Radio Romania Targu Mures https://www.radiomures.ro Radio Tg.-Mureș rămâne un radio de cuvânt și în acest sezon! Sat, 02 Jul 2022 12:47:32 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.6.1 Cinemuzica, cu Veronica Ilie https://www.radiomures.ro/stiri/cinemuzica-cu-veronica-ilie-23.html Sat, 02 Jul 2022 13:45:44 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858007 A apărut trailerul oficial al primului film de lungmetraj realizat de Mircea Bravo, acesta a anunțat și ziua lansării în cinematografe a filmului „Mirciulică”, produs împreună cu asociatul său, Cristian Iliușan. Will Smith a câștigat premiul pentru cel mai bun actor din „King Richard” la decernarea BET Awards, la trei luni după incidentul de la […]

Articolul Cinemuzica, cu Veronica Ilie apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
A apărut trailerul oficial al primului film de lungmetraj realizat de Mircea Bravo, acesta a anunțat și ziua lansării în cinematografe a filmului „Mirciulică”, produs împreună cu asociatul său, Cristian Iliușan. Will Smith a câștigat premiul pentru cel mai bun actor din „King Richard” la decernarea BET Awards, la trei luni după incidentul de la Oscaruri. Brad Pitt vorbește despre ultima perioadă a carierei lui cinematografice: „Mă consider pe ultima sută de metri”. Deşi iulie este o lună a concediilor, iar prezenţa publicului la cinema este mai mică decât în restului anului, vom putea vedea câteva filme pe marile ecrane, în premieră, destul de interesante. Printre acestea se numără şi al patrulea film Marvel dedicat zeului tunetului, „Thor: Love and Thunder”.

În fiecare sâmbătă, după ora 17:00, în emisiunea „Cinemuzica”, Veronica Ilie vă așteaptă cu știri proaspete din lumea cinematografiei, alternate de melodii celebre.

Ascultă Radio Târgu Mureş pe frecvențele 102,9 FM / 98,9 FM /94,9 FM-Borsec și online pe www.radiomures.ro

Veronica Ilie

Articolul Cinemuzica, cu Veronica Ilie apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Jérôme France a câștigat Super Rally-ul de la Târgu Mureș https://www.radiomures.ro/stiri/jerome-france-a-castigat-super-rally-ul-de-la-targu-mures.html Sat, 02 Jul 2022 12:47:32 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858337 Pilotul francez Jérôme France, conducând o mașină model „Norma M20F” (FOTO 1), a câștigat ediția a IV-a a „Trofeului Târgu Mureș” – cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Super Rally. Runda s-a desfășurat sâmbătă, 2 iulie, pe un circuit stradal din municipiul Târgu Mureș, iar la competiție s-au aliniat la start 25 de […]

Articolul Jérôme France a câștigat Super Rally-ul de la Târgu Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Pilotul francez Jérôme France, conducând o mașină model „Norma M20F” (FOTO 1), a câștigat ediția a IV-a a „Trofeului Târgu Mureș” – cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Super Rally.

Runda s-a desfășurat sâmbătă, 2 iulie, pe un circuit stradal din municipiul Târgu Mureș, iar la competiție s-au aliniat la start 25 de piloți. Marele perdant a fost Mihai Leu, care a ratat complet manșa a doua de concurs, ieșind în decor cu prototipul „Radical SR8” (FOTO 2).

Traseul a cuprins trei ture (de câte 1,8 kilometri fiecare), întrecerea fiind organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv.

Circulația rutieră este restricționată, în continuare, în Piața Victoriei, Piața Trandafirilor, strada Bolyai și Piața Petofi până mâine dimineață, la ora 6:00. Sunt închise traficului auto: Piața Victoriei, Piața Trandafirilor și străzile George Enescu, Horea, Bartok Béla, Piața Petőfi Sándor, Târgului, Ion Creangǎ, Mihail Kogǎlniceanu, Bolyai, Márton Áron, Köteles Samuel și Artei.

Etapa inaugurală s-a desfășurat în perioada 13-14 mai, la Mangalia, iar runda a treia se va disputa în 19 și 20 august, la Deva.

