Sărbătorile de iarnă se apropie iar românii se pregătesc de tradiționalul tăiat al porcului
Specialiştii ne avertizează să nu uităm de analiza trichineloscopică.
Ca în fiecare an, de Crăciun, românii se pregătesc de tăiatul porcului. Cu această ocazie, dr. Dorin Enache directorul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, atrage atenția populației, să nu uite de examenul de depistare a cărnii infestate cu trichineloză.
Trichineloza este o boală parazitară foarte periculoasă, atrage atenția șeful DSVSA Brașov, dr. Dorin Enache.
Dr.Dorin Enache atenționează populația, să nu cumpere carne de porc decât din unitățile autorizate sanitar veterinar iar dacă o cumpără de la producători, să ceară certificatul sanitar-veterinar cu examenul trichineloscopic.
Prețul acestui examen, în unitățile de stat, este de doar 11 lei.
Vali Blajovan
Sursa: doctor-vet.ro