Bookfest Târgu – Mureș: Programul complet al evenimentelor, 4-7 iunie

Programul complet al evenimentelor celei de-a doua ediții a Salonului de Carte Bookfest Târgu-Mureș. Concursuri cu premii surpriză pentru vizitatorii celor patru zile de Bookfest Târgu-Mure.

 Deschiderea oficială a Salonului de Carte Bookfest Târgu-Mureș, ediția a II-a, va avea loc joi, 4 iunie, la ora 12:00, la Teatrul Național, într-o ceremonie la care au fost invitați să participe Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș, și Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România.
Programul de lansări Bookfest Târgu-Mureș începe în forță, la ora 14:00, cu lansarea cărții România vs. Rusia, de Remus Ștefureac, prezentată de autor, de Ovidiu Enculescu, directorul editurii RAO, și de ambasadorul George Cristian Maior.

La 15:30, publicul este invitat la prezentarea volumului Triburile. O patologie a politicii româneşti de la Revoluţie la Generaţia Facebook, de Vasile Sebastian Dâncu, apărută la editura Școala Ardeleană Cluj-Napoca. Autorul va fi însoțit la acest eveniment de ambasadorul George Cristian Maior.

Proiecție Aferim! și concert Trei Parale

În cea de-a doua zi, Bookfest va avea doi oaspeți din străinătate: la ora 11:00, vizitatorii Salonului de Carte se vor întâlni cu Dacre Stoker, nepotul scriitorului Bram Stoker, care va participa la prezentarea cărților Dracula-mortul viu și Ghid de promovare turistică a Transilvaniei. Imediat după, la ora 12:00, cei prezenți se vor întâlni cu Charlie Ottley, producătorul și prezentatorul mult-discutatului documentar Wild Carpathia. La ora 14:00, Florian Bichir, membru al Colegiului CNSAS, vine să își prezinte cărțile Atentat la Mareșal – Olănești, 28 iulie 1944, Ion Antonescu – ținta parașutistilor sovietici și Război în eter (ambele la editura RAO), în prezența editorului Ovidiu Enculescu.

Tot vineri, 5 iunie, la ora 17:00, este programată o dezbatere despre campania prezidențială de anul trecut, având ca punct de plecare volumele Primul Pas, de Klaus Iohannis (editura Curtea Veche) și România – între lucrul bine făcut și marea unire, de Alexandru Radu și Daniel Buti (editura ProUniversitaria). La eveniment vor participa consilierul prezidențial Dan Mihalache, șeful Cancelariei prezidențiale, și autorii volumului România – între lucrul bine făcut și marea unire.

Cinematograful de Artă Bookfest îi așteaptă vineri pe iubitorii filmului cu două pelicule de mare succes: Aferim! (regia: Radu Jude), premiat la Berlin cu Ursul de Argint pentru regie, și Tigrul de sticlă 3 (regia: Péter Rudolf), desemnat filmul cu cel mai mare succes în cinematografele din Ungaria în 2010.

Seara Bookfest se va încheia cu un concert al trupei Trei Parale, care semnează și pe coloana sonoră a peliculei Aferim!.

Copiii, așteptați la atelierul de creativitate

Copiii sunt așteptați sâmbătă dimineață, de la ora 11:00, la un atelier de creativitate cu Adina Rosetti, creat pornind de la volumul ei Domnișoara Poimâine, apărut la editura Curtea Veche Publishing. Adina Rosetti își va lansa apoi și cartea De zece ori pe buze, publicată tot la Curtea Veche Publishing

Sâmbătă, 6 iunie, de la 12:30, Horia-Roman Patapievici își va prezenta cartea de eseuri Partea nevăzută decide totul, după care va participa la lansările volumelor OPERE  I. Poezii 1908-1920, de Ezra Pound și ”Ce-mi puteți face, dacă vă iubesc!?“ Eseu confesiv despre Ioan Alexandru, semnat de Dan C. Mihăilescu. La ora 16:00, publicul se va întâlni cu Sega, autorul cărții Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal, care vine să își prezinte proiectul umanitar de strângere de fonduri prin vânzarea cărții, proiect demarat pentru victimele cutremurului din 25 aprilie din Nepal.

Cunoscutul interpret de muzică tradițională românească Grigore Leșe își va lansa la ora 17:00 volumul de memorii Acum ştiu cine sunt. Însemnări și aduceri aminte și va delecta audiența cu un recital de piese autentice de folclor românesc. La 18:30, autorii Alexandru Cistelecan, Ion Mureșan și Virgil Todeasa își vor lansa, fiecare, câte un volum apărut la editura Școala Ardeleană, în prezența editorului Vasile George Dâncu.