Septimiu Cioloboc

Articolul Jérôme France a câștigat Super Rally-ul de la Târgu Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Țeavă de gaz fisurată în localitatea harghiteană Bălan, în urma unui accident rutier https://www.radiomures.ro/stiri/teava-de-gaz-fisurata-in-localitatea-harghiteana-balan-in-urma-unui-accident-rutier.html Sat, 02 Jul 2022 11:52:18 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858307 UPDATE ora 15,00 A fost întreruptă alimentarea conductei de gaz. Nu au fost înregistrate alte probleme. ******** Sunt scăpări de gaze, anunță ISU Harghita, care a trimis la fața locului un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție, pentru asigurarea zonei. A fost anunțat și distribuitorul de gaze, precizează sursa citată. Țeava de gaze […]

Articolul Țeavă de gaz fisurată în localitatea harghiteană Bălan, în urma unui accident rutier apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
UPDATE ora 15,00

A fost întreruptă alimentarea conductei de gaz. Nu au fost înregistrate alte probleme.

********

Sunt scăpări de gaze, anunță ISU Harghita, care a trimis la fața locului un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție, pentru asigurarea zonei.

A fost anunțat și distribuitorul de gaze, precizează sursa citată.

Țeava de gaze s-a fisurat după ce a fost lovită de un autototurism.

Alina Andrei

Articolul Țeavă de gaz fisurată în localitatea harghiteană Bălan, în urma unui accident rutier apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Doi minori, răniți la raliul de la Târgu Mureș https://www.radiomures.ro/stiri/doi-minori-raniti-la-raliul-de-la-targu-mures.html Sat, 02 Jul 2022 11:49:40 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858287 Accidentul a avut loc în urmă cu puțin timp la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Borsos Tamas, transmite IPJ Mureș. Potrivit sursei citate, un autoturism de curse condus de un bărbat de 54 de ani a acroșat un gard de siguranță, rănind totodată doi minori, de 6 și 8 ani, aflați după gard. Ambii […]

Articolul Doi minori, răniți la raliul de la Târgu Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Accidentul a avut loc în urmă cu puțin timp la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Borsos Tamas, transmite IPJ Mureș.

Potrivit sursei citate, un autoturism de curse condus de un bărbat de 54 de ani a acroșat un gard de siguranță, rănind totodată doi minori, de 6 și 8 ani, aflați după gard.

Ambii copii au fost transportați la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

Alina Andrei

Articolul Doi minori, răniți la raliul de la Târgu Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Operaţiune comună a Poliţiei, Jandarmeriei şi a Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog desfășurată pe litoralul românesc https://www.radiomures.ro/stiri/operatiune-comuna-a-politiei-jandarmeriei-si-a-centrului-de-prevenire-si-consiliere-antidrog-desfasurata-pe-litoralul-romanesc.html Sat, 02 Jul 2022 10:55:08 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858257 Sunt zile în care mai ales Mamaia, Vama Veche şi Costineşti sunt luate cu asalt de tineri, care au terminat examenele şi încep în forţă vacanţa mare la Mare. Pe plajă s-ar putea întâlni şi cu specialişti antidrog şi cu voluntari implicaţi în campaniile de informare şi prevenire, anunţă comisarul şef de poliţie Cristian Oprişan, […]

Articolul Operaţiune comună a Poliţiei, Jandarmeriei şi a Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog desfășurată pe litoralul românesc apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Sunt zile în care mai ales Mamaia, Vama Veche şi Costineşti sunt luate cu asalt de tineri, care au terminat examenele şi încep în forţă vacanţa mare la Mare. Pe plajă s-ar putea întâlni şi cu specialişti antidrog şi cu voluntari implicaţi în campaniile de informare şi prevenire, anunţă comisarul şef de poliţie Cristian Oprişan, preşedintele centrului regional Constanţa.

Principalele campanii, în acest sezon estival, au şi nume sugestive: „Petrecere sigură – Safe party”, sau „Vacanţă fără droguri”, ultima desfăşurată în taberele şcolare şi studenţeşti.

Articolul Operaţiune comună a Poliţiei, Jandarmeriei şi a Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog desfășurată pe litoralul românesc apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
S-a dat startul sezonului de vară pe Transalpina https://www.radiomures.ro/stiri/s-a-dat-startul-sezonului-de-vara-pe-transalpina.html Sat, 02 Jul 2022 10:28:50 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858237 Turiștii se pot bucura de plimbări cu bicicleta pe trasee montane sau pot merge la pas în zona verde de la mare altitudine. În fiecare weekend, până la toamnă, telegondolele de la Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa vor funcționa în intervalul orar 11 – 18 pentru a-i purta pe turiști pe trasee ce depășesc chiar […]

Articolul S-a dat startul sezonului de vară pe Transalpina apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Turiștii se pot bucura de plimbări cu bicicleta pe trasee montane sau pot merge la pas în zona verde de la mare altitudine.

