Radio Romania Targu Mures https://www.radiomures.ro Radio Tg.-Mureș rămâne un radio de cuvânt și în acest sezon! Tue, 20 Apr 2021 12:34:31 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.6.1 46 de persoane depistate în Mureș că munceau la negru https://www.radiomures.ro/stiri/46-de-persoane-depistate-in-mures-ca-munceau-la-negru.html Tue, 20 Apr 2021 12:28:38 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431102 ”Munca fără forme legale, un pas mai aproape de traficul de persoane.” Aceasta este denumirea unei campanii de prevenire a traficului de persoane, demarată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Asociația INCA România, care activează în Italia. Campania se va desfășura în perioada aprilie – decembrie. Șeful Centrului Regional Mureș al ANITP, care […]

Articolul 46 de persoane depistate în Mureș că munceau la negru apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
”Munca fără forme legale, un pas mai aproape de traficul de persoane.”

Aceasta este denumirea unei campanii de prevenire a traficului de persoane, demarată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Asociația INCA România, care activează în Italia. Campania se va desfășura în perioada aprilie – decembrie.

Șeful Centrului Regional Mureș al ANITP, care acoperă și județul Harghita, Cristina Zaharia:

Promisiunile cu locurile de muncă în străinătate rămân în continuare pretexte și forme de abordare a viitoarelor victime. Persoanele care acceptă munca la negru se află într-o situație de risc, fiindu-le afectate drepturile salariale, asigurările sociale: pensie, sănătate, șomaj, siguranța materială a familie, ca și statutul social. La toate acestea se adaugă riscul major de a ajunge victime ale traficului de personae, cu scopul exploatării prin muncă. Prima dintre activitățile noastre va avea loc mâine, când informațiile acestei campanii vor fi expuse specialiștilor din vadrul echipei interinstituționale din județul Harghita.

Anul trecut, 16% din cele 596 de victime identificate au fost exploatate prin muncă, mai ales în agricultură și construcții, dintre care 42 au fost pe teritoriul Italiei, a treia țară de destinație din Europa pentru români.

Inspectoratele de muncă sunt cele care controlează dacă la plecarea din țară românii se află în posesia celor două contracte necesare, unul de mediere, respectiv un contract individual de muncă.

În Mureș, au fost identificate anul trecut 223 de personae că lucrau la negru, iar în acest an, ITM Mureș a depistat alte 46 de personae – în construcții și HoReCa.

Șefa ITM Mureș, Eva Man, atrage atenția că doritorii trebuie să se adreseze firmelor agreate care plasează forță de muncă în străinătate:

În județul Mureș avem 12 societăți care mediază persoane în vederea muncii în țările Uniunii Europene. Pentru a nu se lăsa păcălite, aceste persoane care aleg să lucreze în străinătate, trebuie să știe că anterior plecării, agențiile sunt obligate să le pună la dispoziție contracte cu partenerii străini, și care trebuie să fie traduse în limba română ca să poată să identifice angajatorul. Persoanele angajate în străinătate, prin aceste agenții, la nivelul anului 2020 au fost de 1437.

Țările cele mai căutate de mureșeni pentru a lucra în străinătate sunt Germania, Olanda, Cehia, Austria și UK.

Valeriu Russu

Articolul 46 de persoane depistate în Mureș că munceau la negru apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
CSM Tg.Mureș, campioană la popice juniori https://www.radiomures.ro/stiri/csm-tg-mures-campioana-la-popice-juniori.html Tue, 20 Apr 2021 12:24:11 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431097 Municipiul Ploiești a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, turneul final al Campionatului Național de popice pe echipe, rezervat sportivilor cu vârsta sub 23 de ani. După două zile de întreceri, locul I a revenit echipei CSM Tg.Mureș, care a acumulat 6004 popice doborâte, cu doar 4 în plus față de Siderurgica Hunedoara, clasată pe doi. […]

Articolul CSM Tg.Mureș, campioană la popice juniori apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Municipiul Ploiești a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, turneul final al Campionatului Național de popice pe echipe, rezervat sportivilor cu vârsta sub 23 de ani. După două zile de întreceri, locul I a revenit echipei CSM Tg.Mureș, care a acumulat 6004 popice doborâte, cu doar 4 în plus față de Siderurgica Hunedoara, clasată pe doi. Locul al treilea a revenit formației Inter Petrila, cu 5859 p.d.

