Aveţi grijã de unde vã faceţi cumpãrãturile pentru sãrbãtori!
Specialiştii sfãtuiesc cumpãrãtorii sã se aprovizioneze cu ouã şi carne de miel numai din spaţiile autorizate sanitar-veterinar sau din cele special amenajate pentru desfacerea lor.
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare susţin cã numai în acest fel este asiguratã calitatea produselor.
Pentru a evita pericolul apariţiei toxiinfecţiilor, inspectorii sanitar- veterinari susţin cã vor fi luate mãsuri speciale în pieţe, în perioada sãrbãtorilor pascale.
Astfel, carnea de miel comercializatã va avea aplicatã o ştampilã de sãnãtate care sã garanteze efectuarea examenului sanitar-veterinar. Aceasta va fi rotundã sau ovalã, de culoare bleumarin.
ªi ouãle vor fi ştampilate, iar producãtorii trebuie sã prezinte certificatul de sãnãtate pentru pãsãri.
Inspectorii vor organiza controale zilnic, în fiecare piaţã.
Consumatorii sunt atenţionaţi asupra pericolului pe care îl reprezintã cumpãrarea produselor de origine animalã de pe marginea şoselelor sau de la persoanele fizice neautorizate.
Autoritãţile susţin cã, în ultimii şase ani, nu a existat nici un caz în care carnea de câine sã fie comercializatã în loc de cea de miel. Inspectorii nu garanteazã, însã, calitatea produselor vândute fãrã certificat de calitate
Corina Fontu