Campioni olimpici, lideri mondiali şi ultimele tendinţe culinare la GastroPan Tg.Mureș
A VII-a Expoziției Internaționale de soluții și tehnologii de panificație, patiserie, cofetărie, gelaterie, morărit, cafea, gastronomie și HoReCa s-a deschis în această dimineață la Tîrgu-Mureș.
Participă 132 de expozanţi din 24 de ţări, furnizori de ingrediente, echipamente şi ustensile.
Vizitatorii sunt așteptați cu cele mai noi tehnologii în domeniu dar și cu demonstrații live susţinute de specialişti premiaţi la cele mai mari competiţii mondiale.
200 de brutari, cofetari şi bucătari din toată ţara concurează pentru premii precum Pâinea şi Tortul Anului 2015.
Managerul PR al Expoziției Gastro Pan de la Tîrgu-Mureș, Daniel Maior:
Expozanții spun că au venit cu produse șşi tehnologie de cea mai bună calitate, fie din România, fie din alte țţări:
Expoziția cu vânzare are loc în perioada 19-21 martie la Centrul Expo Prezident din Tîrgu-Mureș.
GastroPan poate fi vizitată pe bază de talon de acces, disponibil gratuit pe www.gastropan.ro.
Radio Tg.-Mures este partener media al evenimentului.
Câteva din programele practice susţinute pe durata celor 3 zile de desfăşurare a expoziţiei:
• Sculptură creativă în fructe şi legume – echipă de bucătari specializaţi din Ungaria;
• Pictură artistică pe suport de zahăr – maestru cofetar premiat olimpic;
• Modelarea florilor şi figurinelor din pastă de zahăr – cake designer român specializat în străinătate;
• Modelarea zahărului (Isomalt) tras şi suflat – cofetar din Ungaria, premiat la Olimpiada din Brazilia;
• Brutărie artizanală – coaceri demonstrative – maestru brutar premiat intern şi internaţional;
• Decorarea deserturilor din turtă dulce – specialist artizan din România;
•Procesare şi modelare artistică din zahăr caramelizat (grilaj) – cofetar specializat din Ungaria
Cristina Bulbescu
Foto: RTM