Radio Romania Targu Mures https://www.radiomures.ro Radio Tg.-Mureș rămâne un radio de cuvânt și în acest sezon! Sun, 24 Jan 2021 14:40:29 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.6 Peste 9.400 de firme au făcut cereri de ajutor de la stat pentru investiții https://www.radiomures.ro/stiri/peste-9-400-de-firme-au-facut-cereri-de-ajutor-de-la-stat-pentru-investitii.html Sun, 24 Jan 2021 14:40:29 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420713 Peste 9.400 de firme mici și mijlocii din România au făcut până acum cereri de ajutor de la stat, pentru investiții în valoare totală de 5,6 miliarde de lei. Ministerul Economiei a primit și aproape 30.000 de solicitări pentru microgranturi, în cuantum de 283 de milioane de lei, din care au fost onorate deja aproximativ […]

Articolul Peste 9.400 de firme au făcut cereri de ajutor de la stat pentru investiții apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Peste 9.400 de firme mici și mijlocii din România au făcut până acum cereri de ajutor de la stat, pentru investiții în valoare totală de 5,6 miliarde de lei.

Ministerul Economiei a primit și aproape 30.000 de solicitări pentru microgranturi, în cuantum de 283 de milioane de lei, din care au fost onorate deja aproximativ jumătate.

Firmele afectate de criza economică generată de pandemia de COVID pot cere și granturi pentru capital de lucru. Există peste 22.000 de astfel de solicitări, din care au fost procesate aproape 13.000 și plătite circa 2.800.

Articolul Peste 9.400 de firme au făcut cereri de ajutor de la stat pentru investiții apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
100 de perechi de pantofi sport au fost donate unei case de copii din jud. Mureș https://www.radiomures.ro/stiri/100-de-perechi-de-pantofi-sport-au-fost-donate-unei-case-de-copii-din-jud-mures.html Sun, 24 Jan 2021 14:31:06 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420709 În urma unei acţiuni caritabile, casa de copii de la Fundaţia „Regenboog-Curcubeu-Szivárvány” din localitatea Filpişu Mare, judeţul Mureş, a primit o donaţie formată din o sută de perechi de pantofi sport. Donaţia a fost făcută sâmbătă, de către Angéla Gui, fondatoarea Fundaţiei „Egy Vérből Vagyunk” din Ungaria, respectiv Árpád János Potápi, secretarul de stat ungar […]

Articolul 100 de perechi de pantofi sport au fost donate unei case de copii din jud. Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
În urma unei acţiuni caritabile, casa de copii de la Fundaţia „Regenboog-Curcubeu-Szivárvány” din localitatea Filpişu Mare, judeţul Mureş, a primit o donaţie formată din o sută de perechi de pantofi sport.

Donaţia a fost făcută sâmbătă, de către Angéla Gui, fondatoarea Fundaţiei „Egy Vérből Vagyunk” din Ungaria, respectiv Árpád János Potápi, secretarul de stat ungar responsabil pentru politicile naţionale.

În cadrul ceremoniei de predare, Angéla Gui a spus că la alergarea de Revelion organizată de către fundaţia sa, participanţilor li s-a cerut să înregistreze numărul de kilometri parcurşi, iar pentru fiecare dintre kilometri, fundaţia a obţinut de la susţinătorii săi o donaţie de câte 100 de forinţi.

Campaniei de strângere de fonduri i s-au alăturat alergători maghiari din toată lumea, din Canada şi până în Australia, iar împreună aceştia au parcurs aproximativ 60.000 de kilometri.

În urma acestei alergări – care a însemnat parcurgerea de aproape două ori a circumferinţei Pământului – s-a reuşit colectarea unei sume de bani suficientă pentru cumpărarea a cinci sute de perechi de pantofi sport.

Articolul 100 de perechi de pantofi sport au fost donate unei case de copii din jud. Mureș apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Agenții și subofițerii de poliție țintesc să devină ofițeri https://www.radiomures.ro/stiri/agentii-si-subofiterii-de-politie-tintesc-sa-devina-ofiteri.html Sun, 24 Jan 2021 14:25:00 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420707 Peste 18.000 de angajaţi din Ministerul de Interne s-au înscris pentru cele puţin peste 2.000 de locuri disponibile la concursurile de trecere a agenţilor de poliţie şi a subofiţerilor în corpul ofiţerilor. Majoritatea candidaţilor fac parte din structurile operative din toată ţara şi de la toate armele. Ministrul de interne, Lucian Bode, apreciază, într-o postare […]

Articolul Agenții și subofițerii de poliție țintesc să devină ofițeri apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Peste 18.000 de angajaţi din Ministerul de Interne s-au înscris pentru cele puţin peste 2.000 de locuri disponibile la concursurile de trecere a agenţilor de poliţie şi a subofiţerilor în corpul ofiţerilor. Majoritatea candidaţilor fac parte din structurile operative din toată ţara şi de la toate armele.

