UPDATE Tentativă de lovitură de stat a armatei în Turcia!

UPDATE 21:30 Autoritaţile turce au revizuit bilanţul loviturii de stat din noaptea de vineri spre sâmbătă la peste 250 de morţi si peste 1.500 de răniţi. Iniţial premierul anunţase 265 de morţi şi 1.440 de răniţi.

UPDATE ORA 17:30 Tentativa de lovitură de stat din Turcia a eşuat

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a anunţat că lovitura de stat încercată vineri noapte a eşuat şi că cei care dorit schimbarea regimului politic prin forţă a fost o organizaţie militară paralelă.
Demnitarul a anunţat şi noul bilanţ al victimelor: 265 de morţi, 1440 de răniţi, iar 2.839 de persoane au fost arestate.

 UPDATE ORA 17:12 Avion umanitar la noapte, pentru repatrierea românilor din Istanbul

UPDATE 16:47 Nici un român printre victimele tentativei de lovitură de stat din Turcia, spun autoritățile

UPDATE ORA 16:45 Peste 100 de români, repatriaţi din Istanbul cu o cursă TAROM, în această seară

UPDATE ORA 14:00 265 de morți în Turcia

Tentativa de lovitură de stat militară din Turcia s-a soldat până în prezent cu 265 de morți și 1.440 de răniți, a anunțat astăzi în timpul unei conferințe de presă la Ankara premierul turc Binali Yildirim.

Numărul morților în rândul civililor și trupelor guvernamentale este de 161, în timp ce în rândul puciștilor este de 104, iar 20 dintre aceștia din urmă sunt organizatori ai loviturii de stat.
UPDATE ORA 13:20 161 de oameni şi-au pierdut viaţa în cursul nopţii trecute în Turcia 

UPDATE ORA 13:05 A fost redeschis traficul prin toate punctele de control ale frontierei turco-bulgare.

Informația a fost transmisă de Ministerul Afacerilor Externe. Totodată, pe toate canalele de comunicare instituite de către Celula de criză (Call Center MAE, telefoanele de urgenţă ale tuturor misiunilor diplomatice ale României din Turcia), încă de la debutul evenimentului, au fost gestionate un număr de aprox. 1500 de apeluri telefonice primite din partea cetăţenilor români.
Celula de criză coordonează demersurile pe linie de asistenţă de consulară şi suport pentru cetăţenii români aflaţi în Turcia.
Având în vedere situaţia încă fluidă, Ministerul Afacerilor Externe menţine recomandarea adresată cetăţenilor români care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare şi să rămână în casele sau locurile de cazare, iar cetăţenilor care au intenţia de a tranzita sau de a călători spre Turcia recomandăm să evite aceste deplasări.

UPDATE ORA 12:17 Klaus Iohannis, contact permanent cu situația din Turcia

UPDATE ORA 12:00 TAROM vrea să anuleze zborul de azi spre Ataturk

UPDATE ORA 10:30 90 de morţi, peste 1.150 de răniţi şi 1563 de militari arestaţi!

Cel puţin 90 de persoane au fost ucise şi peste 1.150 au fost rănite în timpul tentativei de lovitură de stat militară care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în Turcia, a relatat sâmbătă agenţia pro-guvernamentală Anadolu, citată de AFP.
Un precedent bilanţ oficial vorbea despre cel puţin 60 de morţi în această tentativă de puci, bilanţ care a crescut după adăugarea numelor militarilor rebeli aflaţi la comenzile avioanelor de vânătoare şi ale tancurilor.

UPDATE ORA 9:30 400 de români au cerut asistenţă la MAE, în urma evenimentelor din Turcia

Dinspre Ministerul Afacerilor Externe vine o alertă de călătorie pentru Turcia, se referă în special la Istanbul şi la Ankara. A fost constituită la MAE o celulă de criză şi din ultimele informaţii pe care le avem, în urma acestei celule de criză, 400 de români au sunat deja la MAE, au cerut asistenţă.
De altfel, informaţia foarte importantă este că până în acest moment, oficialii MAE spun că nu există cetăţeni români, aflaţi în Turcia, care să fi fost victime sau persoane care să fi fost rănite în urma incidentelor din Turcia. De altfel, tot în această comunicare a oficialilor români se arată că, la scurt timp după ce lucrurile au degenerat, o comisie, parte a consulatului de acolo, a ajuns şi în aeroportul din Istanbul, având în vedere că şi acolo se aflau foarte mulţi români, pentru a acorda asistenţă consulară şi, bineînţeles, pentru a le da sfaturile cele mai bune pentru a-i feri de primejdie. Pentru că vorbim de acest aspect, încă de azi-noapte au fost trimise primele mesaje către cetăţenii români aflaţi în Turcia, astfel încât oficialii îi îndrumau pe aceştia, având în vedere că acolo sunt foarte mulţi turişti, să rămână în continuare în camerele de hotel, să nu părăsească spaţiile în cauză, pentru că este o situaţie periculoasă.

