Peste 70% din producţia românească de grâu de anul acesta are o calitate excepţională pentru panificaţie.
Aşa a declarat, astăzi,ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.
Am mai avut ani cu producţie agricolă mare, însă niciodată producţia nu a avut aşa o calitate bună. Avem judeţe unde în totalitate producţia este pentru panificaţie.
La fel se întâmplă şi în cazul strugurilor pentru vin, al florii soarelui, al orzoaicei, al orzului, sau al rapiţei. Toate sunt la un nivel calitativ de excepţie, extrem de bune pentru piaţa internă sau externă’, a afirmat ministrul Valeriu Tabără.
Cu toate acestea, ministrul Agriculturii susţine că nu se poate vorbi despre o ieftinire a preţului pâinii, deoarece acesta nu este legat de preţul grâului.
Pentru a exemplifica, Valeriu Tabără a precizat că în 2010 grâul a început să se valorifice de la 35 de bani, după care a urcat până la 85 de bani, iar preţul pâinii nu a oscilat.
Agerpres
Sursa: anunturi-agricultura.ro