Procesatori de carne, depozite, restaurante şi magazine, verificate de ANSVSA
Publicat de radiomures, 5 mai 2018, 13:18
Peste 1.700 de procesatori de carne, depozite, restaurante şi magazine au fost verificate de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, într-o acţiune de control care a vizat carnea congelată.
Au fost date aproape 150 de amenzi, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, iar peste 1.700 de kilograme de carne fără acte de provenienţă au fost confiscate.
Cele mai multe nereguli constatate au fost legate de comercializarea cărnii în unităţi neînregistrate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă, temperatură şi depozitarea cărnii şi nerespectarea cerinţelor privind etichetarea.
Trei unităţi din judeţele Sălaj şi Tulcea au fost închise, în timp ce activitatea altor trei unităţi din judeţele Braşov, Constanţa şi Gorj a fost suspendată temporar.