Trei luni, cu aeroport la Braşov
Cu exact trei luni în urmă, pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav ateriza prima aeronavă care aducea la Braşov oficilităţi din Capitală. A fost și momentul în care s-a inaugurat acest obiectiv mult aşteptat de brașoveni.
Cursa simbolică din 15 iunie a fost asigurată de Compania Tarom, pe ruta Bucureşti – Braşov, în care se aflau persoane din diplomaţia română, politicieni şi membri ai Guvernului. La manşa avionului s-a aflat Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului român, braşovean chiar, Dumitru Prunariu.
La nici două ore după inaugurare au început şi cursele regulate anunţate de Dan Air, companie aeriană cu capital integral românesc, care la acest moment operează 10 destinaţii pe aeroportul braşovean.
Între timp, Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav pare să devină tot mai atractiv pentru călătorii care se îndreaptă spre ţara noastră. De atunci, aproape 35.000 de pasageri au trecut de porţile primului aeroport construit de la zero în ultimii 50 de ani în România.
Zilele trecute a fost anunţat chiar un record pentru Braşov: peste 1.000 de persoane într-o singură zi, cu cel puţin zece curse programate. Cele mai populare curse aeriene par să fie, până în acest moment, pe relaţia Londra, operate de compania Wizz Air, la care, în sezonul estival, se adaugă zborurile charter spre Turcia şi Grecia.
Începând cu luna septembrie, de la Braşov se poate zbura spre următoarele destinaţii europene: Roma, Stuttgart, Nurnberg, Londra, Madrid, Barcelona, Munchen, Bruxelles, Valencia şi Dortmund.
Perspectivele pentru perioada imediat următoare sunt foarte bune, având în vedere că există intenţii privind iniţierea unor noi rute, precum Oslo, Dubai, Paris, Dublin, Tel-Aviv sau Budapesta, după cum au anunţat reprezentanţii obiectivului.
Vă reamintim că lucrările pentru construirea aeroportului Braşov-Ghimbav au început în primăvara anului 2020 şi au costat aproximativ 140 milioane de euro.
Este primul aeroport din Europa de Sud-Est în care zborurile sunt coordonate dintr-un turn virtual, de la Arad, care asigură o siguraţă mai crescută, spun autorităţile aeroportuare.
Sursa: RadioRomaniaBrașovFM