Pâinea fără drojdie şi tortul cu cremă de roşii, vedetele concursurilor GastroPan
Pâinea cu maia sălbatică de secară şi amestec de seminţe şi tortul cu cremă de roşii, blat fără făină din bezea şi cremă de grâu încolţit au câştigat marile trofee „Pâinea Anului 2015” şi „Tortul Anului 2015” la concursurile GastroPan.
Expoziţia GastroPan din Tîrgu Mureş a atras peste 200 de brutari, cofetari şi bucătari talentaţi din toată ţara.
Marele premiu al secţiunii Cofetărie a revenit firmei Vipp Fashion, cu Tortul Rustic, în timp ce la secţiunea panificaţie trofeul a fost adjudecat companiei Vel Pitar, pentru pâinea Low GI.
Tortul Anului 2015 a fost obţinut dintr-o reţetă simplă, cu combinaţii curajoase de ingrediente perene, sănătoase dar accesibile. Crema de roşii, blatul din bezea fără făina şi crema de grâu fiert au fost principalele componente care au creat gustul deosebit recompensat de juriu cu marele trofeu.
Pâinea Anului 2015 este un sortiment care se întoarce la tradiţii, o combinaţie optimă între gust şi sănătate. Este o pâine cu indice glicemic redus, fără drojdie, obţinută cu maia sălbatică de secară şi îmbogăţită cu un amestec de seminţe nutritive.
Câstigătorii Concursurilor GastroPan 2015
SECŢIUNEA PANIFICAŢIE-PATISERIE
Categoria Pâine:Locul I [Pâinea Anului 2015] – Ilinca Camelia – Vel Pitar, Râmnicu Vâlcea;
Locul II – Simac Viorel – Institutul pentru Bioresurse Alimentare, Bucureşti;
Locul III – Bocskor Rozalia – Primula SRL, Sânmartin.
Categoria Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie:
Locul I – Berszan Bela – Brutaria Dioszegi, Sfântu Gheorghe;
Locul II – Tokes Tibor – Brutăria Eldi, Agrişteu;
Locul III – Mihu Ciprian – Brutăria Frontera, Bod.
Categoria Patiserie:
Locul I – Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion, Bârlad;
Locul II – Szabo Zsolt – Brutăria Eldi, Agrişteu;
Locul III – Csibi Julianna – Harmopan SA, Miercurea Ciuc.
SECTIUNEA COFETĂRIE
Categoria Tort:
Locul I [Tortul Anului 2015] – Filip Anamaria Claudia – Vipp Fashion, Bârlad;
Locul II – Rapa Alexandru – Fantezia Decor, Satu Mare;
Locul III – Ibrean Adriana – Clarion SRL, Câmpina.
Categoria Creaţie Artistică în Pastă de Zahăr:
Locul I – Botea Lidia – Lidy Sweets, Codlea;
Locul II – Dobrescu Daniela – Delice International, Câmpina;
Locul III – Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion, Bârlad.
Categoria Creatie Artistica în Isomalt (zahăr tras, suflat, turnat):
Locul I – Toma Mihaela Gabriela – Clarion SRL, Câmpina;
Locul II – Dobrescu Daniela – Delice International, Câmpina;
Locul III – Morar Cornel Constantin – Clarion SRL, Câmpina.
SECTIUNEA GASTRONOMIE
Categoria Platouri Culinare:
Locul I – Holhos Paul – Restaurant Belvedere Braşov;
Locul II – Nichifor Alin – Restaurant Belvedere Braşov;
Locul III – Mihai Marian Ciprian – Whirlpool România, Bucureşti.
Categoria Sculptură în Legume şi Fructe:
Locul I – Oprisa Marcel – Hotel Continental, Arad;
Locul II – Stiglet Angelica – Autoelys Frasin, Frasin;
Locul III – Manea George – Panda Expres, Constanţa;
– Kadar Csaba – Restaurant Memo 10, Cluj Napoca;
Comunicat
Foto: facebook.com/Gastropan