Mesele copioase de Revelion sunt toxice pentru sănătate, susţin nutriţioniştii.
Publicat de radiomures, 2 ianuarie 2010, 00:00
Specialistul Alexandru Şchiopu, profesor la UMF Târgu Mureş, spune că cele mai periculoase pentru sănătate sunt condimentele iuţi, prăjelile în ulei şi untură, mai ales ceapa şi usturoiul.
Nutriţionistul mureşean recomandă, pentru refacerea organismului după sărbători, cinci mese pe zi, de maximum 200 de grame fiecare.
E vorba de carne fiartă, cartofi fierţi şi copţi, tăiţei, macaroane, griş sau mămăligă, brânzeturi, un ou moale, două felii de pâine pe zi, respectiv apă plată, ceai fără zahăr de gălbenele, muşeţel, sunătoare, tei şi cozi de cireşe.
De asemenea, supe de zarzavat, chiftele la grătar şi cârnaţi fierţi, salate de varză, murături, respectiv suc proaspăt de fructe, sirop de casă şi fructe.
Valeriu Russu