Efectivele de ovine au crescut în Brașov
Peste 546.000 de capete numără în momentul de față efectivul de ovine din Brașov, cu 10% mai mult față de anul trecut.
Prin urmare, autoritățile brașovene au pus la dispoziția cetățenilor multiple spații de sacrificare a mieilor de Paști, încă de săptămâna trecută.
Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Dorin Enache:
Avem un număr de 13 puncte de sacrificare pe durată determinată, respectiv 10 zile înainte de sărbătorile pascale catolice și 10 zile înainte de sărbătorile pascale ortodoxe. De ce sunt 13 centre? În primul rând pentru că efectivele de ovine din județul Brașov au crescut foarte mult. Crescătorii de ovine au posibilitatea desfacerii în măcelării și, în primul rând, în piețele agroalimentare ale municipiului și județului, motiv pentru care am autorizat temporar aceste unități.”
În județul Mureș sunt două centre de sacrificare, autorizate temporar. Ieri a fost autorizat de inspectorii sanitar-veterinari al doilea punct de sacrificare de la Sighișoara, pus la dispoziție de municipalitate.
Efectivele de ovine sunt mai mari, în schimb, în județul Mureș și constante.
Directorul DSVSA Mureș, Kincses Sandor:
Efectivele de ovine sunt identice cu anul trecut, undeva la 550.000 este efectivul matcă la care se adaugă mieii. Avem două centre de sacrificare temporară în Piața Cuza Vodă și un centru în Piața Agroalimentară Sighișoara unde a fost mai demult o măcelărie pe care a amenajat-o Administrația piețelor.”
În Tîrgu-Mureș încă nu au fost solicitări de sacrificare a mieilor la Centrul din Piața Cuza Vodă, cel mai probabil miercuri vor apărea crescătorii de ovine cu miei de vânzare în piață.
Atât în județul Mureș cât și în Brașov a fost constituită permanență în această perioadă, atât la sediul direcțiilor sanitar-veterinare, cât și în circumscripțiile veterinare.
Cristina Bulbescu