Bradul în ghiveci are puţine şanse să se prindă în pământ, spun specialiştii
Brazii clasici sunt înlocuiţi tot mai des cu cei în ghiveci, iar cei care îi cumpără se bazează pe faptul că în primăvară îi vor replanta în curtea casei.
Însă aceşti brazi au puţine şanse să se prindă, în primul rând din cauza specificului rădăcinii dar şi din cauza tratamentului la care sunt expuşi atunci când sunt păstraţi în casă.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Mureş, Adrian Pârlea.
Un brad, care de 12 ani are rădăcina de un metru, un metru şi jumătate, acolo unde se face schimbul între apă, microelemente, hrană, azot, fosfor, potasiu, când îl înghesui în ghiveci e puţin mai problematic. Dacă eu îl ţin două săptămâni, de la Crăciun la Bobotează în 22-23 de grade lângă calorifer, se evaporă apa din brad, şi posibilitatea să se prindă la primăvară este destul de mică.”
Pentru a prelungi viaţa bradului în ghiveci, specialiştii recomandă udarea lui frecventă, păstrarea în încăperi răcoroase şi plantarea lui în pământ primăvara devreme.
Raluca Creţ
Foto: greatnews.ro