Proiectul construcției centurii Sighișoara, deblocat
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a actualizat joi indicatorii tehnico-economici ai proiectului centurii ocolitoare a municipiului Sighișoara.
Aceștia au fost stabiliți încă din 2012, însă nu au mai fost actualizați până acum, fapt care a împiedicat începerea lucrărilor la acest drum ocolitor.
Centura, pe care s-ar descărca traficul greu și de tranzit care vine de pe drumul E60, ar putea intra în faza de proiectare peste 2 ani, iar apoi realizată într-un timp relativ scurt, spune Laurențiu Șoneriu, consilier al primarului municipiului Sighișoara:
Conform Masterplanului General de Transport, etapa de implementare ar trebui să fie 2022-2023 și, conform informațiilor pe care le-am primit, perioada de execuție estimată este de 14 luni. Principalul beneficiu al acestei centuri este protejarea Cetății Medievale ale cărei ziduri suferă un proces de erodare și degradare cauzat de traficul greu din oraș. Aceasta ar spori și siguranța participanților la trafic întrucât se evită aglomerările prin scoaterea traficului greu și de tranzit din oraș, fapt care ar duce și la reducerea poluării.
Centura Municipiului Sighișoara va proteja atât municipul cât și comuna Albești, urmând să aibă o lungime de circa 13 km.
Vlad Todoran