Cooperarea pentru binele copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi
Aceasta a fost ideea pe care s-a bazat târgul furnizorilor de servicii pentru această categorie de beneficiari.
La târgul, care a avut loc astăzi şi a fost organizat de Fundaţia Transilvană Alpha, au participat zece organizaţii non-profit.
Prestatorii de servicii sociale își propun să creeze rețele pentru o mai bună colaborare, a explicat purtătorul de cuvânt al Fundației Transilvane Alpha, Emil Sabău:
Târgul pe care îl găzduim se vrea, pe lângă o prezentare în același loc, pentru cei din afară, a serviciilor sociale existente în județul Mureș și nu numai, se vrea și un schimb de experiență între prestatori. Tocmai de aceea, pe lângă expoziția de produse care are loc în Centrul Comunitar Alpha, există și mai multe momente, dezbateri, prezentări ale activității, pentru că se constată din ce în ce mai mare nevoie de a crea rețele.”
Cu aproximativ 4.000 de beneficiari pe an Fundația Rheum Care oferă servicii la domiciliu, dar și la sediu, a explicat președintele instituției Marinela Gomboș:
Serviciile noastre sunt sociale și medicale. Deservim bolnavii atât la domiciliul lor cât și la centrul Fundației. Servicii de consultații de specialitate: fizioterapie, reumatologie, kinetoterapie atât la domiciliu, unde avem personal specializat și aparatură portabilă, cât și la sediul Fundației. Suntem pe piață de 23 de ani și vă pot spune că pe an avem cam 4.000 de beneficiari.”
Caritas Alba Iulia a prezentat la târgul de azi serviciul mobil de îngrijire a beneficiarilor. Reprezentantul asociației, Anca Sălcudean:
Suntem prezenți la târgul de promovare al serviciilor cu un stand care etalează serviciile noastre din domeniul protecției copilului, și anume, echipa de recuperare mobilă la domiciliu pentru copii și tineri cu handicap din mediul rural. Oferim servicii de kinetoterapie, ludoterapie (n.r. terapia prin joacă), logopedie, psihoterapie pentru copiii din mediul rural. În acest moment deservim 50 de copii și tineri cu handicap din mediul rural din județul Mureș. Pe lângă aceștia mai deservim, prin intermediul celorlalte două echipe mobile, din județul Alba și județul Sibiu, servicii pentru încă 100 de copii și familiile acestora.”
Proiectul, din care face parte şi târgul de azi, se numeşte ”Rețea de servicii mobile de recuperare complexă pentru copii și tineri cu dizabilități din mediul rural”, este finanțat cu 200.000 de euro în cadrul Fondului ONG România.
Nelly Suciu
Foto: Nelly Suciu