„Festivalul Balmoșului”, în comuna Corbu din Harghita
Evenimentul dedicat uneia dintre cele mai îndrăgite mâncăruri tradiționale românești are loc duminică, 15 septembrie, pe terenul de sport.
Preparatul ciobănesc se face cu precădere în Transilvania, Bucovina și în Moldova, după rețete asemănătoare, transmise din generație în generație.
Pornind de la jintuială sau lapte, cu făină de mălai, unt, brânză și smântână, se obține o mămăligă cu un gust extraordinar.
În cadrul festivalului de la Corbu, vor prepara balmoş câteva echipe de ciobani.
Nu vor lipsi nici surprizele culinare, expoziţiile meșterilor populari, dar și tarabele cu tot ceea ce este necesar unei asemenea serbări câmpeneşti și un spectacol-maraton susținut de artiști din aproape toate zonele folclorice ale țării.
„Festivalul Balmoșului” este organizat de Primăria și Consiliul Local Corbu.
Autor: Cosmina Nicoară