Cele mai bune rezultate ale CSM-ului, care și-a apărat titlul de campioană obținut în 2019 (în 2020 campionatul fiind întrerupt în luna martie din cauza pandemiei de COVID-19), au fost realizate de Benke Zoltan (557 p.d.), Szasz Albert Tibor (550), Hegyi Roland (517), Koto Kalman David (516), Szasz Attila Alfred (509), precum și cadetul Fazakas Robert (13 ani), care a doborât în cea de-a doua zi a concursului 479 de popice. Ceilalți componenți ai echipei mureșene, antrenate de Seres Jozsef, au fost Szilagyi Ervin, Iszlai Attila și Szocs Jozsef.

Valeriu Voaideș

 

Articolul CSM Tg.Mureș, campioană la popice juniori apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Vor fi implementate modificări privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID https://www.radiomures.ro/stiri/vor-fi-implementate-modificari-privind-modalitatea-de-programare-la-vaccinarea-anti-covid.html Tue, 20 Apr 2021 12:20:34 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431095 Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat astăzi, că, în perioada următoare, vor fi implementate o serie de modificări în ceea ce priveşte modalitatea de programare pentru imunizare, având în vedere că pentru unele persoane accesarea platformei este dificilă. Vor fi implementate cât de curând o serie […]

Articolul Vor fi implementate modificări privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat astăzi, că, în perioada următoare, vor fi implementate o serie de modificări în ceea ce priveşte modalitatea de programare pentru imunizare, având în vedere că pentru unele persoane accesarea platformei este dificilă.

Vor fi implementate cât de curând o serie de modificări în ceea ce priveşte modalitatea de programare în ideea în care extindem diverse mijloace şi căi prin care o persoană poate să acceseze un centru de vaccinare, plecând de la ideea că, în mod deosebit, în mediul rural, dar nu numai, de multe ori, este dificilă accesarea platformei de programare şi atunci trebuie să găsim o serie de soluţii şi de metode complementare prin care o persoană să beneficieze în final de vaccinare.

El a afirmat că se vor putea face programări telefonic, prin call-center, fără crearea unui cont în platformă şi direct la un centru de vaccinare.

De asemenea, vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile va începe de mâine, a mai anunțat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu. Pentru centrele mobile vor fi distribuite, pentru moment, vaccinuri de la compania Moderna.

Rodica Boariu

Articolul Vor fi implementate modificări privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Un avion MIG 21 s-a prăbușit în județul Mureș https://www.radiomures.ro/stiri/un-avion-mig-21-s-a-prabusit-in-judetul-mures.html Tue, 20 Apr 2021 12:13:09 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431093 O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit azi, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită, informează MApN într-un comunicat . Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și […]

Articolul Un avion MIG 21 s-a prăbușit în județul Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit azi, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită, informează MApN într-un comunicat .

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Inspectoratul General al Aviației din MAI a transmis că se intervine cu un elicopter pentru transportul victimei de la Dedrad la un spital din Tg.Mureș.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului, se mai arată în comunicatul MApN.

