Sărbătoarea vinului la Târgu-Mureş continuă cu cea a mărului.
Publicat de radiomures, 12 octombrie 2010, 00:00
La „Sărbătoarea Vinului şi a Artei Meşteşugăreşti”, desfăşurată la sfârşitul săptămânii, în Cetatea din Târgu-Mureş, s-au consumat aproape 30 000 de litri de vin, peste 7 300 de porţii de gulaş şi tocăniţă şi aproape 3 000 de bucăţi de kurtos (colac secuiesc).
Alte mâncăruri tradiţionale degustate de târgumureşeni sunt mici (aproape 5 000), pastramă (aproape 500 de kilograme), cotlet de porc (peste 200 de kilograme) şi peste 150 de frigărui.
La festival au fost reprezentate podgoriile de la Lechinţa Vrancea (Podgoriile Odobeşti – Costeşti şi Panciu), Murfatlar, Cramele Pâncota, Jidvei – Podgoria Târnave, Târnava Mică, Recaş, Aiud, alături de podgoria Garling din Republica Moldova şi vinurile de Tokaji şi Baja din Ungaria.
Totodată, au fost achiziţionate aproape 13 000 de obiecte de artă meşteşugărească.
În Piaţa Trandafirilor, producătorii de mere din Reghin, Batoş şi Dedrad au vândut 11 tone de fructe, iar standurile producătorilor autohtoni vor rămâne în centrul oraşului, cât timpul va permite, a precizat astăzi primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, care a şi recomandat un soi de mere, merele pătule.
Adela Moldovan