Adriana Săftoiu vine cu noul tiraj al Cronicii de Cotroceni

Ultima zi a Bookfest va fi la fel de bogată în evenimente și întâlniri de marcă pentru vizitatori. Seria lansărilor și a sesiunilor de autografe va debuta duminică, la ora 11:00, cu bestsellerul Cronică de Cotroceni (editura Polirom), semnat de fostul consilier prezidențial Adriana Săftoiu. Volumul, apărut deja într-un nou tiraj, va fi prezentat de autoare împreună cu directorul editorial al Polirom, Adrian Șerban. La 13:30, Dan Alexe își va lansa volumul Dacopatia și alte rătăciri românești și va participa cu această ocazie la un dialog cu cititorii pe marginea provocatorului subiect al cărții sale.

În toate cele patru zile, Bookfest Târgu-Mureș va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00. Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la lansările și filmele incluse în program. Vizitatorii vor putea participa la concursuri cu premii surpriză constând în produse promoționale și cupoane valorice care pot fi folosite la achiziționarea de cărți în cadrul Bookfest Târgu-Mureș.

Salonul de Carte Bookfest Târgu-Mureș este organizat de Asociaţia Editorilor din România și Consiliul Județean Mureș.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Ediția internațională Bookfest din acest an, organizată între 20 și 24 mai, a primit circa 90.000 vizitatori, aceștia luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecții cinematografice și evenimente interactive). Invitat de onoare al ediției 2015 a fost Cehia.

 PROGRAMUL EVENIMENTELOR BOOKFEST TÂRGU-MUREȘ, EDIȚIA a II-a

 Joi, 4 iunie

12:00 Deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a Salonului de Carte Bookfest Târgu-Mureș. Invitați: Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România.
14:00 Editura RAO – Lansare de carte: România vs. Rusia, de Remus Ștefureac. Invitați: Remus Ștefureac, Ovidiu Enculescu, directorul editurii RAO, ambasadorul George Cristian Maior.
15:30 Editura Școala Ardeleană, Cluj-Napoca – Lansare de carte: Triburile. O patologie a politicii româneşti de la Revoluţie la Generaţia Facebook, de Vasile Sebastian Dâncu. Invitați: Vasile Sebastian Dâncu și ambasador George Cristian Maior
17:00 * Spectacol de teatru: Băieţii din Strada Pal de Molnár Ferenc
Sala Mare a Teatrului Național

 Vineri, 5 iunie

11:00 Prezentare carte Dracula-mortul viu și Ghid de promovare turistică a Transilvaniei. Invitat: Dacre Stoker, nepotul scriitorului Bram Stoker
12:00 Prezentarea documentarului Wild Carpathia și întâlnire cu Charlie Ottley, producătorul și prezentatorul filmului.
14:00 Editura RAO – Lansare de carte: ATENTAT LA MAREȘAL – Olănești, 28 iulie 1944, Ion Antonescu – ținta parașutistilor sovietici și Razboi în eter, de Florian Bichir. Invitat, alături de autor, Ovidiu Enculescu, directorul editurii RAO
14:00 Cinematograful de Artă: Tigrul de sticla 3 (Ungaria, 2010, comedie, r. Péter Rudolf, 1h50 min)
2010: Filmul de producție maghiară cu cel mai mare succes în cinematografele din Ungaria
Sala Parking
15:00 EDITURA EIKON  – APARIȚII RECENTE
Nebunul lui Dumnezeu, roman, Sophia Leopold – să ne jucăm că facem artă, autor: Vianu Mureșan; Insula Melc, autor: Andreea Nanu; Când se vor sătura românii de propagandă? Eseuri incorecte politic, autor: Călin Hențea; Ereticul Răstignit, autor: Nicolae Adam; Terra nobilis, autor: Costel Suditu; Noi Vrem cuvânt! Sau alte formă de cenzură, autor: Magda Ursache Anamteme. Exerciţii de anamneză, autor: Vasile Gogea – Cu o postfaţă de Andrei Zanca; Bidonul, autor: Mircea Pora; Așteptând apusul de mâine, autor: Adriana Ichim;  Nerătăcitele rostiri. Poeme, autor: Georgeta Minodora Resteman, Diavolul și Pelerinul, roman, autor: Alecu Ivan Ghilia; De la Nistru pân’ la Nisa, autor: Dan Iacob; Neant, roman, autor: Dan Stanca; Vόria Peonía. Jurnalul unei practici formative antropologice de teren, autor: Sebastian Ștefănucă; Structuri de demolat gala, autoare: Carmen Nicoară; Chipul Rugului Aprins, autor: Carmen Ciornea; Celor iubiți…, roman, autor: Iuliu IonașPrezintă: Valentin Ajder, directorul editurii EIKON
15:30 EDITURA EIKON
Lansare de carte și recital poetic: Călcâiul de pâine. Poeme
Autor: Adrian Tarța
Participă: Adrian Tarța, Valentin Ajder
16:00 EDITURA EIKON
Lansare de carte: Fernando Pessoa, o (cvasi) autobiografie
Autor: Jose Paulo Cavalcanti Filho – Ediție îngrijită de Dinu Flămând
Traduceri: de Simina Popa, Corina Nuțu, Veronica Manole, Iolanda Vasile
Lansare de carte: 1968. Și am ales, și am plecat
Autor: Gheorghe Iova
Prezintă: Alexandru Cistelecan, Valentin Ajder
16:00 Cinematograful de Artă: Aferim! (România, 2015, dramă istorică, r. Radu Jude, 1h48 min)
2015: Ursul de Argint pentru regie, Festivalul Internațional de Film de la Berlin
Sala Parking
17:00 Dezbatere pornind de la volumele Primul Pas, de Klaus Iohannis (editura Curtea Veche) și România – între lucrul bine făcut și marea unire, de Alexandru Radu și Daniel Buti (editura ProUniversitaria). Participă consilierul prezidențial Dan Mihalache, șeful Cancelariei prezidențiale, Alexandru Radu și Daniel Buti
18:15 Concert de muzică veche susținut de trupa Trei Parale, cu extrase de pe coloana sonoră a filmului Aferim!
19:30 * Spectacol de teatru: CAMERA 701 de Elise Wilk
Sala Mică a Teatrului Național

