Fermã de iepuri de carne, prin programul Sapard
Un harghitean a înfiinţat o fermã de iepuri de carne în localitatea Malnaş din judeţul Covasna, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europenã prin Programul Sapard, şi îşi propune sã devinã unul dintre cei mai mari „jucãtori” de pe piaţa internã de profil. Szafta Andras din Tusnad a obţinut aproximativ 1,8 milioane de lei prin Programul Sapard, din care a construit o fermã de animale şi a populat-o cu 528 de iepuroaice gestante. Potrivit calculelor acestuia, în maximum douã luni şi jumãtate fiecare iepuroaicã va aduce pe lume în jur de 8-9 pui, prin urmare efectivul de animale va creşte la circa 5000 de capete. Dupã alte trei luni de creştere intensivã, iepurii vor ajunge la greutatea optimã de tãiere, adicã de 2,5 kilograme, prin urmare acesta va putea scoate pe piaţa prima producţie de carne. Szafta Andras a declarat cã dacã afacerea va merge bine atunci va produce anual peste 90.000 de kilograme de carne de iepure pe care intenţioneazã le vândã atât în ţarã, cât şi în strãinãtate. Ioana Dima