Cartofii mari din import nu sunt toxici
Toţi cartofii care intră pe piaţa din România pe filieră fiscalizată, fie că sunt din import sau din producţie internă, sunt controlaţi de patru ori şi nu prezintă niciun risc pentru sănătatea consumatorilor.
Probele de cartofi prelevate şi analizate de autorităţile fitosanitare respectă limitele maxime admise de reziduuri de pesticide, anunţă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ca reacţie la informaţiile apărute în presă conform cărora pe piaţă ar exista cartofi toxici.
Cartoful este supus la cel puţin patru controale efectuate de instituţii abilitate să depisteze orice elemente care nu respectă cerinţele de calitate, inclusiv de administraţiile pieţelor sau de posturile de inspecţie la frontieră – se precizează într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
În cazul în care sunt depistate nereguli, se declanşează sistemul rapid de alertă, iar informaţiile devin publice.
Rador
Sursa: www.foodstory.ro