Ministrul de interne, Lucian Bode, apreciază, într-o postare pe Facebook, că această concurenţă dovedeşte că există mulţi angajaţi dornici să evolueze în carieră, ştiut fiind faptul că examenul este unul greu, iar pentru reuşită este nevoie de o pregătire susţinută inclusiv teoretică, nu doar practică.

Concursurile se desfăşoară în condiţii optime – precizează ministrul – pentru a oferi tuturor şansa de a-şi valorifica pregătirea, experienţa şi de a-şi asuma noi responsabilităţi.

Articolul Agenții și subofițerii de poliție țintesc să devină ofițeri apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Peste 840 de mii de români programați pentru etapa a 2-a de vaccinare https://www.radiomures.ro/stiri/peste-840-de-mii-de-romani-programati-pentru-etapa-a-2-a-de-vaccinare.html Sun, 24 Jan 2021 13:54:15 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420702 Centru Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că în perioada 15 ianuarie, ora 15:00 – 24 ianuarie, ora 09:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 842.300 persoane din etapa a II-a de vaccinare Este vorba de 346.474 adulți de peste 65 ani, 189.290 persoane cu afecțiuni cronice și 306.536 angajați […]

Articolul Peste 840 de mii de români programați pentru etapa a 2-a de vaccinare apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Centru Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că în perioada 15 ianuarie, ora 15:00 – 24 ianuarie, ora 09:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 842.300 persoane din etapa a II-a de vaccinare

Este vorba de 346.474 adulți de peste 65 ani, 189.290 persoane cu afecțiuni cronice și 306.536 angajați din domeniile esențiale.

Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, 329.984 de persoane s-au programat individual, 152.774 prin intermediul medicilor, 96.802 persoane, telefonic, prin Call Center, iar prin intermediul angajatorului s-au programat 262.740 de persoane din domenii esențiale.

Virgil Natea

Articolul Peste 840 de mii de români programați pentru etapa a 2-a de vaccinare apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Ministrul Energiei este nemulțumit de ordinul ANRE care lasă la latitudinea furnizorilor oferirea de discount https://www.radiomures.ro/stiri/ministrul-energiei-este-nemultumit-de-ordinul-anre-care-lasa-la-latitudinea-furnizorilor-oferirea-de-discount.html Sun, 24 Jan 2021 13:47:42 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420698 Ministrul Energiei, Virgil Popescu, se declară ușor nemulțumit de ordinul Autorității de reglementare în domeniu, potrivit căruia companiile pot acorda reduceri egale cu diferența dintre prețul serviciului universal și cea mai bună ofertă a lor fără abonament pentru piața concurențială. Într-o postare pe Facebook, el scrie că ordinul lasă la latitudinea furnizorilor oferirea discountului la […]

Articolul Ministrul Energiei este nemulțumit de ordinul ANRE care lasă la latitudinea furnizorilor oferirea de discount apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, se declară ușor nemulțumit de ordinul Autorității de reglementare în domeniu, potrivit căruia companiile pot acorda reduceri egale cu diferența dintre prețul serviciului universal și cea mai bună ofertă a lor fără abonament pentru piața concurențială.

Într-o postare pe Facebook, el scrie că ordinul lasă la latitudinea furnizorilor oferirea discountului la prețul energiei.

Virgil Popescu adaugă că, deși toți cei patru furnizori au declarat public că vor face un discount, el așteaptă să vadă dacă acesta se va vedea în facturile pe lunile ianuarie, februarie și martie.

