Mii de pofticioși s-au strâns la “Festivalul cartofului” din Harghita
Vreme bună, muzică populară, sute de kilograme de cartofi și zeci de ingrediente secrete la festivalul cartofului din Miercurea Ciuc, devenit o emblemă a orașului și o participare record a echipelor care au pregătit mâncăruri după rețetele știute din familie.
Parcul central al orașului Miercurea Ciuc a fost invadat dis-de-dimineață de mii de pofticioși și 60 de echipe locale care și-au adus ceaunele de acasă să pregăteasca cel mai bun gulaș.
Vedeta festivalului a fost cartoful.
Aleși locali, medici sau profesori, manageri sau oameni de rând, români ori maghiari au lăsat grijile zilei și au pregătit mâncăruri din cartofi după rețete tradiționale sau adaptate după cerințele pofticiosilor.
Veteranii festivalului ajuns la a XVI-a ediție spun că gulașul iese mai bun dacă lângă ceaune se cântă muzică populară și este « dansat ».
Cum nicio rețetă de gulaș nu seamănă cu alta, cel mai bun este cel multicultural.
Festivalul cartofului se încheie seara târziu când ceaunele cu gulaș se golesc.