Corina Fontu

Articolul Un avion MIG 21 s-a prăbușit în județul Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
„Muzică de poveste”, cu Dana Ardelean https://www.radiomures.ro/stiri/muzica-de-poveste-cu-dana-ardelean-949.html Tue, 20 Apr 2021 11:48:04 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=430876 Ai noștri (Taxi, Vunk, Direcția 5, Dan Andrei Aldea, Vizi) versus ai lor (Kelis, Tape Five, Maroon 5 & Meghan Thee Stalion, Suzanne Vega, Joko, Genesis). Nu e meci, dar nici de-nchis radioul nu e! Un clișeu: surprizele plăcute se vor ține lanț. Marți, 20 aprilie, după ora 15, la Radio Târgu Mureş, pe frecvențele […]

Articolul „Muzică de poveste”, cu Dana Ardelean apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Ai noștri (Taxi, Vunk, Direcția 5, Dan Andrei Aldea, Vizi) versus ai lor (Kelis, Tape Five, Maroon 5 & Meghan Thee Stalion, Suzanne Vega, Joko, Genesis). Nu e meci, dar nici de-nchis radioul nu e!

Un clișeu: surprizele plăcute se vor ține lanț.

Marți, 20 aprilie, după ora 15, la Radio Târgu Mureş, pe frecvențele 102,9 FM / 98,9 FM /94,9 FM-Borsec și online pe www.radiomures.ro.

Autor:  Dana Ardelean

Editor:  Corina Muntean

Articolul „Muzică de poveste”, cu Dana Ardelean apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Autorităţile din Brașov au decis prelungirea carantinei în Comăna https://www.radiomures.ro/stiri/autoritatile-din-brasov-au-decis-prelungirea-carantinei-in-comana.html Tue, 20 Apr 2021 11:42:00 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431089 Autorităţile judeţene braşovene au solicitat, astăzi, Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Comăna, pentru o perioadă de 7 zile. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis astfel, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, prelungirea carantinei în Comăna, până în 27 aprilie, […]

Articolul Autorităţile din Brașov au decis prelungirea carantinei în Comăna apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Autorităţile judeţene braşovene au solicitat, astăzi, Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Comăna, pentru o perioadă de 7 zile.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis astfel, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, prelungirea carantinei în Comăna, până în 27 aprilie, începând din această seară, ora 22,00.

Carantina zonală în comuna Comăna a fost instituită în 6 aprilie.

Articolul Autorităţile din Brașov au decis prelungirea carantinei în Comăna apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Continuă plombarea gropilor în Târgu Mureș https://www.radiomures.ro/stiri/continua-plombarea-gropilor-in-targu-mures.html Tue, 20 Apr 2021 11:34:56 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431084 În această săptămână, utilajele acționează pe străzile Cuza Vodă, Matei Corvin, Călărașilor, Bulevardul 1 Decembrie 1918 și în 7 noiembrie. Directorul Servicului Public Administrația Domeniului Public al Municipiului Târgu Mureș, Florian Moldovan: În momentul de față se plombează gropile apărute în timpul iernii în urma înghețului și dezghețului, acțiunea continuă până reușim să aducem la […]

Articolul Continuă plombarea gropilor în Târgu Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
În această săptămână, utilajele acționează pe străzile Cuza Vodă, Matei Corvin, Călărașilor, Bulevardul 1 Decembrie 1918 și în 7 noiembrie.

Directorul Servicului Public Administrația Domeniului Public al Municipiului Târgu Mureș, Florian Moldovan:

În momentul de față se plombează gropile apărute în timpul iernii în urma înghețului și dezghețului, acțiunea continuă până reușim să aducem la stare de funcționare toate arterele de circulație, urmând ca, după finalizarea acestor lucrări, în funcție de condițiile meteo, ploile ne-au oprit puțin din activitate, să se facă lucrări mai ample pe anumite artere de circulație.

Lucrările vor continua în perioada următoare pe străzile 22 decembrie 1989, Revoluției, Republicii, Gheorghe Doja, Aleea Carpați, Tisei, Burebista, Decebal și Voinicenilor.

Deocamdată nu au fost necesare devieri de circulație, s-a acționat local, cu semnalizarea zonelor de lucrări.