Pentru acordarea corespunzătoare a asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români, MAE pune la dispoziția cetățenilor interesați în mod suplimentar și linia de TelVerde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim de gratuitate), precum și adresa de e-mail: callcenter@mae.ro.  http://www.mae.ro/travel-alerts/15977

UPDATE ORA 08:30 754 de militari arestaţi în legătură cu tentativa de puci

Un total de 754 de militari au fost arestaţi în legătură cu puciul organizat de un grup de soldaţi rebeli în Turcia, puci care părea să fi luat sfârşit sâmbătă dimineaţă şi care s-a soldat cu moartea a cel puţin 60 de persoane, a indicat sâmbătă agenţia de presă guvernamentală Anadolu.
Pe lângă aceste arestări, cinci generali şi 29 de colonei au fost demişi din funcţie la ordinul ministrului de interne, Efkan Ala, a mai precizat agenţia.

UPDATE ORA 07:00 Erdoğan denunţă o „trădare” şi îi blamează pe adepţii inamicului său, Fethullah Gülen

Tentativa de lovitură de stat lansată aseară în Turcia de o facţiune a Armatei este ilegală şi reprezintă un act de trădare – a spus în această dimineaţă preşedintele Recep Tayyip Erdogan adresându-se naţiunii, după ce a revenit la Istanbul, deoarece spaţiul aerian de deasupra capitalei Ankara este închis – după cum notează Reuters. Recep Tayyip Erdogan a menţionat că guvernul turc este în stare de funcţionare şi că se derulează o amplă acţiune de arestare a ofiţerilor militari de toate rangurile suspectaţi de implicare în aşa-numita lovitură de stat. Agenţia turcă de ştiri Anadolu, preluată de Rador Radio România, relatează că premierul Turciei, Binali Yildirim, a anunţat că au fost arestate 120 de persoane suspectate de implicare în tentativa de lovitură de stat şi că situaţia din ţară revine încet la normal.

În timpul ciocnirilor de la Ankara din această noapte au murit 42 de persoane – civili şi poliţişti – anunţă agenţia britanică citând un înalt oficial turc. Oficiali medicali de la Istanbul menţionează că cel puţin 150 de persoane au fost rănite în timpul turbulenţelor generate această tentativă. La Istanbul situaţia este acută, după ce militarii au deschis focul asupra manifestanţilor care protestează faţă de lovitura de stat. CNN a prezentat imagini cu violenţe între demonstranţi şi soldaţi, sprijiniţi de vehicule militare. Pe fondul acestor tensiuni zborurile către Turcia sunt afectate. Momentan, aeroporturile internaţionale şi alte căi de comunicaţie sunt blocate. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti îi sfătuieşte pe cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze către orice destinaţie din Turcia în cursul zilelor următoare să-şi reprogrameze călătoriile.

„Cetățenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara și Consulatele Generale ale României din Istanbul și Izmir prin intermediul Centrului de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate, care funcționează în regim de permanență, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579”, se spune intr-un comunicat al ministerului de externe de la Bucuresti.

UPDATE ORA Premierul Turciei a declarat că toţi cei vinovaţi pentru tentativa de lovitură de stat vor fi pedepsiţi.

Premierul Turciei, Binali Yıldırım, a declarat că toţi cei responsabili pentru aşa-numita tentativă de lovitură militară de stat vor fi traşi la răspundere şi vor plăti un preţ greu, relatează corespondenţii Reuters.

