Workshop pe tema alimentației vegetariene, la Tg. Mureș
Masteranzii din cadrul Facultății de Dietetică și Nutriție a Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu-Mureș au organizat, astăzi, atelierul de gătit ”Delicii sănătoase vegetariene.”
Evenimentul este inclus în cadrul celei de-a V-a Conferințe Naționale de Nutriție și Dietetică de la Tîrgu-Mureș.
Provocarea cea mai mare a fost prepararea unui desert de tip vegan, spune președintele Asociației Română de Nutriție și Dietetică, Florina Ruță:
Se vorbește foarte mult despre această alimentație. Poate că nu este întru totul acceptată pentru că nu este suficient de bine cunoscută și atunci am pregătit un workshop, chiar și cu o demonstrație de gătit cum se poate pregăti un desert vegan pentru aici sunt multe discuții dar se poate mânca sănătos și gustos, în același timp. Este un workshop organizat de masteranzi pentru studenți, bineînțeles cu implicarea cadrelor didactice.”
Veganismul este o dietă și un stil de viață care presupune excluderea folosirii animalelor din alimentație, dar și pentru confecţionarea hainelor sau in alte scopuri.
Dietele vegetariene sunt indicate pentru descreșterea riscului de infarct miocardic, colesterol ridicat în sânge, tensiune arterială ridicată și cancer de colon.
Totuși, dacă dietele sunt prost preparate, pot provoca niveluri scăzute de calciu, iod, vitamina B12 și vitamina D.
Cristina Bulbescu