Raluca Creț

Articolul Continuă plombarea gropilor în Târgu Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Astăzi are loc Târgul de Cariere de la Târgu-Mureș https://www.radiomures.ro/stiri/astazi-are-loc-targul-de-cariere-de-la-targu-mures.html Tue, 20 Apr 2021 10:46:19 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431077 Evenimentul destinat celor care se află în căutarea unui loc de muncă a ajuns astăzi și la Târgu Mureș, unde toți cei care vor să se angajeze pot intra în contact direct cu firmele ce caută personal. Târgul de cariere are loc online, până la ora 18, iar pe lângă discuțiile cu angajatorii, participanții vor […]

Articolul Astăzi are loc Târgul de Cariere de la Târgu-Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Evenimentul destinat celor care se află în căutarea unui loc de muncă a ajuns astăzi și la Târgu Mureș, unde toți cei care vor să se angajeze pot intra în contact direct cu firmele ce caută personal.

Târgul de cariere are loc online, până la ora 18, iar pe lângă discuțiile cu angajatorii, participanții vor mai putea urmări interviuri și conferințe pe teme specifice.

La Târgu Mureș oferta de locuri de muncă este variată, spune Klara Kovacs, manager de comunicare al Târgului:

Peste 15 companii au acceptat provocarea de a povesti cu potențialii angajați în cadrul standurilor virtuale disponibile astăzi până la ora 18. Se oferă joburi în mai multe domenii precum, automotive, producție, inginerie, programare IT dar avem ofertă și în contabilitate, vânzări, farmaceutic și consultanță.

La căutare sunt locurile de muncă din producție, inginerie și vânzări. Companiile prezente oferă și stagii de practică pentru angajații tineri.

Participarea la târg este gratuită și se face prin intermediul paginii targuldecariere.ro.

Vlad Todoran

Articolul Astăzi are loc Târgul de Cariere de la Târgu-Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Record de decese în România de la debutul pandemiei – 237 https://www.radiomures.ro/stiri/record-de-decese-in-romania-de-la-debutul-pandemiei-237.html Tue, 20 Apr 2021 10:44:00 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431079 Ultimul bilanț al autorităților indică o cifră record de decese asociate COVID – 237. Și la ATI sunt mulți pacienți în acest moment – 1.432. Numărul cazurilor noi de coronavirus anunțat azi este de 2.931 din aproape 36 de mii de teste. Șapte județe și capitala sunt în acest moment în scenariul roșu, printre acestea […]

Articolul Record de decese în România de la debutul pandemiei – 237 apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Ultimul bilanț al autorităților indică o cifră record de decese asociate COVID – 237.

Și la ATI sunt mulți pacienți în acest moment – 1.432.

Numărul cazurilor noi de coronavirus anunțat azi este de 2.931 din aproape 36 de mii de teste.

Șapte județe și capitala sunt în acest moment în scenariul roșu, printre acestea numărându-se și Brașovul, cu o incidență de 3,19 la mia de locuitori. Județul Mureș are 87 de cazuri noi , iar Harghita și Covasna fiecare câte 32 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.

Corina Fontu

Articolul Record de decese în România de la debutul pandemiei – 237 apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Încă nu există cereri pentru centre mobile de vaccinare în Mureș și Harghita https://www.radiomures.ro/stiri/inca-nu-exista-cereri-pentru-centre-mobile-de-vaccinare-in-mures-si-harghita.html Tue, 20 Apr 2021 09:41:51 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431067 Începând cu această săptămână, capacitatea zilnică de vaccinare la nivel naţional va creşte şi vor deveni funcţionale şi primele 20 de centre mobile de vaccinare. Acestea deservesc localităţile rurale sau defavorizate, care nu au acces la medic de familie, în baza listei cu persoanele doritoare, întocmite la nivelul primăriilor. Listele se trimit către direcţiile de […]

Articolul Încă nu există cereri pentru centre mobile de vaccinare în Mureș și Harghita apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Începând cu această săptămână, capacitatea zilnică de vaccinare la nivel naţional va creşte şi vor deveni funcţionale şi primele 20 de centre mobile de vaccinare.

Acestea deservesc localităţile rurale sau defavorizate, care nu au acces la medic de familie, în baza listei cu persoanele doritoare, întocmite la nivelul primăriilor.