Sâmbătă, 6 iunie

11:00 Atelier pentru copii pornind de la cartea Domnișoara Poimâine (editura Curtea Veche Publishing) de Adina Rosetti, cu ilustrații de Cristiana Radu.
11:45 Editura Curtea Veche Publishing – Lansare de carteDe zece ori pe buze, de Adina Rosetti
12:30 Editura Humanitas – Lansare de carte şi sesiune de autografe
Horia-Roman Patapievici – Partea nevăzuta decide totul
Participă: Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Lidia Bodea, director general Editura Humanitas
13:30 Editura Humanitas Fiction – Lansare de carte
Ezra Pound – OPERE  I. Poezii 1908-1920
Traduceri de Mircea Ivănescu şi Radu Vancu
Selecţie, îngrijire de ediţie, cronologie, introducere şi comentarii de Horia-Roman Patapievici
Participă: Horia-Roman Patapievici, Radu Vancu, Denisa Comănescu, director general Editura Humanitas Fiction
14.30 Editura Humanitas – Lansare de carte şi sesiune de autografe
Dan C. Mihăilescu – Ce-mi puteţi face, dacă vă iubesc!?  Eseu confesiv despre Ioan Alexandru
Participă: Dan C. Mihăilescu, Tania Radu,
Lidia Bodea
, director general Editura Humanitas
15:30 Editura Humanitas Fiction – Lansare de carte
Michel Houellebecq – Supunere
16:00 Întâlnire cu Sega, autorul volumului Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal, ediţie specială
Dialog cu publicul despre această ediţie specială a bestsellerului lui Sega, despre campania umanitară a autorului de a ajuta supraviețuitorii cutremurului devastator care a avut loc în Nepal, pe 25 aprilie 2015
17:00 Întâlnire cu Grigore Leșe și discuție despre volumul de memorii Acum ştiu cine sunt. Însemnări şi aduceri aminte
Recital de muzici tradiţionale
18:30 Editura Școala Ardeleană- Întâlnire cu Alexandru Cistelecan, Ion Mureșan, Virgil Todeasa
Lansare de carte: Ardelencele​ de Al. Cistelecan
Pahar​ (ediţie de lux multilingvă) de Ion Mureşan
Mecanicul cerului ​de Virgil Todeasă
Participă, alături de autori: Ion Pop, Cornel Moraru şi Vasile George Dâncu
20:00 * Spectacol de teatru: Punct Triplu de Bogdan Georgescu
Sala Parking a Teatrului Național

