UPDATE Clubul Bamboo din Bucureşti a ars în întregime. Nu există victime.

UPDATE 22 ianuarie, ora 10:00 Cinci victime ale incendiului de ieri dimineaţă, de la clubul Bamboo din Capitală, mai sunt internate în spitalele bucureştene, dintre care o persoană în stare mai gravă. Patru se află la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi una la Spitalul de Urgenţă Pantelimon. Dintre cei care au ajuns la spital, 17 sunt cetăţeni străini – 15 israelieni, un bulgar şi un italian.

În total, 44 de persoane au primit asistenţă medicală pentru intoxicaţii cu fum, hipotermie sau fracturi. Niciunul dintre pacienţi nu a suferit arsuri, potrivit celor mai recente date furnizate de autorităţi.

UPDATE ORA 17,30: Purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Monica Dajbog, a declarat în urmă cu puțin timp că ministrul de resort, Carmen Dan, a cerut ca începând din această seară să fie efectuate controale la toate locurile unde au loc evenimente cu număr mare de persoane.

UPDATE ORA 17,00: Pompierii bucureşteni nu au reuşit nici acum, la peste 12 ore de la producerea incendiului din Clubul Bamboo, să intre în localul respectiv, deoarece există riscul ca rămăşiţele construcţiei să se prăbuşească.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti- Ilfov, Daniel Vasile:

În acest moment la Clubul Bamboo nu mai este un pericol. Nu mai sunt nici focare de incediu, dar colegii mei procedează la îndepărtarea elementelor de construcție, acolo unde există această posibilitate. Reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții au făcut o evaluare și au comunicat faptul că există risc destul de semnificativ pentru pompieri să fie surprinși în interior dacă vor încerca să pătrundă, să efectueze verificări, motiv pentru care acest lucru nu se va întâmpla nici în orele următoare. Probabil va fi nevoie de utilaje care să desprindă, să îndepărteze materiale de construcții instabile. Începând cu ora 14:00, la locul incendiului a fost desemnată o comisie formată din pompieri de la ISU care să analizeze primele informații. Este o operațiune de durată și încercăm ca în cel mai scurt timp posibil să comunicăm public o cauză probabilă. Însă acest lucru depinde foarte mult de momentul când va fi posibil să intrăm înăuntru şi să analizăm materiale care au ars.

UPDATE ORA 16,00: Se intervine în continuare pentru stingerea incendiului de la clubul Bamboo.
Nici până la această oră nu a fost stins incendiul din clubul Bamboo din capitală, însă forţele de intervenţie se află la faţa locului. Sunt şase autospeciale de stingere, un echipaj de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Totodată, mare parte din cele 44 de persoane internate în cursul dimineţii au ieşit din spital. Au rămas numai 5.
Pacienta aflată în stare mai gravă este acum în stare stabilă la Spitalul Floreasca. Ea a fost intubată şi ventilată mecanic, după ce a inhalat fum, la fel ca şi ceilalţi pacienţi internaţi la Secţia de Terapie Intensivă.

UPDATE ORA 14,50: Niciunul dintre pacienţii care mai sunt internaţi în spital în urma incendiului din Clubul Bamboo nu prezintă arsuri şi doar o singură persoană internată la Spitalul Floreasca se află într-o situaţie care necesită supraveghere specială, informează Ministerul Sănătăţii.

UPDATE ORA 14,00: 44 de persoane au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital, începând cu ora 3,47, în urma incendiului care a avut loc azi noapte în clubul Bamboo din Capitală.
Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne, cele mai multe persoane , 24, au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, câte șase la Spitalul de Urgență Elias și la Spitalul Clinic de Urgență Universitar, cinci persoane la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, iar trei la Spitalul Clinic de Urgență Colentina.
Dintre acestea, conform sursei citate, la ora 13,00 mai erau internate cinci persoane: patru la Spitalul Floreasca și o persoană la Spitalul de Urgență Pantelimon.
„Victimele transportate la unitățile medicale acuză în special intoxicări cu fum, hipotermii și contuzii”, precizează sursa citată.
Ministerul Afacerilor Interne reamintește că a pus la dispoziția rudelor celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale numărul de telefon 0212064050.

UPDATE ORA 13,00: Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineață, la clubul Bamboo din Capitală.

Peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste șase ore, pentru stingerea incendiului.
Zece persoane mai sunt internate, în momentul de față, dintre cele 41 care s-au prezentat la unitățile de primire urgențe, a anunțat ministrul Sănătății, Florian Bodog.
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a activat o linie telefonică , unde rudele celor care s-au aflat în Clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital, informează ISU București.
Ministrul de Interne, Carmen Dan, susține că s-au făcut mai multe controale în clubul Bamboo, încă din 2009, ultimul având loc în luna noiembrie anul trecut.
Parchetul efectuează urmărirea penală privind infracțiunea de distrugere din culpă. Angajați și clienți ai Clubului Bamboo sunt audiați la Poliția Capitalei
Vicepremierul Sevil Shhaideh se află la Ministerul Afacerilor Interne unde discută cu ministrul de resort Carmen Dan și cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, despre situația creată în urma incendiului.

Clubul Bamboo din Bucureşti a ars în întregime. Nu există victime.

