Concert de Anul Nou cu Orchestra de Cameră Radio, la Sala Radio

2018 începe la Sala Radio cu Concertul de Anul Nou, susţinut miercuri, 10 ianuarie, ora 19:00, de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea, cu participarea sopranei .

Pe afişul concertului se va afla un mix de lucrări baroce vocal-simfonice de Corelli, Händel, Rameau, Bach şi Purcell. Prima lucrare din program va fi Concerto grosso op. 6 nr. 10 în do major, de A. Corelli, şi îi va avea ca solişti pe Marian Alexandru – vioara I, Gabriel Danila – vioara a II-a şi Radu Sinaci – violoncel. Vor urma două arii de operă celebre: Quanto è felice quell’augelletto, din opera Tolomeo, de G. F. Händel şi ariaPapillon inconstant, din opera Les Indes Galantes, de J. Ph. Rameau. O altă lucrare de Händel, Messiah HWV 56 – Sinfonia, se va regăsi de asemenea în program, urmată de Aria Ei, wie schmeckt der Coffee süße din Cantata Cafelei, de J. S. Bach, având-o ca solistă la flaut pe Constanţa Cazacu. Vor urma două lucrări de H. Purcell: uvertura la opera Dido and Aeneas şi aria When I am laid in earth, din aceeaşi operă. Programul se va încheia cu Muzica apelor – Suita nr. 1 în fa major, de Händel.

Dirijorul Alexandru Ganea, în prezent dirijor permanent invitat al Filarmonicii din Piteşti, s-a aflat la pupitrul dirijoral al celor mai cunoscute orchestre din România şi Republica Moldova şi a colaborat cu nume sonore ale scenei muzicale naţionale.

Câştigătoare a Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclé în 1999 şi a altor competiţii internaţionale de profil, soprana Melinda Samson este una dintre vocile apreciate pe scena muzicală naţională, specializată în lied şi canto baroc, cu apariţii în concerte şi gale de operă atât în ţară, cât şi în Germania, Austria, Ungaria, Republica Moldova şi Turcia.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

Alexandru Ganea

Alexandru GaneaAlexandru Ganea face primii paşi în muzică studiind vioara la Liceul de Arte George Enescu din Bucureşti, liceu pe care îl absolvă în 1990. În 1996, Alexandru Ganea îşi finalizează studiile de licenţă şi master, specializarea vioară, în cadrul Academiei de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, avându-i ca profesori pe Cornelia Bronzetti (vioară) şi pe maestrul Dorel Paşcu Rădulescu (muzică de cameră şi orchestră). În 2001, violonistul Alexandru Ganea alege cariera dirijorală, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, clasa maestrului Dumitru Goia. De-a lungul anilor, Alexandru Ganea a urmat cursuri de măiestrie cu membrii Cvartetului Voces (1993), violoncelistul Wolfgang Laufer (1993) şi dirijorul Sabin Pautza (2004 şi 2005). În anul 2010, a obţinut titlul de doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, teza fiind elaborată sub îndrumarea maestrului Şerban Dimitrie Soreanu.

Ca violonist, Alexandru Ganea a obţinut premii la diferite concursuri naţionale: Premiul al II-lea la Concursul Ciprian Porumbescu (Suceava, 1983), Premiul al II-lea la Concursul Hariclea Darclée (Piteşti, 1987), Marele Premiu Struna de aur la Concursul Internaţional de la Bydgoszcz (Polonia, 1987), ca membru al Orchestrei de Cameră a Liceului de Arte George Enescu, Premiul I la Concursul Mihail Jora, secţiunea cvartet (Bucureşti, 1992).

În calitate de pedagog, Alexandru Ganea a fost profesor de vioară la Liceul de Muzică George Enescu până în 1997, când şi-a început cariera didactică universitară la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În prezent, Alexandru Ganea este conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Universitaria din cadrul aceleiaşi instituţii.

Pentru dirijorul Alexandru Ganea un pas important l-a constituit câştigarea, alături de Orchestra de Cameră Jeunesses Musicales, a Premiului I la Concursul Internaţional al Orchestrelor de Tineret de la Haga (Olanda, 1998). Au urmat numeroase apariţii la pupitrul unor ansambluri orchestrale din ţară şi Republica Moldova: Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, orchestrele filarmonicilor din Iaşi, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Oradea, Bacău, Chişinău, Arad, Craiova, Ploieşti, Botoşani, Râmnicu Vâlcea, Târgovişte, Giurgiu, orchestra Teatrului Muzical Nae Leonard din Galaţi. Între anii 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii din Piteşti, instituţie la care activează, în prezent, ca dirijor invitat permanent.

Alexandru Ganea a colaborat cu nume importante ale vieţii muzicale româneşti: pianiştii Valentin Gheorghiu, Viniciu Moroianu, Vlad Dimulescu, Csiky Boldizsar, Horia Mihail, Horia Maxim, Răzvan Dragnea, Matei Varga, violoniştii Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Florin Croitoru, Cristina Anghelescu, Florin Paul, Cornelia Bronzetti, Bogdan Zvorişteanu, Alexandra Conunova, Antal Zalai, violonceliştii Marin Cazacu, Răzvan Suma, Alexandru Moroşanu, Ştefan Cazacu, harpistul Ion Ivan Roncea, clarinetiştii Dan Avramovici, Emil Vişenescu, flautistul Cătălin Opriţoiu, trompetistul Sergiu Cârstea, cornistul Petrea Gâscă, sopranele Felicia Filip, Valentina Naforniţă, Bianca Manoleanu.