Articolul Ministrul Energiei este nemulțumit de ordinul ANRE care lasă la latitudinea furnizorilor oferirea de discount apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Un minor din Cipău, între viață și moarte, după ce a căzut într-un lac https://www.radiomures.ro/stiri/un-minor-din-cipau-intre-viata-si-moarte-dupa-ce-a-cazut-intr-un-lac.html Sun, 24 Jan 2021 13:11:42 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420694 Pompierii mureșeni au fost anuntați azi, în jurul orei 14,00, să intervină în cazul unui minor căzut într-un lac din localitatea mureșeană Cipău. Este vorba despre un băiat de 14 ani, care a căzut în apă și a intrat sub gheață. El a fost extras de către personalul de la SVSU Iernut și cetatenii aflați […]

Articolul Un minor din Cipău, între viață și moarte, după ce a căzut într-un lac apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Pompierii mureșeni au fost anuntați azi, în jurul orei 14,00, să intervină în cazul unui minor căzut într-un lac din localitatea mureșeană Cipău.

Este vorba despre un băiat de 14 ani, care a căzut în apă și a intrat sub gheață.

El a fost extras de către personalul de la SVSU Iernut și cetatenii aflați la fața locului.

S-au deplasat la Cipău și pompierii militari de la Detașamentul Tg. Mures, precum și personal de la Salvamont.

Conform ISU Mureș, băiatul este de cod roșu și s-au executat manevre de resuscitare. El a fost transportat cu elicopterul SMURD la UPU Tg.Mureș, în stare de inconștiență.

Virgil Natea

Articolul Un minor din Cipău, între viață și moarte, după ce a căzut într-un lac apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Vremea în Transilvania https://www.radiomures.ro/stiri/vremea-in-transilvania-656.html Sun, 24 Jan 2021 13:04:19 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420690 În Transilvania, vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros. Local se vor semnala precipitaţii mixte, iar la munte va ninge şi se va depune strat proaspãt de zãpadã. Izolat, la munte cantitãţiile de apã vor depãşi 10 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale, pânã […]

Articolul Vremea în Transilvania apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
În Transilvania, vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros. Local se vor semnala precipitaţii mixte, iar la munte va ninge şi se va depune strat proaspãt de zãpadã.

Izolat, la munte cantitãţiile de apã vor depãşi 10 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale, pânã la tare la munte, cu rafale ce vor depãşi 90-100 km/h, viscolind sau spulberând zãpada în zona înaltã. Temperaturile minime de la noapte se vor încadra între -5 şi 3 grade.

Maine, vremea se va rãci faţã de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse se vor semnala precipitaţii mixte. La munte va ninge.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali, cantitãţile de apã vor depãşi local 15 l/mp şi izolat 20 l/mp, iar stratul de zãpadã nou depus va fi pe alocuri consistent.

Vântul va sufla în general moderat, cu intensificãri locale de 50-70 km/h îndeosebi în cursul zilei, iar la munte va sufla tare, cu rafale ce vor depãşi 90-100 km/h, viscolind sau spulberând zãpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 4 grade.

Virgil Natea

Articolul Vremea în Transilvania apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Se schimbă regulile de programare la vaccinare https://www.radiomures.ro/stiri/se-schimba-regulile-de-programare-la-vaccinare.html Sun, 24 Jan 2021 12:46:44 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420685 Peste 400.000 de români s-au vaccinat până acum împotriva COVID, iar aproape 13.000 dintre aceștia au primit și cea de-a doua doză de ser. Nu a existat nicio reacție adversă gravă. Interesul pentru vaccinare este mare, iar autoritățile au anunțat că în cea de-a doua etapă, cea în curs, s-au înscris aproximativ 830.000 de oameni. […]

Articolul Se schimbă regulile de programare la vaccinare apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Peste 400.000 de români s-au vaccinat până acum împotriva COVID, iar aproape 13.000 dintre aceștia au primit și cea de-a doua doză de ser. Nu a existat nicio reacție adversă gravă.

Interesul pentru vaccinare este mare, iar autoritățile au anunțat că în cea de-a doua etapă, cea în curs, s-au înscris aproximativ 830.000 de oameni.

În zilele următoare se schimbă, însă, regulile de programare la vaccinare, astfel că 75% din rezervările care pot fi făcute într-o zi vor fi destinate persoanelor de peste 65 de ani și celor cu boli cronice. Doar 25% din programări vor fi alocate angajaților care asigură buna funcționare a statului.

Până atunci, coordonatorul Campaniei naționale de imunizare, medicul Valeriu Gheorghiță, recomandă ca fiecare beneficiar să încerce să își găsească un loc de vaccinare în județul de domiciliu.

