Salariile din administrația publică locală nu cresc deocamdată

Publicat de radiomures, 24 noiembrie 2016, 17:39 / actualizat: 24 noiembrie 2016, 21:56
Discuțiile dintre sindicate și cei din Comisia de Muncă din Camera Deputaților nu a mai avut loc.
Parlamentarii sunt acuzați că au tras de timp, știind că pe perioada campaniei electorale nu se pot organiza proteste, a declarat pentru RTM președintele Federației Sindicatelor Pro-Administrație din România, Silvia Moldovan:
Nu s-a ținut Comisia de Muncă, deci în această legislatură nu se va mai aproba nimic. În această perioadă ca acțiuni de anvergură am intrat deja în perioada de restricție. Au fost foarte șmecheri, au început negocierile ca să împingă cât mai mult, să ajungem în situația în care, în conformitate cu legea, să nu mai putem face acțiuni. Sindical vorbind, s-a făcut în mod deliberat această ruptură, că au văzut că cei care sunt în fruntea oamenilor, marii lideri, sunt afiliați politic.”
Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, Valer Suciu, susține că, la negocierile cu Guvernul, angajații din administrație au fost discriminați, comparativ cu cei din sănătate și educație:
Când s-a discutat OUG 20, când s-a dat pentru Sănătate și Învățământ, eram și noi la acea comisie de muncă. În momentul în care a venit rândul Administrației, președintele Comisiei de Muncă a zis în felul următor: ”Administrația nu intră la Ordonanța 20, intră la Ordonanța 43”, care urma să se discute săptămâna cealaltă. Ei, de atunci nu s-a mai discutat nimic pe administrație. Noi avem niște amendamente acolo, sunt înregistrate cu numărul 822. Și dacă se întrunește acuma Comisia de Muncă, practic nu se mai întrunește Parlamentul.”
La nivel național există 5 mari structuri sindicale în administrație, însă majoritatea sunt ale angajaților din administrația publică centrală, astfel că cei din administrația locală nu sunt la fel de bine reprezentați.
Valeriu Russu