În anul 2013, numele lui Alexandru Ganea a fost inclus în Enciclopedia Personalităţilor din România Who Is Who, iar în 2014 a apărut volumul Alexandru Ganea, Repere dirijoral-stilistice ale programatismului. În 2015, la casa de discuri Eurostar, a apărut CD-ul Enescu, Lipatti, Silvestri, avându-i ca protagonişti pe membrii Orchestrei Universitaria a UNMB şi pe dirijorul Alexandru Ganea.

Melinda Samson

Melinda SamsonSoprana Melinda Samson şi-a început studiile muzicale la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca, întâi la oboi, mai apoi la canto clasic. În 2005 a absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima, la clasa prof. Mircea Sâmpetrean, specializându-se în domeniul liedului şi al oratoriului, urmând masterclassuri în Arta liedului şi Canto baroc.

A obţinut o serie de premii la concursuri de specialitate, precum Premiul I la Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée din Brăila, în 1999, Premiul al II-lea la Concursul Naţional de Canto Marţian Negrea din Ploieşti în anul 2000 şi Premiul al II-lea la Festivalul Internaţional de Muzică Barocă La Stravaganza, Cluj-Napoca, în 2011.

În calitate de solistă participă la numeroase concerte vocal-simfonice, camerale, gale de operă, recitaluri de lied şi festivaluri, atât în ţară cât şi peste hotare (Germania, Austria, Ungaria, Republica Moldova, Turcia), interpretând oratoriile importante ale Barocului, cât şi lucrări vocal-simfonice aparţinând unor compozitori precum Haydn, Mozart, Mendelssohn, Schumann, Poulenc şi Türk.

Repertoriul de lied cuprinde, pe lângă capodoperele clasice şi romantice ale genului, lucrări de compozitori moderni (Ligeti, Toduţă, Türk).

În prezent, Melinda Samson este lector universitar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală.

(Biografii preluate)

Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicatã. Câmpurile necesare sunt marcate cu*

VIDEOFM

Acum in emisie

SENS UNIC – MUZICĂ DE POVESTE cu radiomures

Cer acoperit

Vânt: 0 m/s

Cer acoperit -1°C

Vânt: 3 m/s

5°C

Top 30 RTM

 • 1. KATY PERRY – Not the end of the world,

 • 2. SICKOTOY FT MISHA MILLER – Touche,

 • 3. KYLIE MINOGUE – Magic,

 • 4. BLACK EYED PEAS ft. SHAKIRA – Girls like me,

 • 5. ROXEN ft. ALEXANDER RYBAK – Wonderland,

 • 6. SMILEY ft. DELIA – Ne vedem noi,

 • 7. JASON DERULO ft. NUKA – Love not war,

 • 8. AVA MAX – My head & my heart,

 • 9. AVA MAX – Salt,

 • 10. JENNIFER LOPEZ – In the morning,

 • 11. ANDIA – Ce suntem noi,

 • 12. HOLOGRAF ft. K-GULA – Grijile s-au dus,

 • 13. SIA ft. BURNA BOY – Hey boy,

 • 14. LUMINITA ANGHEL ft. NICO – Prietene,

 • 15. PAX PARADISE AUXILLARY – Nisipuri miscatoare,

 • 16. ED SHEERAN – Afterglow,

 • 17. KYGO ft. DONNA SUMMER – Hot stuff,

 • 18. LEONY – Faded love,

 • 19. VOLTAJ – Doar pentru ea,

 • 20. MARIA – Din vina mea,

 • 21. TOM GRENNEN – Little bit of love,

 • 22. ARMIN VAN BURREN ft. DUNCAN LAUREN E – Feel something,

 • 23. IRIS – Subteran,

 • 24. ALEXANDRA UNGUREANU – De n-am fi împreună,

 • 25. THE WEEKND – Save your tears,

 • 26. THE MONTANS ft. EMAA – Insula,

 • 27. D-l GOE – Fata de la radio,

 • 28. DAVID GUETTA ft. SIA – Let’s love,

 • 29. JASON DERULO ft. ADAM LEVINE – Lifestyle,

 • 30. AMI ft. FLORIAN RUS – Regrete,

Sugereazã piesã
= 4.9703RON0.00110
 • usd 0.1182 1 0.001

 • chf 5.0725 1 0.00809

 • aud 3.0203 1 -0.0103

Live Video

Dedica o melodie unei persoane dragi

Completeaza formularul de mai jos,iar dedicatia ta se va auzi in emisiunea
Trimite Dedicatia

Blog

Persoanele neasigurate vor avea gratuita...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Prezent la o întâlnire cu reprezentanții...

Staţie de biogaz pentru producerea de en...

Stan Lucian | Citeste articolul

Aceasta este prima stație din România de...

Apel pentru artiştii locali la Festivalu...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Cercetaşii României Târgu Mureş organize...

Programe în pregătire la Zoo Târgu Mureș...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Conducerea Grădinii Zoologice din Târgu ...

Parteneri