Articolul Se schimbă regulile de programare la vaccinare apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Incendiu izbucnit la o casă, în mun. Od.Secuiesc https://www.radiomures.ro/stiri/incendiu-izbucnit-la-o-casa-in-mun-od-secuiesc.html Sun, 24 Jan 2021 12:26:48 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420681 La locul evenimentului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Potrivit forțelor de intervenție, arde o suprafață de cca 120 mp. din mansarda și acoperisul casei. S-a solicitat sprijinul voluntarilor de la Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă Brădești și de la cel […]

Articolul Incendiu izbucnit la o casă, în mun. Od.Secuiesc apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
La locul evenimentului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Potrivit forțelor de intervenție, arde o suprafață de cca 120 mp. din mansarda și acoperisul casei.

S-a solicitat sprijinul voluntarilor de la Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă Brădești și de la cel din Satu Mare, jud. Harghita.

Vom reveni.

Virgil Natea

Articolul Incendiu izbucnit la o casă, în mun. Od.Secuiesc apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
1.816 de cazuri noi de persoane infectate https://www.radiomures.ro/stiri/1-816-de-cazuri-noi-de-persoane-infectate.html Sun, 24 Jan 2021 11:40:44 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420677 Autoritățile au anunțat azi 1.816 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, față de ultima informare. Au fost raportate tot azi și 54 decese (33 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. În spitale numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.803. Dintre acestea, 1.020 sunt internate la ATI. […]

Articolul 1.816 de cazuri noi de persoane infectate apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Autoritățile au anunțat azi 1.816 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, față de ultima informare.

Au fost raportate tot azi și 54 decese (33 bărbați și 21 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

În spitale numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.803. Dintre acestea, 1.020 sunt internate la ATI.

În jud. Brașov sunt 116 cazuri nou confirmate și o incidență de 2,25 la mie, în Mureș 33 de noi infectări și o incidență de 1,06 la mie. În jud. Covasna sunt alte 15 cazuri noi cu o rată a îmbolnăvirilor de 0,89, iar în Harghita 6 cazuri noi și o incidență de 0,59 la mie.

Virgil Natea

Articolul 1.816 de cazuri noi de persoane infectate apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Cod portocaliu de viscol la munte https://www.radiomures.ro/stiri/cod-portocaliu-de-viscol-la-munte.html Sun, 24 Jan 2021 11:17:03 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420673 Meteorologii au emis o avertizare tip cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol puternic și vizibilitate redusă în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1800 m. Avertizarea este valabilă de astăzi, 24 ianuarie, ora 22:00, până luni, 25 ianuarie, ora 10:00 și vizează parțial și județele Sibiu, Brașov, iar în Covasna va fi cod […]

Articolul Cod portocaliu de viscol la munte apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Meteorologii au emis o avertizare tip cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol puternic și vizibilitate redusă în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1800 m.

Avertizarea este valabilă de astăzi, 24 ianuarie, ora 22:00, până luni, 25 ianuarie, ora 10:00 și vizează parțial și județele Sibiu, Brașov, iar în Covasna va fi cod galben.

Conform ANM, în intervalul menționat, la altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100…120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Virgil Natea

Articolul Cod portocaliu de viscol la munte apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Elevii vor beneficia de recuperarea materiei pierdute în semestrul întâi https://www.radiomures.ro/stiri/elevii-vor-beneficia-de-recuperarea-materiei-pierdute-in-semestrul-intai.html Sun, 24 Jan 2021 10:51:53 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420667 Programul de recuperare a materiei pierdute în perioada cursurilor online se adresează cu precădere celor 65.000 de elevi identificați deja de școli ca fiind în pericol să rămână cu situația neîncheiată în semestrul întâi – a precizat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a declarat, la Digi 24, că programul remedial va începe imediat ce […]

Articolul Elevii vor beneficia de recuperarea materiei pierdute în semestrul întâi apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Programul de recuperare a materiei pierdute în perioada cursurilor online se adresează cu precădere celor 65.000 de elevi identificați deja de școli ca fiind în pericol să rămână cu situația neîncheiată în semestrul întâi – a precizat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El a declarat, la Digi 24, că programul remedial va începe imediat ce se vor întoarce copiii fizic la școală, din februarie până în mai, vreme de 16 spătămâni.

