Au început înscrierile la festivalul Pomana Porcului.
Publicat de radiomures, 11 ianuarie 2010, 00:00
Festivalul adună în fiecare an unii dintre cei mai pricepuţi măcelari şi bucătari din ţară, dar şi din străinătate şi marchează finalul iernii.
Taxa de înscriere este de 150 de euro pentru fiecare echipă formată din câte patru membri, preţ ce include o jumătate de porc, cazare şi masă timp de două zile.
Porcii vor fi sacrificaţi după metoda strămoşească, nu după normele Uniunii Europene, deoarece festivalul se doreşte a fi unul de tradiţii, de promovare a culturii şi obiceiurilor gastronomice.
Un juriu format din specialişti va degusta bucatele şi va desemna câştigătorul festivalului, după care toţi cei prezenţi vor fi invitaţi la …pomana porcilor.
Înscrierile la festival se pot face până pe data de 30 ianuarie a.c. „Pomana porcului”, ce va avea loc luna viitoare în localitatea covăsneană Balvanyos.
Mara Deleanu