Primele declaraţii ale liderilor politici după închiderea urnelor

Votul de azi arată o opțiune clară a românilor, a declarat imediat după exit-poll-uri, președintele PSD, Liviu Dragnea:

Vreau să mulţumesc tuturor românilor care au fost astăzi la vot şi, bineînţeles, mulţumiri speciale pentru cei care au votat PSD.
Dacă exit-poll-urile se vor confirma, votul de astăzi arată o opţiune clară a românilor şi cred că pentru nimeni nu mai există nicio îndoială cu privire la câştigătorul acestor alegeri. Astăzi, cetăţenii au făcut diferenţa între vorbe şi realitate, între manipulare şi adevăr, au votat pentru creşterea economiei, pentru mai mulţi bani în buzunarele lor, pentru taxe şi impozite mai mici, pentru sprijin pentru oamenii de afaceri. Au votat pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă bine plătite şi să ajungă mai repede în clasa de mijloc. Au votat, de asemenea, pentru readucerea la viaţă a satului românesc şi pentru a ne hrăni din ceea ce produce pământul nostru şi nu din importuri de proastă calitate. De asemenea, votul de astăzi ne arată că românii vor să se simtă acasă în ţara lor şi eu vreau, ca şi ei, ca România să fie o casă bună pentru toţi românii, nu numai pentru o parte dintre ei. De asemenea, este un vot pentru a reda demnitatea medicilor şi profesorilor şi pentru a îmbunătăţi rapid situaţia din sănătate şi educaţie. Vreau să-i asigur pe toţi românii că tot ceea ce am prezentat în programul nostru economic în această campanie electorală va fi pus în practică de un guvern PSD. În zilele următoare, vreau să vă spun că eu voi ţine cont în acţiunile mele de trei lucruri: de votul de astăzi al românilor, de Constituţia României şi de programul de guvernare pe care l-am prezentat în toată această perioadă. Vreau să transmit câteva mesaje pentru partenerii noştri externi: România îşi va respecta toate angajamentele internaţionale, strategice şi economice şi toate parteneriatele, cu precizarea, pe care am făcut-o şi în timpul campaniei electorale, că vrem cu tărie să adăugăm o componentă economică importantă la aceste parteneriate. Un mesaj pentru factorii politici interni: România este o insulă de stabilitate în regiune. Eu vreau că în România să se menţină această democraţie stabilă, fără conflicte inutile, iar asta înseamnă că toţi oamenii politici, toţi factorii politici, toate instituţiile fundamentale ale statului trebuie să înţeleagă şi să respecte votul de astăzi al românilor. Trebuie să înţelegem toţi, indiferent ce părere avem unul despre altul, că România are nevoie de o guvernare stabilă, competentă şi responsabilă. Le cer tuturor să se pună astăzi capăt dezbinării, pentru că românii au votat astăzi împotriva instigării la ură, împotriva instigării la dezbinare, au votat pentru ca toţi să ne unim, pentru ca, într-adevăr, România să fie o ţară puternică şi respectată. Pentru noi, cei din PSD, urmează o noapte lungă, pentru că am cerut tuturor colegilor noştri să stea până la finalul numărării voturilor, să colecteze procesele verbale pentru a ne putea face numărătoarea paralelă, pentru că vrem să ne apărăm rezultatele transmise de exit-poll. Înainte de a încheia, vreau să mulţumesc tututor membrilor PSD, tuturor liderilor PSD şi tuturor simpatizanţilor noştri.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, e de părere că orice meci se joacă până la capăt:

Depinde foarte mult de rezultatul final, va depinde de rezultatul celorlalte partide mici, dacă vor intra sau nu în parlament, însă mesajul pe care vreau să-l dau este unul de atenţie până în ultima secundă. Le mulţumesc tuturor colegilor care au fost alături de mine în această campanie electorală, mandatul celor care vor intra în parlament nu este deloc unul uşor, este o răspundere mare pe care şi-o asumă, este un drum pe care am pornit împreună, un drum cu o echipă nouă, un drum pe care PNL încearcă să-l facă în continuare cu altfel de paradigmă de a face politică. Vă mulţumesc şi dvs că aţi avut răbdare cu noi şi în seara aceasta şi pe parcursul întregii campanii şi ne revedem, sper, că dacă mai staţi în seara asta, în câteva ore cu rezultate mai aproape de rezultatul final.

