Angajaţii fabricii de zahăr din Luduş se pregătesc să revină la muncă
Odată cu achiziţionarea fabricii de către doi investitori români, fermierii au primit undă verde să înceapă cultura de sfeclă aşa cum au plănuit din toamnă, iar producţia poate fi reluată imediat.
Sindicatul fabricii de zahăr a fost anunţat de patronatul francez că s-a găsit cumpărător, spune reprezentantul Daniel Preda.
Daniel Preda:
Aşteptăm ca noii patroni să vină şi să reluăm activitatea cât mai repede.
Numeroşii cultivatori de sfeclă de zahăr din zonă îşi pot continua planurile începute în toamnă.
Fülöp Zoltán, fermier din Aţintiş:
Se însămânţează după 15 martie; avem terenurile arate din toamnă.
Fabrica din Luduş este un brand, dar şi cel mai important contribuabil local, spune primarul oraşului, Cristian Moldovan.
Cristian Moldovan:
Mă bucură foarte mult că aceşti doi investitori vin deja cu experienţă, au luat legătura cu fermierii şi anul acesta deja vor cultiva câteva mii de hectare. Cei 150 de angajaţi îi preia noua conducere pe toţi.
Potrivit companiei franceze, cumpărătorii români sunt Mihaela Neagu şi Mihail-Daniel Matache, doi investitori independenţi din sectorul agri-food din România.
Sursa: RRA