Ministrul Educației a mai precizat că orarul de recuperare va fi stabilit de fiecare profesor împreună cu elevii, cu consultarea părinților.

Sorin Câmpeanu exclude, pe de altă parte, un scenariu hibrid din 8 februarie:

 

Articolul Elevii vor beneficia de recuperarea materiei pierdute în semestrul întâi apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Sepsi OSK – Astra 4-1, dar numai Sepsi a marcat https://www.radiomures.ro/stiri/sepsi-osk-astra-4-1-dar-numai-sepsi-a-marcat.html Sun, 24 Jan 2021 10:00:43 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420663 Etapa a 18-a a Ligii I de fotbal a debutat vineri, 22 ianuarie, cu meciurile: Chindia Târgoviște – Academica Clinceni 2-1 și FCSB – FC Voluntari 2-1. Sâmbătă, 23 ianuarie, au avut loc trei partide: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Astra Giurgiu 4-1 (FOTO), UTA Arad – FC Argeș 1-2 și Universitatea Craiova – FC […]

Articolul Sepsi OSK – Astra 4-1, dar numai Sepsi a marcat apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Etapa a 18-a a Ligii I de fotbal a debutat vineri, 22 ianuarie, cu meciurile: Chindia Târgoviște – Academica Clinceni 2-1 și FCSB – FC Voluntari 2-1.

Sâmbătă, 23 ianuarie, au avut loc trei partide: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Astra Giurgiu 4-1 (FOTO), UTA Arad – FC Argeș 1-2 și Universitatea Craiova – FC Viitorul Constanţa 1-1. Jocul de pe stadionul „Municipal” din Sfântu Gheorghe a fost controlat copios de gazde, care la pauză aveau avantajul de 3-0 pe tabela de marcaj. Toate cele cinci goluri au fost înscrise de… covăsneni: Kovács Loránt în minutul 11, Gabriel Vașvari – 41’, din penalty, spaniolul Eder González – 45’ și suedezul Admir Bajrović – 75’; respectiv… Răzvan Tincu – 86’, în proprie poartă!

Duminică, 24 ianuarie, sunt programate două jocuri: Gaz Metan Mediaș – CSM Politehnica Iaşi, de la ora 18:00 și FC Botoșani – Dinamo București, cu start la ora 20:00.

Luni, 25 ianuarie, la Sibiu, se va disputa ultima confruntare a rundei, între FC Hermannstadt și CFR Cluj, cu începere de la ora 20:30.

În clasament conduce FCSB (cu 41 de puncte), urmată de campioana CFR Cluj (cu 37 de puncte) și Universitatea Craiova (cu 35 de puncte). Echipa din zona noastră, Sepsi OSK, se menține pe poziția a patra (acum cu 31 de puncte).

Septimiu Cioloboc

Articolul Sepsi OSK – Astra 4-1, dar numai Sepsi a marcat apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Proteste ale sindicatelor şi pensionarilor în faţa Guvernului şi ministerelor https://www.radiomures.ro/stiri/proteste-ale-sindicatelor-si-pensionarilor-in-fata-guvernului-si-ministerelor.html Sun, 24 Jan 2021 09:42:33 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420658 Sindicaliştii din diferite sectoare de activitate şi pensionarii civili şi militari protestează, la această oră în Capitală, împotriva deciziilor autorităților, pe care ei le consideră abuzive. Protestele au loc până la ora 13,00 în faţa Guvernului României, în faţa sediilor mai multor ambasade şi instituţii relevante din administraţia publică centrală. Acţiunile de protest aprobate cu […]

Articolul Proteste ale sindicatelor şi pensionarilor în faţa Guvernului şi ministerelor apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Sindicaliştii din diferite sectoare de activitate şi pensionarii civili şi militari protestează, la această oră în Capitală, împotriva deciziilor autorităților, pe care ei le consideră abuzive.

Protestele au loc până la ora 13,00 în faţa Guvernului României, în faţa sediilor mai multor ambasade şi instituţii relevante din administraţia publică centrală.

Acţiunile de protest aprobate cu până la 100 participanţi/obiectiv sunt organizate de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate/Consiliul Naţional al Societăţii Civile, sindicatele din Căile ferate, Federaţia Unirea a Pensionarilor și alte organizații.