Listele se trimit către direcţiile de sănătate publică şi, ulterior, se alocă un centru de vaccinare sau o echipă mobilă, care va vaccina în cabinete proprii, acolo unde există această facilitate disponibilă.

Zilnic, un centru mobil poate să vaccineze circa 100 de persoane, vor avea prioritate cei mai vârstnici, cei cu boli cronice şi rând pe rând se va vaccina toată populaţia din localitatea respectivă care îşi exprimă acordul.

În județul Mureș deocamdată nu va porni un astfel de centru, a declarat pentru RTM directorul Direcției de Sănătate Publică Mureș, Iuliu Moldovan:

Încă nu vor veni pe județul Mureș, analizăm și vedem dacă vor exista solicitări din partea UAT-urilor sau dacă există zone unde vom putea merge și noi către cetățeni. Oricum sunt doar 20 pe țară, încercăm și la noi, dacă identificăm comunități care vor dori.

În Harghita primăriile nu au fost interesate de această propunere, iar rata de infectare este printre cele mai mici din țară, spune directorul Direcției de Sănătate Publică Harghita, Tar Gyongy:

Noi am fi dorit dar din partea primăriilor și a medicilor de familie există opțiunea mai mult vaccinarea de către medicii de familie, nu au avut o receptivitate prea mare la această variantă, dar nu am abandonat ideea, sperăm să primim în turul doi. Oricum, numărul acestor containere este cam la jumătate din numărul județelor. Noi, fiind printre județele care de o vreme bună suntem în zona verde, deci avem o incidență relativ mică, sperăm să putem beneficia de aceste centre mobile în turul doi. Noi nu prea avem zone neacoperite de medici de familie, iar unul dintre argumente a fost către primării să solicite în primul rând pentru zonele unde nu există medici de familie, zonele izolate.

Centrele de vaccinare mobile vor fi arondate în structurile spitalelor militare de la nivel naţional şi, de acolo, în parteneriat cu direcţiile de sănătate publică, se stabileşte traseul fiecărui centru de vaccinare.

Raluca Creț

Articolul Încă nu există cereri pentru centre mobile de vaccinare în Mureș și Harghita apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Opt foști parlamentari mureșeni au dat statul în judecată pentru a-și recupera pensiile speciale https://www.radiomures.ro/stiri/opt-fosti-parlamentari-mureseni-au-dat-statul-in-judecata-pentru-a-si-recupera-pensiile-speciale.html Tue, 20 Apr 2021 09:39:02 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431069 Ei se opun modificării Legii privind Statutul deputaților și senatorilor, act normativ adoptat de Parlament în luna februarie, care prevede desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Foștii parlamentari au acționat în instanță Camera Deputaților și Secretarul General al Camerei Deputaților, respectiv Senatul și Secretarul General al Senatului iar dosarul a fost înregistrat în 15 aprilie la […]

Articolul Opt foști parlamentari mureșeni au dat statul în judecată pentru a-și recupera pensiile speciale apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Ei se opun modificării Legii privind Statutul deputaților și senatorilor, act normativ adoptat de Parlament în luna februarie, care prevede desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Foștii parlamentari au acționat în instanță Camera Deputaților și Secretarul General al Camerei Deputaților, respectiv Senatul și Secretarul General al Senatului iar dosarul a fost înregistrat în 15 aprilie la Tribunalul Mureș – Secția Civilă.

Fostul deputat UDMR, Kelemen Attila, care a fost timp de 20 de ani în Parlament, deplânge inexistența unei legislații specifice în România pe acest subiect, așa cum există în alte state sau în Parlamentul European:

Cred că un drept câștigat trebuie respectat și de aceea am recurs și eu la această modalitate care, mă rog, unii zic că n-o să avem succes, alții că toți ăștia care am înaintat aceste procese, o să câștigăm. Un deputat care a fost în mai multe legislaturi, nu cred că trebuie să aibă o pensie mică, din eventualii ani în care a lucrat înainte de a ajunge în Parlament. Eu cel puțin am respectat, noi nu aveam dreptul să avem afaceri, să înființăm firme.

