DSV Mureș a intensificat verificările în unitățile de alimentație publică pentru minivacanța de Sf.Maria

Publicat de APETRI MARGARETA, 14 august 2025, 11:08 / actualizat: 14 august 2025, 12:39
Controalele desfășurate până acum de echipele de inspectori de sănătate publică din județul Mureș nu au scos la iveală probleme majore, iar verificările vor continua și în zilele următoare, pentru a preîntâmpina toxiinfecțiile alimentare.
Au fost vizate stațiunea Sovata și municipiul Sighișoara, unde se găsesc pe perioada verii cei mai mulți turiști.
De asemenea, au fost controale la toate evenimentele publice, precum festivaluri sau zilele localităților, dar și în piețele agroalimentare.
Până acum nu au fost identificate probleme deosebite, precizează pentru Radio Tg.Mureș directorul adjunct al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, dr. Lucian Goga:
„În această perioadă, inspectori au Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, au efectuat și efectuează în continuare controale în unitățile de alimentație publică, în unitățile care produc, depozitează, transportă, comercializează produse de origine animală și non-animală. Nu am avut probleme deosebite, ieșite din comun, să zic așa… Acționăm preventiv, verificăm, controlăm, sancționăm, acolo unde este cazul.”
Pentru a evita îmbolnăvirile în această perioadă călduroasă, medicii recomandă achiziția de alimente proaspete sau procesate doar din unitățile alimentare avizate sanitar-veterinar, consumul de fructe și legume proaspete, bine spălate, de asemenea, respectarea unor reguli stricte de igienă.
Autor: Cristina Bulbescu