Brutăria „Dioszegi” din Sfântu Gheorghe, pe primul loc la creația artistică din aluat de panificaţie
Pentru al treilea an consecutiv premiul ajunge în Covasna. Concursul a fost organizat cu prilejul Expoziţiei internaţionale GastroPan de la Tîrgu Mureş.
Echipa din Sfântu Gheorghe s-a prezentat în faţa juriului cu o reproducere în miniatură a castelului Peleş din Sinaia, realizată de cofetarul Farkas Ferenc din Sfântu Gheorghe.
Acesta a lucrat timp de aproape două luni la realizarea castelului, folosind un aluat preparat din făină de hrişcă, făină de ovăz şi făină de grâu, glucoză, zahăr şi sare, dar fără drojdie sau amelioratori.
Insert
În anul 2011, brutăria a câştigat trofeul „Pâinea naţională a României” la GastroPan, iar în 2013 a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine tradiţională cu cartofi din lume, care a cântărit aproape o sută de kilograme.
Mara Deleanu
Foto: Radio Tg.-Mures/Virgil Natea