Senatorul PNL Cristian Chirteș crede că această inițiativă a foștilor colegi e legală, însă nu și morală, și susține că la această oră România nu își permite să acorde aceste drepturi speciale.

În plus, spune Chirteș, de la început PNL nu a fost de accord cu aceste pensii speciale. Parlamentarul de Mureș crede că e necesară transformarea, printr-o nouă lege, a indemizațiilor în salarii, din care să fie trasă apoi contribuția către casa de pensii:

PNL de la început nu a fost de acord cu acordarea acestor drepturi speciale pentru parlamentari, fiindcă ea este o activitate a politicienilor strict voluntară. Pot începe discuții în ceea ce privește transformarea acestei indemnizații, pe principiul contributivității. Adică și parlamentarul și primarul și președintele Consiliului Județean să fie plătiți cu un salariu, cum se întâmplă și în alte state din UE. La noi încă nu este lege, se discută la Ministerul Muncii, există un grup de lucru la Camera Deputaților care analizează posibilitatea transformării acestor indemnizații de conducere în salarii.

Potrivit portalului instanțelor din România, www.portal.just.ro, decizia a fost luată de foștii parlamentari, actualmente pensionari, Vasile Dobrescu (PUNR), Alexandru Petru Frătean (PSD), Kelemen Atilla (UDMR), Kerekes Karoly (UDMR), Adrian Moisoiu (PRM), Ioan Nicolăescu (PSD), Doru Mihai Oprișcan (PNL/ALDE) și Liviu Timar (PSD)

Acordarea pensiilor speciale parlamentarilor s-a făcut în perioada 2015-2021, suma fiind cuprinsă între aproximativ 3.400 de lei/lună pentru fiecare mandat întreg, de minim 4 ani, și 12.000 de lei/lună, în limita a trei mandate.

Sunt peste 400 de foști parlamentari români aflați în această situație.

Valeriu Russu

Articolul Opt foști parlamentari mureșeni au dat statul în judecată pentru a-și recupera pensiile speciale apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Atenţie şoferi! https://www.radiomures.ro/stiri/atentie-soferi.html Tue, 20 Apr 2021 09:19:33 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431062 La această oră, se circulă în condiţii de iarnă, pe DN 1A, la limita judeţelor Braşov şi Prahova. Ninge între Săcele şi Cheia, astfel că drumarii braşoveni îi sfătuiesc pe conducătorii auto să aibă autoturismele echipate corespunzător şi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile de drum. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri […]

Articolul Atenţie şoferi! apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
La această oră, se circulă în condiţii de iarnă, pe DN 1A, la limita judeţelor Braşov şi Prahova.

Ninge între Săcele şi Cheia, astfel că drumarii braşoveni îi sfătuiesc pe conducătorii auto să aibă autoturismele echipate corespunzător şi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile de drum.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Robert Elekes:

Drumarii brasoveni acţionează în zonă cu două utilaje pentru a curăţa carosabilul.

Articolul Atenţie şoferi! apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Braşovul fruntaş în ţară, la numărul de turişti înregistrați în primele două luni din an https://www.radiomures.ro/stiri/brasovul-fruntas-in-tara-la-numarul-de-turisti-inregistrati-in-primele-doua-luni-din-an.html Tue, 20 Apr 2021 08:59:13 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431059 Cu aproape 190.000 de vizitatori în lunile ianuarie şi februarie, Brașovul a depășit Bucureștiul și are cei mai mulți oaspeți dintre toate județele țării. De altfel, unul din cinci turiști înregistrați în România în primele două luni ale acestui an a ales Brașovul ca destinație de petrecere a timpului liber. Surpinzător, faţă de primele două […]

Articolul Braşovul fruntaş în ţară, la numărul de turişti înregistrați în primele două luni din an apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Cu aproape 190.000 de vizitatori în lunile ianuarie şi februarie, Brașovul a depășit Bucureștiul și are cei mai mulți oaspeți dintre toate județele țării.