Capitala trece printr-un nou caz de incendiu devastator, după clubul Colectiv. Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineață, la clubul Bamboo din Capitală. Din fericire, până la această oră nu au fost identificate persoane decedate. A fost activat planul roşu. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, 38 de persoane au ajuns la spital din cauza intoxicării cu fum, hipotermiei sau unor leziuni ale membrelor. 21 de victime au fost transportate de ambulaneţele SMURD și SABIF, iar 17 s-au deplasat pentru investigaţii cu mijloace proprii. Nu se cunoaşte încă sursa incendiului.

Ministerului Afacerilor Interne a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în Clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital, informează ISU București. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat în această dimineață, în jurul orei 8.15 că doar 3 persoane au rămas internate. Starea de sănătate a pacientului intubat în urma incendiului de la clubul Bamboo a evoluat bine, acesta fiind deconectat de la aparate, a mai spus Raed Arafat.

Între timp, Parchertul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis un dosar penal pentru incendiul de la clubul Bamboo. Investigaţia ia în calcul, în primă fază, infracţiunea de distrugere. Anchetatorii solicită administratorului autorizaţia de funcţionare a clubului şi celelalte documente necesare investigării. Administratorul clubului va fi chemat în cursul zilei la Poliţie, pentru a da investigaţii suplimentare. Viceprimarul sectorului 2 din Bucureşti, Dan Cristian Popescu a declarat pentru Digi 24 că acest club nu avea autorizaţia de funcţionare şi nici cea de recepţie a construcţiei. Reprezentanţii legali ai clubului susţin însă că aveau aviz de funcţionare de la ISU şi că a fost respectat planul de evacuare, dotările fiind funcţionale.

video: Horia Matei

Sursa: Agerpres, Digi24

Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicatã. Câmpurile necesare sunt marcate cu*

VIDEOFM

Acum in emisie

WEEKEND ÎMPREUNĂ cu radiomures

Cer acoperit

Vânt: 0 m/s

Cer acoperit -1°C

Vânt: 3 m/s

5°C

Top 30 RTM

  • 1. KATY PERRY – Not the end of the world,

  • 2. SICKOTOY FT MISHA MILLER – Touche,

  • 3. KYLIE MINOGUE – Magic,

  • 4. BLACK EYED PEAS ft. SHAKIRA – Girls like me,

  • 5. ROXEN ft. ALEXANDER RYBAK – Wonderland,

  • 6. SMILEY ft. DELIA – Ne vedem noi,

  • 7. JASON DERULO ft. NUKA – Love not war,

  • 8. AVA MAX – My head & my heart,

  • 9. AVA MAX – Salt,

  • 10. JENNIFER LOPEZ – In the morning,

  • 11. ANDIA – Ce suntem noi,

  • 12. HOLOGRAF ft. K-GULA – Grijile s-au dus,

  • 13. SIA ft. BURNA BOY – Hey boy,

  • 14. LUMINITA ANGHEL ft. NICO – Prietene,

  • 15. PAX PARADISE AUXILLARY – Nisipuri miscatoare,

  • 16. ED SHEERAN – Afterglow,

  • 17. KYGO ft. DONNA SUMMER – Hot stuff,

  • 18. LEONY – Faded love,

  • 19. VOLTAJ – Doar pentru ea,

  • 20. MARIA – Din vina mea,

  • 21. TOM GRENNEN – Little bit of love,

  • 22. ARMIN VAN BURREN ft. DUNCAN LAUREN E – Feel something,

  • 23. IRIS – Subteran,

  • 24. ALEXANDRA UNGUREANU – De n-am fi împreună,

  • 25. THE WEEKND – Save your tears,

  • 26. THE MONTANS ft. EMAA – Insula,

  • 27. D-l GOE – Fata de la radio,

  • 28. DAVID GUETTA ft. SIA – Let’s love,

  • 29. JASON DERULO ft. ADAM LEVINE – Lifestyle,

  • 30. AMI ft. FLORIAN RUS – Regrete,

Sugereazã piesã
= 4.9764RON9.99999
  • usd 0.1172 1 -0.0005

  • chf 5.1404 1 0.01129

  • aud 2.9982 1 -0.0061

Live Video

Dedica o melodie unei persoane dragi

Completeaza formularul de mai jos,iar dedicatia ta se va auzi in emisiunea
Trimite Dedicatia

Blog

Două trenuri vor fi anulate la Tg. Mureș...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Din week-endul următor, un tren și o per...

O nouă acțiune „Împreună curățăm” a Radi...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Începând din anul 2017, Radio România Tg...

Trei cabinete medicale noi și o ambulanț...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Este rezultatul unui proiect din fonduri...

„Fără bariere – TOT adevărul despre drog...

Stan Lucian | Citeste articolul

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egal...

Fonduri suplimentare pentru dezvoltarea ...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Consilierii judeţeni au aprobat într-o ş...

UPDATE: A fost solicitat sprijin aerian ...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Un nou incendiu de pădure a izbucnit, ie...

Sistemul de returnare a garanţiei funcţi...

Rotar Mirela | Citeste articolul

De la punerea în funcţiune a sistemului,...

Incendiu forestier în Lăpuşna-Ibăneşti

Rotar Mirela | Citeste articolul

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă...

Persoanele neasigurate vor avea gratuita...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Prezent la o întâlnire cu reprezentanții...

Staţie de biogaz pentru producerea de en...

Stan Lucian | Citeste articolul

Aceasta este prima stație din România de...

Apel pentru artiştii locali la Festivalu...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Cercetaşii României Târgu Mureş organize...

Cod galben de ceaţă în zone din judeţele...

Stan Lucian | Citeste articolul

Mai multe localităţi din Alba, Braşov şi...

Parteneri