Brutarii din Sfântu Gheorghe vor să-şi doboare recordul
Dacă anul trecut au copt o pâine de peste 56 de kilograme, brutarii covăsneni vor să coacă, în acest an, o pâine de două ori mai mare.
Patronul brutăriei, Diószegi László a declarat că pâinea pe care o vor coace în primăvară, de Zilele Sfântu Gheorghe va avea o sută de kilograme şi va fi preparată după o reţetă secuiască, adică va fi coaptă pe vatră la foc de lemn de fag, rumenită bine şi apoi bătută şi scuturată de coajă.
Anul trecut, de Ziua Mondială a Pâinii, brutarii din Sfântu Gheorghe au copt la Bucureşti o pâine cu cartofi cu o greutate de 56,5 kilograme.
În cinstea aniversării a 550 de ani de atestare documentară a oraşului Sfântu Gheorghe aceeaşi firmă a făcut o pâine de aproape 48 de kilograme şi un tort cu fructe şi frişcă în lungime de cinci metri şi jumătate şi o greutate de 640 de kilograme.
Mara Deleanu