Revendicările protestatarilor vizează: anularea OUG-urilor şi a proiectelor de OUG asumate de noul Guvern de la instalare şi până în prezent, în special în domeniile fiscal bugetar şi juridic și aplicarea imediată a prevederilor Legilor organice vizând salarizarea, pensiile şi indemnizaţiile.

Se cere, de asemenea, anularea prevederilor considerate neconstituţionale introduse prin OUG-uri de tipul 95/2014, 57/2015, 59/2017, 114/2018 etc şi OUG nr. 226/30.12.2020; stabilirea salariului minim brut pe economie de 2.400 lei începând cu 1 ianuarie 2021 şi a creşterii punctului de pensie cu 40%; alinierea veniturilor şi pensiilor cu inflaţia reală şi nu doar cu rata inflaţiei; achiziţia de trenuri electrice noi (100 rame electrice noi) pe fonduri europene pe exerciţiul financiar 2014-2020 şi alte 200 trenuri noi pe fonduri europene pe exerciţiul financiar 2021-2027 în cele două programe operaţionale în care sunt prevăzute aceste fonduri pentru schimbarea materialului rulant vechi; reforma reală a Justiţiei cu responsabilitatea magistraţilor; redeschiderea în condiţii de protecţie sanitară a şcolilor; investiţii prioritare în sănătate, transporturi şi învăţământ.

Protestatarii mai cer respectarea obligaţiilor financiare asumate prin contracte, faţă de patronate, renunţarea la desfiinţarea grupărilor mobile de jandarmi, la demilitarizarea lor şi a pompierilor, statute conform NATO pentru militari şi poliţişti şi aplicarea legii 223/2015 aşa cum a fost promulgată, de la 1 ianuarie 2021, aplicarea Legii privind Statutul Personalului Feroviar privind salarizarea, bazată pe noua formula de calcul, cu începere din 1 martie 2021, interzicerea sponsorizării din banul public a băncilor, multinaţionalelor, partidelor şi ONG-urile sinecură de partid, protejarea patronilor/investitorilor români, taxe şi impozite comparabile cu cele din ţările de origine pentru bănci şi multinaţionale.

Articolul Proteste ale sindicatelor şi pensionarilor în faţa Guvernului şi ministerelor apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Hocheiștii ciucani, învinși la Debrecen https://www.radiomures.ro/stiri/hocheistii-ciucani-invinsi-la-debrecen-2.html Sun, 24 Jan 2021 09:33:03 +0000 https://www.radiomures.ro/?p=420654 Sâmbătă, 23 ianuarie, s-au disputat trei jocuri în Erste Liga de hochei pe gheață: Dunaújvárosi Acélbikák – Opten Vasas HC Budapest 2-7, Fehérvári Titánok – UTE Budapest 5-10 și DEAC Debrecen – Sport Club Csíkszereda 4-3 (FOTO). Pe primul loc se află Ferencváros Budapest (cu 58 de puncte), urmată de DEAC Debrecen (cu 51 de […]

Articolul Hocheiștii ciucani, învinși la Debrecen apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>
Sâmbătă, 23 ianuarie, s-au disputat trei jocuri în Erste Liga de hochei pe gheață: Dunaújvárosi Acélbikák – Opten Vasas HC Budapest 2-7, Fehérvári Titánok – UTE Budapest 5-10 și DEAC Debrecen – Sport Club Csíkszereda 4-3 (FOTO).

Pe primul loc se află Ferencváros Budapest (cu 58 de puncte), urmată de DEAC Debrecen (cu 51 de puncte) și MAC Újbuda Budapest (cu 50 de puncte). Corona Brașov Wolves a căzut pe poziția a patra (cu 49 de puncte), Sport Club Csíkszereda a rămas pe locul al șaselea (cu 40 de puncte), iar Hockey Klub Gheorgheni staționează pe treapta a șaptea (cu 36 de puncte).

Luni, 25 ianuarie, este prevăzută partida DEAC Debrecen – FTC-Telekom Ferencváros Budapest, de la ora 21:00, iar miercuri, 27 ianuarie, la patinoarul „Vákár Lajos” din Miercurea Ciuc, se va disputa întâlnirea dintre echipa locală Sport Club Csíkszereda și Opten Vasas HC Budapest, începând cu ora 18:30.

Septimiu Cioloboc

Articolul Hocheiștii ciucani, învinși la Debrecen apare prima dată în Radio Romania Targu Mures.

]]>