Radio Tg.-Mureş sprijină tinerele talente actoriceşti

Data eveniment: 2014-04-08

Şcoala Gimazială „Europa” din Tg.Mureş, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş şi al Universităţii de Arte din Târgu-Mureş a organizat ieri, 8 parilie, a 2-a ediţie a concursului municipal de scenete Parol, chiar eu l-am jucat!”, la care Radio Tg.Mureş a fost prezent în calitate de partener media.

Proiectul a fost inclus în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”  şi a avut loc la Sala Studio din cadrul Universităţii de Arte din Târgu-Mureş. (Prin aceasta se urmăreşte formarea unui tânăr cu o cultură literară de bază, capabil să înţeleagă lumea, să comunice şi să interacţioneze cu semenii, să poată continua în orice fază a existenţei sale procesul de învăţare, să fie sensibil la frumosul din natură şi la cel creat de om. Au participat la concurs 16 echipe de elevi din învăţământul gimnazial al şcolilor tîrgumureşene. ) 

Juriul format din cadre didactice, un reprezentant al elevilor şi actori a acordat premii pentru reprezentare scenică, interpretare artistică şi regie.

            La secţiunea reprezentare scenică, premiul I a fost obţinut de trupa „Arlechino” – cls. a V-a A, Şcoala Gimnazială Europa, cu piesa „Căldură mare”- adaptare după I.L. Caragiale. Premiul II l-a câştigat trupa „Micii actori grăbiţi” cls. a VII-a A – Şcoala Gimnazială Romulus Guga cu o altă adaptare după Caragiale – Procesul tânărului Goe”. Premiul III – trupa „Aristocraţii”, clasa a V-a B, Şcoala Gimanzială Europa cu „Bubico”, tot după I.L. Caragiale. Iar menţiunea I a obţinut-o trupa „Veriţele” cls. a V-a de la Şcoala Gimnazială N. Bălcescu, pentru piesa „Soacra cu 3 nurori”.

          Premiul pentru regie l-a câştigat „Familia Năzdrăvană” – cls. a VI-a D Şcoala Gimnazială Europa, care s-a prezentat cu sceneta „Domnul Goe” după Caragiale.

          Premiul pentru interpretare masculină i-a revenit elevului Baciu Mihai Cătălin din clasa a III-a A de la Şcoala gimanzială Fridrich Schiller, din cadrul trupei „Masca” pentru rolul principal din sceneta „Justiţie”, o adaprtare după Caragiale.

          Şi, în fine, premiul pentru interpretare feminină l-a obţinut eleva Maria Bucşea, cls. a VII-a, Şcoala Gimnazială M. Viteazul, din cadrul trupei „prietenii Matildei” pentru interpretarea reuşită din secneta „Matilda” de Roald Dahl.

Succesul acestui proiect îi determine pe organizatori să se gândească încă de pe acum la cea de-a 3-a ediţie a concursului municipal de scenete pentru şcolile gimanziale din Tg.Mureş, graţie şi sponsorului generos, Herlitz România.

 

 

Sursa foto: Stefana Danciu 

Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicatã. Câmpurile necesare sunt marcate cu*

Acum in emisie

SENS UNIC cu

Live Video

VIDEOFM

= 4.9764RON9.99999
  • usd 0.1172 1 -0.0005

  • chf 5.1404 1 0.01129

  • aud 2.9982 1 -0.0061

  • RSS RSS

  • Parteneri