În fiecare weekend, până la toamnă, telegondolele de la Domeniul schiabil Transalpina – Voineasa vor funcționa în intervalul orar 11 – 18 pentru a-i purta pe turiști pe trasee ce depășesc chiar 2000 de metri altitudine.

Administratorii propun, în acest an, pasionaților mersului pe bicicletă șase trasee; acestea variază în funcție de condiția fizică a fiecărui turist.

Recomandarea ar fi ca turiștii să consulte harta pusă la dispoziție de către administratorii Domeniului schiabil Transalpina pentru a explora zonă fără incidente. În plus, cei interesați pot găsi informațiile de care au nevoie pe pagina de Facebook a Domeniului schiabil Transalpina -Voineasa.

Articolul S-a dat startul sezonului de vară pe Transalpina apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Și în această vară, persoanele cu dizabilități se vor putea bucura de mare și soare https://www.radiomures.ro/stiri/si-in-aceasta-vara-persoanele-cu-dizabilitati-se-vor-putea-bucura-de-mare-si-soare.html Sat, 02 Jul 2022 09:35:21 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858187 Patru sectoare de plajă, special echipate pentru nevoile lor sunt deschise în acest sezon estival, printr-un proiect derulat de Asociația Împreună pentru Viitor Constanța. Pe aceste segmente de plajă, persoanele cu dizabilități au la dispoziție scaune speciale cu care pot intra în mare, au parte de unele gratuități și beneficiază și de sprijinul voluntarilor. Mihaela […]

Articolul Și în această vară, persoanele cu dizabilități se vor putea bucura de mare și soare apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Patru sectoare de plajă, special echipate pentru nevoile lor sunt deschise în acest sezon estival, printr-un proiect derulat de Asociația Împreună pentru Viitor Constanța.
Pe aceste segmente de plajă, persoanele cu dizabilități au la dispoziție scaune speciale cu care pot intra în mare, au parte de unele gratuități și beneficiază și de sprijinul voluntarilor.

Mihaela Căruțașu, președinte ”Asociația Împreună pentru Viitor”:

Două dintre segmentele de plajă pentru persoanele cu dizabilități se află în stațiunea Mamaia, una la Năvodari și una în Mangalia.

Articolul Și în această vară, persoanele cu dizabilități se vor putea bucura de mare și soare apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Cod galben hidrologic https://www.radiomures.ro/stiri/cod-galben-hidrologic.html Sat, 02 Jul 2022 09:27:14 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858167 Sunt vizate râurile Trotuș, Mureș, Bistrița și afluenții lor. Avertizarea hidrologilor a intrat în vigoare la ora 12.00 și expiră mâine dimineață la ora 9.00. În intervalul menționat, pe cele trei râuri vizate de codul galben se vor înregistra depășiri ale cotelor de atenție. Vă reamintim, trei sferturi din țară au intrat la ora 12.00 […]

Articolul Cod galben hidrologic apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Sunt vizate râurile Trotuș, Mureș, Bistrița și afluenții lor.

Avertizarea hidrologilor a intrat în vigoare la ora 12.00 și expiră mâine dimineață la ora 9.00.

În intervalul menționat, pe cele trei râuri vizate de codul galben se vor înregistra depășiri ale cotelor de atenție.

Vă reamintim, trei sferturi din țară au intrat la ora 12.00 sub o avertizare meteo Cod portocaliu, de instabilitate atmosferică accentuată.

Alina Andrei

Articolul Cod galben hidrologic apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Deciziile instanțelor de judecată vor putea fi transmise și prin e-mail https://www.radiomures.ro/stiri/deciziile-instantelor-de-judecata-vor-putea-fi-transmise-si-prin-e-mail.html Sat, 02 Jul 2022 09:22:26 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858147 A mai fost făcut un pas pentru debirocratizare și digitalizare, de această dată în instanțele de judecată. Potrivit unei noi legi, care a intrat în vigoare astăzi, românii care au procese civile pe rol vor primi deciziile judecătoriilor prin e-mail. Deciziile instanțelor civile vor fi transmise, din oficiu, prin e-mail, doar dacă persoanele implicate în […]

Articolul Deciziile instanțelor de judecată vor putea fi transmise și prin e-mail apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
A mai fost făcut un pas pentru debirocratizare și digitalizare, de această dată în instanțele de judecată. Potrivit unei noi legi, care a intrat în vigoare astăzi, românii care au procese civile pe rol vor primi deciziile judecătoriilor prin e-mail.

Deciziile instanțelor civile vor fi transmise, din oficiu, prin e-mail, doar dacă persoanele implicate în proces au lăsat datele personale necesare din proprie inițiativă sau la solicitarea expresă a judecătorilor.

