Aruncăm anual peste 2,5 milioane de tone de alimente – arată datele unei companii de cercetare

Publicat de Rotar Mirela, 8 iunie 2025, 12:24
Chiar dacă alimentele s-au tot scumpit şi suntem mai conştienţi de ce şi cât cumpărăm – fenomenul risipei alimentare nu s-a diminuat. Studiile arată că în anii trecuţi – o familie arunca, în medie – alimente în valoare de până în 500 de lei lunar. Acum suma ajunge chiar la 800 de lei.
Cele mai des irosite alimente sunt mâncarea gătită, legumele proaspete, carnea şi brânzeturile – adică alimentele cu termen scurt de valabilitate.
Potrivit datelor ONU, peste 735 de milioane de oameni din lume se confruntă cu foametea – risipa alimentară fiind o problemă de responsabilitate colectivă.
Specialiştii vin şi cu câteva sfaturi care includ printre altele – reguli mai stricte pentru marile lanţuri de magazine şi sprijin pentru iniţiativele de redistribuire a hranei.
Sursa: RRA