“Ariel”, la Târnăveni
Spectacolul Teatrului pentru Copii și Tineret Ariel „Înșir’te mărgărite” ajunge luni, 12 iunie 2017, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târnăveni. Prima magie începe la ora 9.30, iar a doua la ora 11.
De la premiera din 18 aprilie, personajele frumosului basm românesc au mai intrat în poveste pentru publicul din: Tg. Mureș, Toplița, Miercurea-Ciuc,Covasna și Reghin. La Târnăveni, în 12 iunie, va fi ultima reprezentație cu „Înșir’te mărgărite” a stagiunii 2016-2017. Vor aștepta aplauze la scenă deschisă: Alice și Cristi Bratu, Cristina Ungureanu, Iuliu Pop-Andrieș, Valentin Lozincă-Mandric, Andi Brânduș Mioara Topor, Mariana și Cornel Iordache, Georgeta Lozincă, Melinda Adam.
Intră acum în povestea noastră,regizorul spectacolului-Radu Olăreanu:
< – Eu cred foarte mult în revenirea pe scenă a personajelor celebre din poveștile românești: Zmeul, Făt-Frumos, Păcală, Ileana Cosânzeana, Sorina, Vrăjitoarele –care nici nu ar trebui să fie atât de „înfricoșătoare”. Nici Zmeul nu este „ăla rău”„cel mai rău personaj”. Nuuuu! Zmeul este de fapt un tip mai „fără noroc”. Eu în spectacolul meu repun în discuție poziția Zmeului. Zmeul, Făt-Frumos se întâlnesc, se bat, se luptă dar nu se știe dacă cineva va câștiga vreodată. Zmeul (meu) e un personaj fabulos, e un Filosof, e un rătăcitor, un om blând, are foarte multă bunătate. Zmeul n-are șansă, poate, dar este un personaj extrem-extrem de complex. Îmi place foarte mult personajul acesta!
– Inclusiv actorul pe care l-ați distribuit în rol-Iuliu Pop Andrieș…
– Da, nu întâmplător i-am încredințat acest rol. Iuliu are o aplecare specială către această zonă, către acest tip de personaj oarecum meditativ, un personaj tragi-comic. De asemenea vreau să salut în spectacol prezența lui Valentin Lozincă-Mandric….
– Regele…
– Regele care își cară tronul! Așa mi l-am imaginat eu. E un rege singur, ușor bătrân, ușor decrepit de atâtea sute de ani de când tot umblă prin poveste. A îmbătrânit Regele, a îmbătrânit de asemenea și Păcală…
– Alias Andi Brânduș. E un Păcală foarte reușit, Andi!
– Și costumul lui e foarte reușit! E chiar foarte reușit! Scenografia e semnată de Gavril Siriteanu (SIR), un scenograf foarte talentat cu care am mai lucrat la „Revizorul” lui Gogol de la Institut. Costumele sunt făcute de el, măștile, să știți, sunt realizate manual, în cea mai mare parte sunt făcute de mâinile lui SIR.
– Să nu uităm nici de Muzică. Cred că și lui Victor Eftimiu i-ar fi plăcut ce ați selectat pentru spectacol.
– Toată muzica e din zona celtică. Fluierul e unul autentic, indian, foarte frumos. E un fluier magic. Avem și câteva obiecte magice cum ar fi Merele de Aur-frumos luminate. Și mai avem câteva obiecte interesante, magice, dar vă lăsăm… să le descoperiți singuri. V-așteptăm la Teatru! >
Margareta Pușcaș