Misiune

Radio Tg.-Mureş rămâne cel mai ascultat post de radio din Tg.-Mureş şi zona rurală pe care o acoperă, prin frecvenţele de care dispune şi este, de asemenea, un actor important pe piaţa media din Transilvania, cea mai dinamică din toată ţara. Pe de altă parte, Radio Tg.-Mureş a reuşit, în ultima perioadă, confirmarea statutului de post public, precum şi completarea valenţei formative, cu funcţia de reprezentare, una fundamentală pentru un post public regional de radio.

Abordarea funcţiei de reprezentare s-a realizat prin raportarea foarte strictă la aspectul calitativ al sondajelor de opinie, precum şi la expectanţa publicului ascultător, în legătură cu modelul ideal al postului public regional, aflat în concordanţă cu realităţile sistemului media actual.

Radio Tg.-Mureş a reuşit aceste performanţe, acţionând, din punct de vedere managerial, pe un palier dublu al comunicării: extern vs. intern, dualitatea fiind menţinută şi în abordarea aspectului editorial: crearea vs. participarea la evenimente cu potenţial de interes public.

Misiunea Radio Tg.-Mureş este, cu ajustările de rigoare, cea din anul 2001, când fiecare angajat semna, în cadrul parteneriatului cu ROOS Olanda, DECLARAŢIA DE INTENŢII. Aceasta conţinea un set de principii care, în următoarele câteva luni aveau să definească MISIUNEA POSTULUI şi să îi stabilească principalele STANDARDE. Parteneriatul cu ROOS Olanda redefinea concepţia de radio regional public şi avea să ducă Radio Tîrgu-Mureş pe locul I în topul preferinţelor ascultătorilor de limbă română, maghiară şi germană.

RTM accepta şi se autodefinea drept un post public de radio care are drept scop principal informarea locuitorilor regiunii, respectiv judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

RTM este un full service station, oferind servicii complete (full service) adică: ştiri, materiale de actualitate, informaţii culturale şi sociale, muzică şi divertisment.

RTM are un sunet unic, indiferent de limba în care sunt difuzate emisiunile, astfel încât să poată fi recunoscut de ascultătorii din zona de acoperire şi, în acelaşi timp, să fie receptat drept postul care este preocupat de viaţa oamenilor, a regiunii, a valorilor democratice multiculturale.

Grila de programe conţine emisiuni tip magazin (de actualităţi), emisiuni specializate şi emisiuni muzicale (de divertisment).

Emisiunile de actualităţi şi muzicale se desfăşoară în această grilă pe orizontală, de luni până vineri, iar cele specializate (mai ales sport şi cultură) sunt grupate la sfârşit de săptămână.

Suntem un radio de cuvânt…pe cuvânt….dar dacă nu ne crezi, ascultă-ne! O poţi face pe AM dar şi pe FM, cu alte cuvinte pe unde lungi şi ultrascurte. Merită! De ce? Fiindcă îţi spunem tot ce se întâmplă în Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov, dar şi în restul ţării şi în lume. Îţi spunem tot, dar nu totul, fiindcă meriţi să ştii ceea ce te interesează cu adevărat, ceea ce îţi afectează viaţa, ceea ce trebuie şi putem să schimbăm împreună. Şi pentru că ne place dialogul, te ascultăm, îţi cerem părerea, te facem partenerul nostru. Echipa Radio Tg.-Mureş nu e completă fără tine, ascultătorul nostru. Aşa cum îi stă bine unui post public de radio, locul nostru este alături de tine, şi ca să îţi demonstrăm asta îţi oferim doar ce e mai bun: ştiri prompte şi la obiect, muzică pe alese, cultură de actualitate şi cultură care face istorie, sport pe săturate. Nimic nu ne scapă, nimic din ce contează nu trece pe lângă noi aşa…pur şi simplu, dar ştii de ce? Fiindcă…ne-ai dat curaj. Datorită ţie şi altor câteva sute de mii de ascultători, am ajuns premianţi. Suntem cel mai ascultat post de radio din Tg.-Mureş dar şi din zona rurală şi pentru asta : Mulţumim, Köszönjük, Danke Schon.

Lavinia Nicoleta Ghişa – Manager

Szász Attila – Redactor-șef adjunct

Laura Adriana  Iclozan– Economist

Iuliu Macavei– Administrator rețea

Cod de conduita etică în Societatea Română de Radiodifuziune

Statutul jurnalistului de radio din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune

CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI — CNA

www.cna.ro
Bd. Libertatii nr.14, sector 5, cod 050706,
Bucuresti,
ROMÂNIA

Acum in emisie

Live Video

VIDEOFM

= 4.9759RON-0.0011
  • usd 0.1192 1 -0.0005

  • chf 5.2331 1 0.0042

  • aud 3.0209 1 -0.0004

  • RSS RSS

  • Parteneri