Concurs gastronomic la Bran.
‘Poftiţi la munte…iarna, când se taie porcul’ se numeşte concursul de preparat produse tradiţionale, care se desfăşoară la Bran, în perioada 15-17 ianuarie.
Startul competiţiei se dă sâmbătă începând, cu ora 10.00, echipele participante având la dispoziţie cinci ore să pregătească trei-patru feluri de mâncare.
Începând cu ora 13.00, Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism va susţine un show gastronomic pe o scenă amplasată în zonă, după care, de la ora 15.00, va avea loc jurizarea produselor înscrise în concurs.
Ziua se va încheia cu un spectacol etno-folcloric de la ora 16.00 şi o cină festivă care începe la ora 19.00.
Duminică, de la ora 12.00, va avea loc premierea participanţilor, cu medalii, cupe şi diplome, iar de la ora 13.00 un spectacol folcloric. Participanţii la eveniment vor avea posibilitatea să guste din preparate, dar şi să cumpere produse tradiţionale.
Sursa: Agerpres