Publicat de radiomures, 7 noiembrie 2006, 00:00
În jur de 8 fabrici de mezeluri şi alte preparate pe bazã de carne din judeţul Mureş îşi vor închide porţile peste 2 luni.
Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinarã Mureş susţine cã societãţile în cauzã trebuiau sã se modernizeze,, pânã la sfârşitul anului, ca sã fie conforme cu normele Uniunii Europene, dar nu au fãcut acest lucru.
Alte 6 fabrici de carne din judeţul Mureş care au început modernizãrile dar nu le pot finaliza în 2 luni au cerut o perioadã de tranziţie pentru 2 ani.
La fel şi abatoarele susţine conducerea DSV Mureş, 5 din cele 7 existente au solicitat trecerea în categoria societãţilor care mai pot funcţiona timp de 2 ani.
Conducerea DSV Mureş susţine cã cel mai bine stau unitãţile de procesare a laptelui, unde nici una nu riscã sã se închidã de la anul.
Mai mult decât atât spune directorul DSV Mureş, Ioan Rus, 3 din ei sunt deja la standardele cerute de Uniunea Europeanã şi vor putea comercializa laptele pe piaţa internaţionalã.
Coralia Matea