Recomandări în preajma sărbătorilor de Paşti
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor face unele recomandări în preajma sărbătorilor de Paşti.
ANSVSA recomandă cetăţenilor să cumpere produsele alimentare pentru Paşte numai din spaţii sau unităţi autorizate sanitar veterinar.
Potrivit ANSVSA, cei care cumpără carne şi organe de miel trebuie să se asigure că merg în spaţii autorizate.
Produsele trebuie să fie însoţite de un certificat de sănătate publică veterinară şi de marca de sănătate, care atestă că animalele au fost supuse examenelor veterinare și nu a fost identificat nici risc pentru sănătatea consumatorilor.
Carnea de miel provine fie din unităţi autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, fie prin sacrificarea la cererea consumatorilor, în locuri special amenajate și autorizate.
Vlai Blajovan
Sursa: zhd.ro