Premierul turc a precizat, însă, că este vorba de o tentativă de lovitură operată doar de o parte armatei, fiind o acţiune ilegală. Nimic nu va aduce atingere democraţiei din Turcia, iar forţele de securitate vor face tot ce este necesar pentru a rezolva situaţia, a mai spus premierul Yildirim şi a făcut apel la calm.

atac-turcia1

Foto: Twitter

ORA 23: 30 Focuri de armă s-au auzit în Ankara, capitala Turciei

Televiziunea turcă NTV a difuzat vineri seară imagini în care se văd tancuri la intrarea aeroportului Ataturk din Istanbul. Anterior, în Ankara s-au auzit focuri de armă şi au fost văzute avioane militare şi elicoptere în aer, iar martori oculari din Istanbul au declarat pentru Reuters că podurile peste Bosfor au fost închise şi au fost văzute elicoptere militare trecând peste oraş. Premierul turc, Binali Yıldırım, a declarat că este vorba despre o tentativă de lovitură de stat, o acţiune ilegală operată numai de o parte a armatei. Forţele de securitate vor lua toate măsurile pentru rezolvarea situaţiei, a mai spus premierul Turciei.

https://www.youtube.com/watch?v=sMwzat1wZk8#t=25

Sursa: RADOR/Digi24

Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicatã. Câmpurile necesare sunt marcate cu*

VIDEOFM

Acum in emisie

PULSUL ZILEI cu radiomures

Cer acoperit

Vânt: 0 m/s

Cer acoperit -1°C

Vânt: 3 m/s

5°C

Top 30 RTM

  • 1. KATY PERRY – Not the end of the world,

  • 2. SICKOTOY FT MISHA MILLER – Touche,

  • 3. KYLIE MINOGUE – Magic,

  • 4. BLACK EYED PEAS ft. SHAKIRA – Girls like me,

  • 5. ROXEN ft. ALEXANDER RYBAK – Wonderland,

  • 6. SMILEY ft. DELIA – Ne vedem noi,

  • 7. JASON DERULO ft. NUKA – Love not war,

  • 8. AVA MAX – My head & my heart,

  • 9. AVA MAX – Salt,

  • 10. JENNIFER LOPEZ – In the morning,

  • 11. ANDIA – Ce suntem noi,

  • 12. HOLOGRAF ft. K-GULA – Grijile s-au dus,

  • 13. SIA ft. BURNA BOY – Hey boy,

  • 14. LUMINITA ANGHEL ft. NICO – Prietene,

  • 15. PAX PARADISE AUXILLARY – Nisipuri miscatoare,

  • 16. ED SHEERAN – Afterglow,

  • 17. KYGO ft. DONNA SUMMER – Hot stuff,

  • 18. LEONY – Faded love,

  • 19. VOLTAJ – Doar pentru ea,

  • 20. MARIA – Din vina mea,

  • 21. TOM GRENNEN – Little bit of love,

  • 22. ARMIN VAN BURREN ft. DUNCAN LAUREN E – Feel something,

  • 23. IRIS – Subteran,

  • 24. ALEXANDRA UNGUREANU – De n-am fi împreună,

  • 25. THE WEEKND – Save your tears,

  • 26. THE MONTANS ft. EMAA – Insula,

  • 27. D-l GOE – Fata de la radio,

  • 28. DAVID GUETTA ft. SIA – Let’s love,

  • 29. JASON DERULO ft. ADAM LEVINE – Lifestyle,

  • 30. AMI ft. FLORIAN RUS – Regrete,

Sugereazã piesã
= 4.9730RON0.00199
  • usd 0.1173 1 0.0004

  • chf 5.0914 1 0.0236

  • aud 2.9924 1 -0.0028

Live Video

Dedica o melodie unei persoane dragi

Completeaza formularul de mai jos,iar dedicatia ta se va auzi in emisiunea
Trimite Dedicatia

Blog

Nu se mai zboară spre Germania de pe Aer...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Începând de ieri și respectiv de astăzi ...

Ministrul Educaţiei spune că drepturile ...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Legislația se va modifica, astfel încât ...

Dezbatere la Târgu Mureș pentru reducere...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Confederația Națională pentru Antrepreno...

Pasajul de la Cocoşul de Aur din Târgu M...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Proiectul se află în stadiul studiului d...

Terapie mai eficientă împotriva cancerul...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Noul laborator de radioterapie al Spital...

„Muzică de poveste”, cu Dana Ardelean

Corina Muntean | Citeste articolul

Din playlistul care anunță, glorios, wee...

Parteneri