ANSVSA: siguranţa alimentară a cetăţeanului nu a fost periclitată
În cazul loturilor de carne de pui depistate cu infestare cu Salmonella, siguranţa alimentară a cetăţeanului nu a fost pusă în pericol în niciun moment susţin autorităţile sanitar-veterinare.
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă ,că nu există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte siguranţa alimentară a populaţiei pentru că în România nu se consumă carne crudă de pasăre
De asemenea, Vladimir Mănăstireanu a anunţat că ANSVSA a suplimentat începând de astăzi acţiunile de control şi a iniţiat verificări în laboratoarele particulare care acreditează prepararea cărnii.
La rândul său, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat, că va fi înasprită legislaţia şi a cerut presedintelui ANSVA să pregătească modificarea ei în cel mai scurt timp. Ministrul agriculturii a făcut, însă, apel ca problemele punctuale şi cazurile izolate să nu fie generalizate la nivelul întregului sector al producătorilor de carne.
Agerpres
Sursa: adevarul.ro