Hotelierii braşoveni se pregătesc pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European
Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov au invitat, ieri, hotelierii la instruire. Pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare în perioada desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European, inspectorii DSVSA au stat de vorbă cu 80 de operatori economici din domeniul alimentaţiei publice şi a turismului, pentru a le reaminti prevederile legale în domeniu. Totodată, aceştia sunt ajutaţi să se înscrie în programul competiţional, să-şi prezinte oferta şi apoi să o adapteze în funcţie de necesităţile celor care vor apela la serviciile hoteliere. Directorul Directiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Dorin Enache a declarat că după ce hotelierii sunt informaţi cu privire la aplicarea normelor de igienă, procesare şi aprovizionare, inspectorii vor începe controalele în echipe mixte. Dr. Dorin Enache recunoaşte că hotelierii braşoveni au experienţă în turism, dar se doreşte de la ei ridicarea standardelor de calitate a serviciilor. Laboratorul DSVSA va lucra permanent în această perioadă, iar inspectorii vor prelua probe de alimente de la toate obiectivele la care sunt cazaţi şi iau masa participanţii la competiţiile sportive. Dacă vor fi găsite nereguli sau se constată că nu s-au conformat cerinţelor, administratorii unităţilor de turism vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 600 şi 40.000 de lei.
Nicoleta Ghişa
Sursa: rrapl.ro