Duminică, 7 iunie

11:00 Editura Polirom – Lansare de carteAdriana Săftoiu – Cronică de Cotroceni
Participă: Adriana Săftoiu și Adrian Șerban, director editorial Polirom
12.30 Cărţile verii la Humanitas – Bestselleruri Bookfest 2015
Levantul, audiobook în lectura lui Mircea Cărtărescu
Poezia, Ediţie de colecţie ce cuprinde opera poetică integrală a lui Mircea Cărtărescu
Lucian Boia – Cum s-a românizat România
Radu Paraschivescu – Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecție de perle românești
13:30 Editura Humanitas – Lansare de carte si sesiune de autografe
Dan Alexe – Dacopatia şi alte rătăciri româneşti, în prezența autorului
14:30 Cărţile verii la Humanitas Fiction – Bestselleruri Bookfest 2015
Patrick Modiano – Orizontul
Isabel Allende – Jocul Ripper
Thomas Mann – Mărturisirile escrocului Felix Krull
Karen Blixen – Din inima Africii
15:30 EDITURA EIKON – Lansare de carteCriza Operei? Studiu de hermeneutică muzicală
Cu audiție de exemple și contraexemple de interpretare
Autor: Ion Piso
Prezintă: Valentin Ajder
16:00 EDITURA EIKON – Lansare de cartePersonajul virtual sau calea către al V-lea punct cardinal la Matei Vișniec, ediția a II-a, Autor: Mihai Lungeanu – cuvânt înainte al autorului și postfață de Emil Lungeanu.
Prezintă: Alina Nelega, Valentin Ajder
16:30 EDITURA EIKON
Reversul istoriei. Eseu despre opera lui Mircea Eliade
Autor: Mihai Gheorghiu
România dincolo de trecut. Eseu despre experiența servituții
Autor: Mihai Gheorghiu
Supravieţuind comunismului. Istorie, memorie, uitare (studii, mărturii, portrete)
Coord.: Mihai Gheorghiu, Maria Mateoniu
Prezintă: Mihai Gheorghiu, Valentin Ajder
19:00 * Spectacol de teatru: Măsură pentru măsură de William Shakespeare
Sala Mare a Teatrului Național
19:30 * Spectacol de teatru: În trafic de Alina Nelega
Sala Mică a Teatrului Național

* La toate spectacolele de teatru, accesul se face pe bază de bilet (programul curent al Teatrului Național)

Foto: bookfest.ro

Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicatã. Câmpurile necesare sunt marcate cu*

VIDEOFM

Acum in emisie

BUCURIA DE A FI cu Emanuela Aranyos

Cer acoperit

Vânt: 0 m/s

Cer acoperit -1°C

Vânt: 3 m/s

5°C

Top 30 RTM

  • 1. KATY PERRY – Not the end of the world,

  • 2. SICKOTOY FT MISHA MILLER – Touche,

  • 3. KYLIE MINOGUE – Magic,

  • 4. BLACK EYED PEAS ft. SHAKIRA – Girls like me,

  • 5. ROXEN ft. ALEXANDER RYBAK – Wonderland,

  • 6. SMILEY ft. DELIA – Ne vedem noi,

  • 7. JASON DERULO ft. NUKA – Love not war,

  • 8. AVA MAX – My head & my heart,

  • 9. AVA MAX – Salt,

  • 10. JENNIFER LOPEZ – In the morning,

  • 11. ANDIA – Ce suntem noi,

  • 12. HOLOGRAF ft. K-GULA – Grijile s-au dus,

  • 13. SIA ft. BURNA BOY – Hey boy,

  • 14. LUMINITA ANGHEL ft. NICO – Prietene,

  • 15. PAX PARADISE AUXILLARY – Nisipuri miscatoare,

  • 16. ED SHEERAN – Afterglow,

  • 17. KYGO ft. DONNA SUMMER – Hot stuff,

  • 18. LEONY – Faded love,

  • 19. VOLTAJ – Doar pentru ea,

  • 20. MARIA – Din vina mea,

  • 21. TOM GRENNEN – Little bit of love,

  • 22. ARMIN VAN BURREN ft. DUNCAN LAUREN E – Feel something,

  • 23. IRIS – Subteran,

  • 24. ALEXANDRA UNGUREANU – De n-am fi împreună,

  • 25. THE WEEKND – Save your tears,

  • 26. THE MONTANS ft. EMAA – Insula,

  • 27. D-l GOE – Fata de la radio,

  • 28. DAVID GUETTA ft. SIA – Let’s love,

  • 29. JASON DERULO ft. ADAM LEVINE – Lifestyle,

  • 30. AMI ft. FLORIAN RUS – Regrete,

Sugereazã piesã
= 4.9765RON0.00019
  • usd 0.1171 1 9.99999

  • chf 5.0832 1 -0.0011

  • aud 3.0320 1 0.00369

Live Video

Dedica o melodie unei persoane dragi

Completeaza formularul de mai jos,iar dedicatia ta se va auzi in emisiunea
Trimite Dedicatia

Blog

Creştinii ortodocși şi greco-catolici vo...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Creştinii ortodocși şi greco-catolici ce...

Prima ediţie din 2024 Re: Imagine Braşov

Rotar Mirela | Citeste articolul

Pe parcursul anului 2023, Muzeul de Artă...

Proiect privind noi facilități medicale ...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Un proiect de lege prin care se asigură ...

Focar de rujeolă la Sf. Gheorghe. Echipe...

APETRI MARGARETA | Citeste articolul

Epidemia de rujeolă a luat avânt anul ac...

Urmărire în trafic pe străzile din staţi...

VIRGIL NATEA | Citeste articolul

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jan...

Incendiu forestier în Lăpuşna-Ibăneşti

Rotar Mirela | Citeste articolul

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbă...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Pers...

Parteneri