Potrivit noii legislații, această comunicare trebuie însoțită de semnătura electronică a completului de judecată.

În cazul în care nu există o adresă de e-mail, la care să fie transmise hotărârile instanțelor, actele vor fi furnizate la domiciliu ca și până acum, prin agenții procedurali sau prin poștă, cu o scrisoare recomandată. Procedura se aplică și în cazul constatării unor erori în informarea electronică.

În lege se precizează că transmiterea deciziilor este considerată încheiată doar dacă destinatarul confirmă primirea documentelor.

Articolul Deciziile instanțelor de judecată vor putea fi transmise și prin e-mail apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Tinerii vor fi scutiți de impozitul pe venit la prima încadrare în muncă https://www.radiomures.ro/stiri/tinerii-vor-fi-scutiti-de-impozitul-pe-venit-la-prima-incadrare-in-munca.html Sat, 02 Jul 2022 09:20:33 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858127 Tinerii vor fi scutiți de impozitul pe venit la prima încadrare în muncă și prin urmare ar trebui să primească mai mulți bani la salariu încă din primul an de activitate. Prevederea este inclusă într-o nouă lege, care oferă și alte facilități fiscale. Ar urma să fie ajutați, în mod special, tinerii de la sate […]

Articolul Tinerii vor fi scutiți de impozitul pe venit la prima încadrare în muncă apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Tinerii vor fi scutiți de impozitul pe venit la prima încadrare în muncă și prin urmare ar trebui să primească mai mulți bani la salariu încă din primul an de activitate. Prevederea este inclusă într-o nouă lege, care oferă și alte facilități fiscale. Ar urma să fie ajutați, în mod special, tinerii de la sate și cei din categorii defavorizate.

De asemenea, se acordă facilități fiscale, eliminarea de taxe de înființare și scutirea de impozit pe venit, pentru un an de zile, pentru societățile comerciale înființate de tineri, care au cel puțin studiile obligatorii finalizate.

Prin proiectul de lege, statul sprijină construcția sau achiziția de locuințe în proprietate pentru tinerii și familiile tinere, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, acordându-le facilități, inclusiv financiare.

Totodată, vor fi asigurate condiții corespunzătoare pentru integrarea socio-profesională a tinerilor aparținând grupurilor.

Legea mai prevede ca autoritățile să elaboreze programe de sprijin, asistență și consiliere pentru tinerii români din afara granițelor țării, dedicate inclusiv stimulării întoarcerii în țară a acestora.

Articolul Tinerii vor fi scutiți de impozitul pe venit la prima încadrare în muncă apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Mureșean, depistat la volan sub influența substanțelor interzise https://www.radiomures.ro/stiri/muresean-depistat-la-volan-sub-influenta-substantelor-interzise.html Sat, 02 Jul 2022 08:50:47 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858107 Polițiștii rutieri din Reghin au oprit ieri, pe strada Apalinei un bărbat de 27 de ani, din municipiu. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat valori pozitive la mai multe substanțe interzise, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Mureș. Șoferul a fost condus la spital, pentru prelevarea probelor biologice, rezultatul fiind pozitiv pentru […]

Articolul Mureșean, depistat la volan sub influența substanțelor interzise apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Polițiștii rutieri din Reghin au oprit ieri, pe strada Apalinei un bărbat de 27 de ani, din municipiu.

Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat valori pozitive la mai multe substanțe interzise, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Mureș. Șoferul a fost condus la spital, pentru prelevarea probelor biologice, rezultatul fiind pozitiv pentru metamfetamină, arată sursa citată.

În cauză, polițiștii au deschis dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Alina Andrei

Articolul Mureșean, depistat la volan sub influența substanțelor interzise apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Variola maimuţei: OMS face apel la ‘acţiune urgentă’ în Europa în faţa creşterii numărului de cazuri https://www.radiomures.ro/stiri/variola-maimutei-oms-face-apel-la-actiune-urgenta-in-europa-in-fata-cresterii-numarului-de-cazuri.html Sat, 02 Jul 2022 08:47:11 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858077 Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut apel la ‘acţiune urgentă’ împotriva variolei maimuţei în Europa, în condiţiile în care cazurile s-au triplat în ultimele două săptămâni pe continent, informează AFP. Într-un comunicat, directorul regional al organizaţiei sanitare a solicitat ţărilor europene să-şi ‘sporească eforturile în următoarele săptămâni şi luni pentru a preveni instalarea variolei maimuţei […]

Articolul Variola maimuţei: OMS face apel la ‘acţiune urgentă’ în Europa în faţa creşterii numărului de cazuri apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut apel la ‘acţiune urgentă’ împotriva variolei maimuţei în Europa, în condiţiile în care cazurile s-au triplat în ultimele două săptămâni pe continent, informează AFP.

