagina de internet a Ministerului de Interne. Aşa cum a spus şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, autorităţile fac apel la populaţie să doneze sânge pentru cei răniţi în accident. Centrele se deschid peste o oră.

Ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu:

Spitalele au reacţionat bine, s-au mobilizat foarte bine, am comunicat celor care vor să doneze o pot face la centrele de transfuzie a Municipiului Bucureşti în Piaţa Victoriei şi la Spitalul Universitar.

Procurorii au început investigaţia la Clubul Colectiv.

Procurorul de caz, Rareş Stan:

La Parchetul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrat dosarul cu privire la eveniment. Principala ipoteză de lucru ar fi incendiul şi nu explozia. În cursul zilei de astăzi la sediul IML se va desfăşura procedura de identificare a victimelor şi cauzele evenimentului nu vi le putem comuica. Se va efectua cercetarea la faţa locului, audierea administratorului şi a persoanelelor care întreţin şi administrează acest local.

Foto:cuvantul-ortodox.ro

Sursa: RRA

Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicatã. Câmpurile necesare sunt marcate cu*

VIDEOFM

Acum in emisie

PULSUL ZILEI cu radiomures

Cer acoperit

Vânt: 0 m/s

Cer acoperit -1°C

Vânt: 3 m/s

5°C

Top 30 RTM

  • 1. KATY PERRY – Not the end of the world,

  • 2. SICKOTOY FT MISHA MILLER – Touche,

  • 3. KYLIE MINOGUE – Magic,

  • 4. BLACK EYED PEAS ft. SHAKIRA – Girls like me,

  • 5. ROXEN ft. ALEXANDER RYBAK – Wonderland,

  • 6. SMILEY ft. DELIA – Ne vedem noi,

  • 7. JASON DERULO ft. NUKA – Love not war,

  • 8. AVA MAX – My head & my heart,

  • 9. AVA MAX – Salt,

  • 10. JENNIFER LOPEZ – In the morning,

  • 11. ANDIA – Ce suntem noi,

  • 12. HOLOGRAF ft. K-GULA – Grijile s-au dus,

  • 13. SIA ft. BURNA BOY – Hey boy,

  • 14. LUMINITA ANGHEL ft. NICO – Prietene,

  • 15. PAX PARADISE AUXILLARY – Nisipuri miscatoare,

  • 16. ED SHEERAN – Afterglow,

  • 17. KYGO ft. DONNA SUMMER – Hot stuff,

  • 18. LEONY – Faded love,

  • 19. VOLTAJ – Doar pentru ea,

  • 20. MARIA – Din vina mea,

  • 21. TOM GRENNEN – Little bit of love,

  • 22. ARMIN VAN BURREN ft. DUNCAN LAUREN E – Feel something,

  • 23. IRIS – Subteran,

  • 24. ALEXANDRA UNGUREANU – De n-am fi împreună,

  • 25. THE WEEKND – Save your tears,

  • 26. THE MONTANS ft. EMAA – Insula,

  • 27. D-l GOE – Fata de la radio,

  • 28. DAVID GUETTA ft. SIA – Let’s love,

  • 29. JASON DERULO ft. ADAM LEVINE – Lifestyle,

  • 30. AMI ft. FLORIAN RUS – Regrete,

Sugereazã piesã
= 4.9730RON0.00199
  • usd 0.1173 1 0.0004

  • chf 5.0914 1 0.0236

  • aud 2.9924 1 -0.0028

Live Video

Dedica o melodie unei persoane dragi

Completeaza formularul de mai jos,iar dedicatia ta se va auzi in emisiunea
Trimite Dedicatia

Blog

Nu se mai zboară spre Germania de pe Aer...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Începând de ieri și respectiv de astăzi ...

Ministrul Educaţiei spune că drepturile ...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Legislația se va modifica, astfel încât ...

Dezbatere la Târgu Mureș pentru reducere...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Confederația Națională pentru Antrepreno...

Pasajul de la Cocoşul de Aur din Târgu M...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Proiectul se află în stadiul studiului d...

Terapie mai eficientă împotriva cancerul...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Noul laborator de radioterapie al Spital...

„Muzică de poveste”, cu Dana Ardelean

Corina Muntean | Citeste articolul

Din playlistul care anunță, glorios, wee...

Parteneri