Autorităţile sanitare mureşene iau măsuri suplimentare de control pentru produsele alimentare
Ca urmare a creşterii consumului de produse de origine animală, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş a dispus intensificarea controalelor privind producerea, depozitarea, transportul şi comercializarea acestora.
De astăzi şi până în 19 aprilie este permisă şi sacrificarea mieilor în locurile special amenajate.
În judeţul Mureş sunt şase abatoare autorizate şi trei puncte temporare în Piaţa Cuza Vodă din Tîrgu-Mureş, la Sighişoara şi la Roteni, în comuna Acăţari.
Până la Paşti va exista şi un program de permanenţă, spune directorul DSV Mureş, Vasile Oprea.
Printr-un ordin al prefectului de Mureş au fost constituite echipe mixte de control în judeţ, formate din poliţişti, inspectori de sănătate publică, de la protecţia consumatorului şi sanitar-veterinari.
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor se află pe teren cu patru echipe de control, spune comisarul adjunct Marcela Achim.
Cristina Bulbescu
Sursa: portalsm.ro