Nicușor Dan, președintele USR, le cere membrilor de partid să fie atenți la numărătoarea voturilor și la eventualele abateri:

Este un fapt extraordinar că un partid care a început în februarie 2016 cu 40 de membri fondatori este astăzi a treia forţă politică din România. Este mai mult decât atât; este o victorie a democraţiei din România. Pentru prima oară după Revoluţie, un partid format din oameni care n-au mai făcut politică, oameni care îşi lasă deoparte carierele profesionale şi timpul pe care îl petreceau cu familia ca să intre în spaţiul politic, pentru prima oară după Revoluţie un astfel de partid intră în Parlament. Vreau să mulţumesc în primul rând tuturor românilor care ne-au dat votul azi, vreau să mulţumesc miilor de oameni care au donat pentru USR, vreau să mulţumesc miilor de oameni care au strâns semnături pentru ca noi să putem să candidăm la aceste alegeri parlamentare, vreau să mulţumesc miilor de membri şi simpatizanţi care zilele astea au fost în stradă şi au vorbit cu românii şi le-au transmis cine este Uniunea Salvaţi România. Vreau să mulţumesc celor 350 de mii de români care au semnat listele noastre pentru ca noi să putem să candidăm pentru aceste alegeri parlamentare şi, încă o dată, sutelor de mii de români care ne-au dat votul astăzi. Mandatele noastre în Parlament sunt de fapt mandatele lor şi asigurarea noastră, a tuturor, este că, în patru ani de mandat, nu vom uita cine ne-a trimis în Parlament. Votul de astăzi este un început. Pentru mulţi dintre noi, ultimii ani au fost nişte ani în care ne-am luptat cu ilegalităţi, ne-am luptat cu abuzuri ale administraţiei publice, ne-am luptat cu jaful din banii publici. Începând de azi, avem mai multă putere şi mai multe resurse şi promisiunea noastră este că vom continua în aceeaşi direcţie. Ne-am luptat cu ilegalităţile, ne vom lupta cu abuzurilor autorităţilor, ne vom lupta împotriva jafului din banii publici. Vom fi ceea ce nu a existat până acum, vom fi partenerul cetăţeanului în relaţia cu autorităţile publice din România. Vreau în final să adresez un mesaj reprezentanţilor noştri din secţiile de votare – vreau să-i rog să rămână atenţi la numărarea voturilor, vreau să fie atenţi la orice fel de abatere, fie ea cât de mică, şi să semnaleze orice fel de abatere. Românii ne-au dat votul azi şi este în sarcina noastră, prin reprezentanţii noştri în secţiile de votare, să păzim votul pe care ni l-au dat. Urmează nişte ore extrem de importante. Vreau, de asemenea, să atrag atenţia reprezentanţilor celorlalte partide că orice abatere electorală se pedepseşte foarte grav şi aveţi promisiunea noastră, a USR, că, în caz de ilegalitate, vom merge în justiţie până la capăt împotriva oamenilor care le săvârşesc.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu – Tăriceanu, așteaptă numărătoarea finală a voturilor :

Acest vot înseamnă, în primul rând, un vot de încredere pentru valorile liberale pe care le reprezentăm, pentru democraţie, pentru libertate, pentru respectul drepturilor individului. Sigur că ceea ce constatăm acum sunt rezultatele date de exit-polluri şi din acest motiv aş dori să înţelegeţi că sunt foarte rezervat în a descrie scenarii de viitor care să ne privească şi prefer să aşteptăm numărătoarea oficială a voturilor şi rezultatele finale ale numărătorii oficiale pentru a putea vorbi mai mult despre rezultatele acestui vot şi despre ceea ce dorim să facem mai departe. Vreau însă să profit şi să transmit un mesaj tuturor colegilor mei din ţară în a-i preveni şi a-i ruga să fie foarte atenţi din acest moment la procesul de numărătoare a voturilor, la redactarea proceselor verbale cu rezultatele votului în fiecare secţie de vot, în aşa fel încât rezultatele noastre să nu fie afectate de eventualele tentative de fraudare, despre care avem anumite informaţii. Le mulţumesc tuturor colegilor mei încă odată pentru efortul pe care l-au depus şi încă odată, bineînţeles, alegătorilor noştri.

UDMR a obținut un rezultat bun, peste 6 %, a declarat președintele Kelemen Hunor:

Vedem în acest moment şi din interiorul organizaţiilor noastre, informaţiile noastre interne, dar şi exit-poll-ul arată că noi avem astăzi un rezultat bun, peste 6%. Vom avea o reprezentare puternică, vom avea o reprezentare proporţională şi trebuie să le mulţumim alegătorilor noştri, tuturor celor care s-au dus la vot, mulţumim pentru prezenţa la vot şi eu sunt convins că această prezenţă ne dă nu numai o legitimitate mare, dar şi o putere de muncă şi putere de convingere în fiecare zi, în fiecare moment când vom merge în parlament şi vom lupta pentru o Românie mai bună, pentru o Transilvanie mai puternică, pentru drepturi şi pentru minoritatea maghiară, dar şi când vorbim despre locuri de muncă, despre economie, despre problemele sociale şi problemele oamenilor care, de foarte multe ori, fără să dorească, au ajuns la periferia societăţii. Astăzi vedem că reprezentarea noastră este şi va fi mai puternică decât în mandatul 2012-2016 şi putem spune cu convingere că am ieşit din acel con de umbră în care, poate nemeritat, am fost în ultimii ani. Deci încrederea în reprezentanţii noştri, în programul nostru este mai mare decât era înainte. Sigur, noi am avut două decizii importante: colaborarea cu PCM-ul. Între UDMR şi PCM există un pact de colaborare şi sunt convins că şi această colaborare a dat un rezultat pozitiv, precum şi întărirea solidarităţii interne a dat rezultatele despre care discutăm astăzi. Sunt convins că în continuare reprezentanţii noştri vor reprezenta pe fiecare alegător şi pe cei care nu s-au dus la vot bineînţeles, fiindcă scopul nostru este a de servi binele comun şi interesele comunităţii maghiare.