Într-un comunicat, directorul regional al organizaţiei sanitare a solicitat ţărilor europene să-şi ‘sporească eforturile în următoarele săptămâni şi luni pentru a preveni instalarea variolei maimuţei într-o zonă geografică mai largă’.

Potrivit datelor agenţiei ONU, Europa are în prezent peste 4.500 de cazuri confirmate în laborator, de trei ori mai multe decât la jumătatea lunii iunie.

Epicentru al acestei noi contagiuni, Europa, are în prezent 31 de ţări şi teritorii care au raportat cazuri de variola maimuţei.

Articolul Variola maimuţei: OMS face apel la ‘acţiune urgentă’ în Europa în faţa creşterii numărului de cazuri apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Mocăniţa din Ţara Moţilor circulă pentru turişti începând de astăzi https://www.radiomures.ro/stiri/mocanita-din-tara-motilor-circula-pentru-turisti-incepand-de-astazi.html Sat, 02 Jul 2022 08:43:02 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858047 Mocăniţa din Ţara Moţilor va circula, în perioada iulie-septembrie, între localităţile Crişcior şi Brad, la fiecare sfârşit de săptămână, capacitatea maximă a trenului pe linie îngustă fiind de 100 de persoane. Potrivit unui anunţ al companiei de cale ferată îngustă, prima cursă a trenului tras de locomotiva cu abur este programată astăzi, urmând ca mocăniţa […]

Articolul Mocăniţa din Ţara Moţilor circulă pentru turişti începând de astăzi apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Mocăniţa din Ţara Moţilor va circula, în perioada iulie-septembrie, între localităţile Crişcior şi Brad, la fiecare sfârşit de săptămână, capacitatea maximă a trenului pe linie îngustă fiind de 100 de persoane.

Potrivit unui anunţ al companiei de cale ferată îngustă, prima cursă a trenului tras de locomotiva cu abur este programată astăzi, urmând ca mocăniţa că funcţioneze până pe 11 septembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică.

Traseul măsoară şapte kilometri, iar o plimbare durează circa 45 de minute.

Un bilet dus-întors pentru adulţi costă 25 de lei, iar unul pentru copii, 15 lei.

Calea ferată pe care circulă mocăniţa de la Crişcior a fost construită în anul 1907, când era folosită pentru transportul cărbunelui. Linia a funcţionat până în anul 1998, iar din 2001 este folosită în scop turistic.

Articolul Mocăniţa din Ţara Moţilor circulă pentru turişti începând de astăzi apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în trei sferturi din țară https://www.radiomures.ro/stiri/cod-portocaliu-de-instabilitate-atmosferica-accentuata-in-trei-sferturi-din-tara.html Sat, 02 Jul 2022 08:37:37 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=858027 Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare meteo cod portocaliu, valabilă de la ora 12.00 până diseară la ora 22.00. Potrivit ANM, la munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, averse torențiale, frecvente […]

Articolul Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în trei sferturi din țară apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare meteo cod portocaliu, valabilă de la ora 12.00 până diseară la ora 22.00.

Potrivit ANM, la munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

Sub cod portocaliu se află și județele Mureș, barșov, Harghita, Covasna și Sibiu.

Alina Andrei

Articolul Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în trei sferturi din țară apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Vremea devine instabilã în Transilvania, iar temperaturile vor scãdea uşor faţã de ziua precedent https://www.radiomures.ro/stiri/vremea-devine-instabila-in-transilvania-iar-temperaturile-vor-scadea-usor-fata-de-ziua-precedent.html Sat, 02 Jul 2022 08:03:44 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=857987 Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va prezenta înnorãri temporar accentuate. Pe arii extinse, începând din vestul regiunii se vor semnala averse ce pot avea şi caracter torenţial, însoţite de frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce izolat vor lua aspect de vijelie şi izolat grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra […]

Articolul Vremea devine instabilã în Transilvania, iar temperaturile vor scãdea uşor faţã de ziua precedent apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va prezenta înnorãri temporar accentuate. Pe arii extinse, începând din vestul regiunii se vor semnala averse ce pot avea şi caracter torenţial, însoţite de frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce izolat vor lua aspect de vijelie şi izolat grindinã.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 33 de grade.

Articolul Vremea devine instabilã în Transilvania, iar temperaturile vor scãdea uşor faţã de ziua precedent apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>