De altfel, unul din cinci turiști înregistrați în România în primele două luni ale acestui an a ales Brașovul ca destinație de petrecere a timpului liber.
Surpinzător, faţă de primele două luni ale anului trecut, numărul total al celor care au vizitat judeţul nostru a scăzut cu doar 15 procente.

Cei mai mulţi dintre oaspeţi au fost români, iar vizitatori străini au fost puţin peste 3.200. Oaspeţii străini au venit din ţări precum Republica Moldova, Anglia, Germania, Franţa sau Rusia.

Articolul Braşovul fruntaş în ţară, la numărul de turişti înregistrați în primele două luni din an apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Amenzi pentru furnizorii de energie electrică https://www.radiomures.ro/stiri/amenzi-pentru-furnizorii-de-energie-electrica.html Tue, 20 Apr 2021 08:02:04 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431057 Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a aplicat amenzi contravenţionale în valoare de peste 1.100.000 de lei furnizorilor de energie electrică, în urma unor controale care se referă la respectarea condiţiilor ce se impun în urma liberalizării pieţei de energie de la 1 ianuarie. ANRE a verificat frecvenţa emiterii facturilor pentru clienţii serviciului universal, modul […]

Articolul Amenzi pentru furnizorii de energie electrică apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a aplicat amenzi contravenţionale în valoare de peste 1.100.000 de lei furnizorilor de energie electrică, în urma unor controale care se referă la respectarea condiţiilor ce se impun în urma liberalizării pieţei de energie de la 1 ianuarie.

ANRE a verificat frecvenţa emiterii facturilor pentru clienţii serviciului universal, modul de facturare şi informarea clienţilor casnici în legătură cu dreptul de a încheia contracte noi.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii ANRE afirmă că sumele provenite din aceste sancţiuni se constituie integral ca venit la bugetul de stat.Articolul Amenzi pentru furnizorii de energie electrică apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
AFK Csíkszereda, al treilea eșec în play-off https://www.radiomures.ro/stiri/afk-csikszereda-al-treilea-esec-in-play-off.html Tue, 20 Apr 2021 06:59:06 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=431053 Etapa a 4-a din play-off-ul Ligii a II-a de fotbal s-a derulat luni, 19 aprilie, cu întâlnirile: CS Mioveni – ASU Politehnica Timișoara 4-0, AFK Csíkszereda – Dunărea Călărași 1-2 (FOTO, cu gazdele în roșu-negru) și U Craiova 1948 – Rapid București 1-0. Remarcăm forcingul celor de la Mioveni, victoria la limită în derby (1-0 […]

Articolul AFK Csíkszereda, al treilea eșec în play-off apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Etapa a 4-a din play-off-ul Ligii a II-a de fotbal s-a derulat luni, 19 aprilie, cu întâlnirile: CS Mioveni – ASU Politehnica Timișoara 4-0, AFK Csíkszereda – Dunărea Călărași 1-2 (FOTO, cu gazdele în roșu-negru) și U Craiova 1948 – Rapid București 1-0.

Remarcăm forcingul celor de la Mioveni, victoria la limită în derby (1-0 pentru Craiova) și cea de-a treia înfrângere, din patru jocuri, a harghitenilor – toate pe teren propriu!!!

În fruntea clasamentului a revenit U Craiova 1948 (cu 45 de puncte), urmată de Rapid București (cu 42 de puncte), CS Mioveni (cu 41 de puncte), Dunărea Călărași (cu 38 de puncte), AFK Csíkszereda (cu 33 de puncte) și ASU Politehnica Timișoara (tot cu 33 de puncte). Etapa a 5-a va începe sâmbătă, 24 aprilie.

Lupta pentru promovare se desfășoară tur-retur, primele două clasate urmând a face pasul direct în eșalonul de elită, iar cele de pe pozițiile 3 și 4 vor disputa un baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii I.

Septimiu Cioloboc

Articolul AFK Csíkszereda, al treilea eșec în play-off apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>