Președintele PMP, Traian Băsescu, recunoaște că a pierdut ocazia de a fi prim-ministru, dar nu și aceea de a fi o opoziție puternică:

Îmi pare rău că am pierdut ocazia să fiu prim-ministru datorită scorului PNL-ului. Da, pentru PSD nu s-a hotărât încă, poate caută şi ei cel mai bun prim-ministru.
Ce pot să-i garantez PSD-ului este că va avea cea mai dură opoziţie la guvernare pe care a avut-o vreodată. Voi fi în opoziţie cu PSD şi probabil şi cu ALDE.

Corina Fontu

Sursa: RADOR

Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicatã. Câmpurile necesare sunt marcate cu*

VIDEOFM

Acum in emisie

JURNAL RADIO TG.MUREŞ cu radiomures

Cer acoperit

Vânt: 0 m/s

Cer acoperit -1°C

Vânt: 3 m/s

5°C

Top 30 RTM

  • 1. KATY PERRY – Not the end of the world,

  • 2. SICKOTOY FT MISHA MILLER – Touche,

  • 3. KYLIE MINOGUE – Magic,

  • 4. BLACK EYED PEAS ft. SHAKIRA – Girls like me,

  • 5. ROXEN ft. ALEXANDER RYBAK – Wonderland,

  • 6. SMILEY ft. DELIA – Ne vedem noi,

  • 7. JASON DERULO ft. NUKA – Love not war,

  • 8. AVA MAX – My head & my heart,

  • 9. AVA MAX – Salt,

  • 10. JENNIFER LOPEZ – In the morning,

  • 11. ANDIA – Ce suntem noi,

  • 12. HOLOGRAF ft. K-GULA – Grijile s-au dus,

  • 13. SIA ft. BURNA BOY – Hey boy,

  • 14. LUMINITA ANGHEL ft. NICO – Prietene,

  • 15. PAX PARADISE AUXILLARY – Nisipuri miscatoare,

  • 16. ED SHEERAN – Afterglow,

  • 17. KYGO ft. DONNA SUMMER – Hot stuff,

  • 18. LEONY – Faded love,

  • 19. VOLTAJ – Doar pentru ea,

  • 20. MARIA – Din vina mea,

  • 21. TOM GRENNEN – Little bit of love,

  • 22. ARMIN VAN BURREN ft. DUNCAN LAUREN E – Feel something,

  • 23. IRIS – Subteran,

  • 24. ALEXANDRA UNGUREANU – De n-am fi împreună,

  • 25. THE WEEKND – Save your tears,

  • 26. THE MONTANS ft. EMAA – Insula,

  • 27. D-l GOE – Fata de la radio,

  • 28. DAVID GUETTA ft. SIA – Let’s love,

  • 29. JASON DERULO ft. ADAM LEVINE – Lifestyle,

  • 30. AMI ft. FLORIAN RUS – Regrete,

Sugereazã piesã
= 4.9730RON0.00199
  • usd 0.1173 1 0.0004

  • chf 5.0914 1 0.0236

  • aud 2.9924 1 -0.0028

Live Video

Dedica o melodie unei persoane dragi

Completeaza formularul de mai jos,iar dedicatia ta se va auzi in emisiunea
Trimite Dedicatia

Blog

Nu se mai zboară spre Germania de pe Aer...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Începând de ieri și respectiv de astăzi ...

Ministrul Educaţiei spune că drepturile ...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Legislația se va modifica, astfel încât ...

Dezbatere la Târgu Mureș pentru reducere...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Confederația Națională pentru Antrepreno...

Pasajul de la Cocoşul de Aur din Târgu M...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Proiectul se află în stadiul studiului d...

Terapie mai eficientă împotriva cancerul...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Noul laborator de radioterapie al Spital...

„Muzică de poveste”, cu Dana Ardelean

Corina Muntean | Citeste articolul

Din playlistul care anunță, glorios, wee...

Parteneri