Cătălin Milea & Daniel Csikos în „Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio Tg.Mureş”

Data eveniment: 20150417

Miercuri, 22 aprilie, vă invităm la o nouă seară de jazz din cadrul proiectului ”Seri de Jazz și Muzică Clasică la Radio Tg.Mureş”. O întâlnire între doi tineri muzicieni, în premieră absolută. Un dialog neconvenţional între reprezentanţi ai aceleiaşi generaţii. Două voci unice în peisajul muzical românesc : Cătălin Milea (saxofon) şi Daniel Csikos (pian).

seri de azzCătălin Milea este un saxofonist cunoscut publicului de jazz din România datorită numeroaselor apariţii, atât în concertele organizate de SRR cu Big Band-ul Radio, cât si prin concertele susţinute în formule mai mici în ţară. Apreciat de pianistul şi profesorul Mircea Tiberian, Cătălin Milea este absolvent al Conservatorului din Groningen – Olanda şi al unui master la Universitatea de Muzică din Amsterdam. S-a născut la Bucureşti într-o familie de melomani, iar la 18 ani a luat primele lecţii de saxofon şi şi-a cumpărat primul instrument. În 2006 a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, iar în 2010 Prins Claus Conservatoire din Groningen, Olanda. În 2012, Cătălin Milea primeşte titlul de master la The Hague Royal Conservatory. Cătălin colaborează în numeroase ansambluri, este invitat să cânte- atât în calitate de membru cât şi de solist- cu Big Band-ul Radio. Este fondatorul “Romanian Jazz Collectiv”, un grup care cântă exclusiv compoziţii semnate de autori români: Richard Oschanitzky, Johnny Raducanu, Jancy Korossy, Eugen Gondi şi alţii, este fondatorul şi iniţiatorul proiectului “Jazz Compas” – prima revistă de jazz de după 1989.

La rândul său, pianistul Daniel Csikos este absolvent al Conservatorului din Cluj, clasa profesor Csiki Boldiszar, cu o bogată activitate concertistică atât în calitate de lider cât şi de side-man. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2007, când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea, cu care colaborează şi în prezent. Este autor de muzică pentru teatru. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul Mircea Tiberian. Din 2008 s-a implicat în proiectul “Oportunități la tine acasă”, destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A participat la Gala UNITER în calitate de invitat, ca şi la numeroase festivaluri, printre care Festivalul “Leonard” de la Galaţi, Festivalul International Studenţesc de Jazz de la Tîrgu Mureş sau „Vară de Jazz şi Poezie” la Palatul Mogoşoaia. Într-un cuvânt, în 22 aprilie se vor afla pe scenă doi instrumentişti valoroşi, lideri de generaţie într-un ansamblu nou, creat special pentru acest proiect.

Intrarea la emisiunea-spectacol din Studioul de Concerte Radio Tîrgu Mureș este liberă. Concertul va fi transmis atât pe frecvențele 102,9 FM și 98,9 FM cât și pe site-ul www.radiomures.ro/video.php.

Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicatã. Câmpurile necesare sunt marcate cu*

Acum in emisie

SENS UNIC cu

Live Video

VIDEOFM

= 4.9695RON-0.0034
  • usd 0.1182 1 0.0009

  • chf 5.1124 1 0.021

  • aud 3.0018 1 0.00939

  • RSS RSS

  • Parteneri