Festivalul kürtőskalács-ului şi deliciilor dulci, la Sfântu Gheorghe în septembrie

Publicat de MIRELA ROTAR, 12 august 2019, 09:01
Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna va organiza în 13-15 septembrie cea de-a treia ediţie a Festivalului kürtőskalács-ului şi al deliciilor dulci, un eveniment gastronomic menit să promoveze zona şi tradiţiile locale.
În cadrul festivalului va avea loc şi un concurs de preparat kürtőskalács, pentru desemnarea celui mai bun colac secuiesc glazurat cu zahăr ars.
‘Se fac înscrieri, suntem în pregătire, deci aşteptăm echipele care vor să concureze la acest eveniment’, a declarat pentru AGERPRES, Kopacz Zsuzsa, reprezentanta Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Covasna.
”Kurtos” în limba maghiară înseamnă burlan sau horn, denumirea produsului provenind de la asemănarea cu aceste obiecte.