Un porc de 200 kg a fost sacrificat, astăzi, iar alţi doi vor fi tăiaţi mâine, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, la Târgul de Crăciun al produselor locale şi tradiţionale.
În cadrul târgului, organizat în faţa cetăţii Miko din Miercurea Ciuc, expun peste 100 de producători locali.Cei mai mulţi oferă spre vânzare preparate din carne specifice sărbătorilor de iarnă, dar există şi standuri cu produse lactate, miere, dulceaţă şi siropuri de fructe, pâine de casă sau prăjituri. De asemenea, 12 meşteri expun produse realizate manual, cum ar fi bijuterii sau obiecte vestimentare, care pot fi dăruite celor dragi de Crăciun. Atmosfera este întreţinută de muzică specifică sărbătorilor de iarnă, iar într-un spaţiu special amenajat au fost aduse mai multe animale, cum ar fi măgăruşi, oi şi câini, urmand ca trupe locale de teatru sa interpreteze scenete de Crăciun. Manifestarea de la Miercurea este organizată de Consiliul Judeţean Harghita, Camera Agricolă a judeţului, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, pentru promovarea Produselor Tradiţionale.
Ioana Dima
Sursa: mitinita.ro