Fructe şi legume colorate pentru un corp sănătos
Se spune că suntem ceea ce mâncăm şi, cu siguranţă, ceea ce mâncăm poate fi util în combaterea unor anumite boli. Consumul unei varietăţi de fructe şi legume colorate furnizează nenumăraţi nutrienţi. O dietă echilibrată, bogată în fructe şi legume colorate, contribuie la menţinerea unui corp sănătos şi a unei greutăţi optime. Fructele si legumele conţin ingrediente unice, care ajută la prevenirea bolilor cronice. Consumul de fructe şi legume, ca parte a unui regim alimentar sănătos de ansamblu, poate reduce riscul de accident vascular cerebral, de boală cardiacă ischemică şi diabet.
Antioxidanţii şi fibrele din fructe şi legume pot ajuta la prevenirea unor boli grave. Fibrele joacă un rol important în îmbunătăţirea sistemului digestiv şi, de asemenea, contribuie la scăderea nivelului de colesterol în sânge. Consumul de fructe şi legume creşte nivelul de potasiu necesar, care ajută la reglarea tensiunii arteriale şi reduce riscul de pietre la rinichi, un organ foarte important al corpului uman.
Vitamina A se găseşte în multe legume şi fructe de culoare portocalie, fiind responsabilă de sănătatea ochilor. Vitamina C din fructe şi unele legume susţine imunitatea organismului. Fructele şi legumele sunt, de asemenea, o sursă de acid folic şi vitamina B, care este esenţială pentru funcţionarea celulelor roşii din sânge. Toate aceste elemente, împreună cu mineralele, construiesc buna funcţionare a corpului uman.
Prin urmare, este important să asigurăm consumul unor cantităţi mari de fructe şi legume şi să tonificăm organismul, astfel încât să avem o protecţie puternică pentru lunile reci de iarnă, când suntem sensibili la gripă şi răceli.
În afară de îmbunătăţirea imunităţii, fructele şi legumele sunt indicate în dieta de detoxifiere şi controlul greutăţii, deoarece sunt sărace în calorii. Ele conţin cantităţi mari de apă şi fibre, care conferă senzaţia de saţietate.
Înlocuirea alimentelor bogate în calorii cum sunt chips-urile, bomboanele şi carbohidraţii rafinaţi, cu porţii de legume şi fructe ajută la scăderea în greutate.
RADOR
Sursa: terapii100.blogspot.com