GastroPan revine la Târgu-Mureş.
Ediţia a treia a celui mai mare eveniment profesional dedicat specialiştilor şi antreprenorilor din sectoarele de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică va avea loc în perioada 23-25 martie.
Peste 13.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la expoziţia internaţională, al cărei spaţiu s-a mărit, faţă de anul trecut, cu 50%.
Evenimentul se va desfăşura în 3 săli alăturate.
Peste 100 de furnizori din 16 ţări vor prezenta produse, materii prime, echipamente şi tehnologii dedicate afacerilor din mori, brutării, patiserii, cofetării, restaurante, baruri, cafenele şi alte unităţi de alimentaţie publică.
De asemenea, în fiecare sală vor avea loc demonstraţii practice şi concursuri de specialitate.
Vineri, prima zi a expoziţiei , va fi dedicată brutarilor, care vor avea sarcina să realizeze cele mai bune sortimente de pâine, produse de patiserie şi piese artistice din aluat de panificaţie. Cel mai râvnit premiu al zilei este trofeul Pâinea Anului 2012.
Sâmbătă se întrec cofetarii în realizarea celor mai reuşite torturi, în elaborarea unor piese artistice deosebite din ciocolată, zahăr sau marţipan dar şi în prepararea celor mai bune sortimente de îngheţată artizanală.
Tot sâmbătă se decernează trofeele Tortul Anului 2012 şi Îngheţata Anului 2012 iar duminică intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai reuşite platouri culinare.
În paralel vor avea loc demonstraţii de sculptură în fructe şi legume, care vor putea fi admirate de altfel în toate cele trei zile de desfăşurare a expoziţiei.
GastroPan 2012 este una dintre cele mai mari expoziţii internaţionale de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică din Europa Centrală şi de Est.
Evenimentul expune ultimele tendinţe şi tehnologii pentru specialiştii şi antreprenorii din domeniu, programul fiind completat de numeroase demonstraţii practice şi competiţii de specialitate.
Radio Tîrgu-Mureş este partener media al evenimentului.
Cristina Bulbescu
Sursa: comunicatedepresa.ro