RADIO TG.MUREȘ TE CHEAMĂ LA CEAUN BORSEC FESTIVAL

Ceaun Borsec Festival, ediția a doua, vă așteptă cu masa pusă şi un program de povestit nepoților.

Între 12 și 14 iulie, redescoperi cea mai frumoasă stațiune ascunsă din Transilvania prin muzică, ateliere sportive, culturale și educative, dar și un adevărat maraton gastronomic.

Festivalul revine cu ediția a doua și promite seri de neuitat! Legendarele trupe PHOENIX, SEMNAL M si KRYPTON „vor da foc” scenei amenajate la pârtia de schi din Borsec. Din Ungaria, vine faimoasa orchestra OROKSEG. Se va dansa pe ritmurile fanfarei din Cozmești – Iași, a orchestrei din Reci – FUVO SHOCK, 4 S Street si Kalandor, cu surprize pentru seri cu muzica si voie buna.

Un punct de atracție al ediției 2019 va fi concertul duetului Pethő Rebeka şi Pethő Csaba cu un recital de flaut-chitară. Evenimentul, care va avea loc în noul centru SPA al stațiunii, este realizat cu sprijinul Institutului Maghiar din București, unul din partenerii importanți ai CEAUN BORSEC FESTIVAL. Astfel publicul va avea ocazia să descopere încinta noului centru SPA, care se va deschide în curând și va intra în circuitul național al centrelor de tratament.

Tot la centrul SPA, trupa de jazz INEFFABLE va susține un concert organizat în parteneriat cu RADIO TG. MUREȘ, sâmbătă, 13 iulie, de la ora 14,00.

Ineffable Regián Réka Kata – voce, flaut; Lukács Márton-Örs – clape; Szereceán Tihamér –chitara bas/SynthBass și Szereceán Osszián – Tobe

Regián Réka Kata – voce, flaut; Lukács Márton-Örs – clape; Szereceán Tihamér –chitara bas/SynthBass și Szereceán Osszián – Tobe

Trupa INEFFABLE s-a format în vara anului 2016, la început ca trio, din trei elevi al Liceului de Artă Miercurea-Ciuc. După câteva concerte în cafenele este desemnată ca trupă de promovare a Festivalului de Jazz din Miercurea Ciuc, acest lucru însemnând mai multe concerte din oraşele apropiate. Totodată este trupa care cântă la recepția organizată pentru Richard Bona și care a obținut pemiul special Best Of la Jazz in the Park. În repertoriul trupei regăsim atât piese proprii, cât şi prelucrari jazz cu influenţe fusion. În februarie 2018 în cadrul emisiunii KOTTA de la RADIO TG. MURES, emisiune de lansare a tinerelor talente, INEFFABLE a avut prima înregistrare şi transmisie live din Studioul de Concerte al radioului.

RADIO TG.MURES este alături de publicul din BORSEC cu noua frecvență 94,9 FM. Pentru a-i cunoaște pe oamenii din spatele microfonului, puteți   asista la ediția specială a emisiunii  SMILE RADIO, sâmbătă, de la ora 12,00 la 14,00, în noul Centrul SPA.  Realizatorii Raul Hațegan și Ema Aranyos vor fi acolo cu invitați de excepție, interviuri, reportaje și muzică excelentă. Emisiunea va fi transmisă live pe postul nostru de radio și pe site-ul  www.radiomures.ro.  Nu uitați să ne ascultați și pe 102,9 FM și pe 98,9 FM!” a afirmat managerul Radio Tg .Mureș, Lavinia Nicoleta GHIȘA.

Punctul central al festivalului CEAUN BORSEC FESTIVAL va fi Arena Ceaunurilor, unde echipe de bucătari vor pregăti specialități care reprezintă bucătăriile din Slovacia, Ungaria, Moldova, Israel, Armenia, Albania. Evident nu vor lipsi ceaunul secuiesc si cel al mocanilor. Invitații speciali din acest an vor fi slovacii din Lendava, considerata capitala mondială a specialității „bograč” (gulas) și o echipa de maeștrii bucătari de la „Magyar Népi Ízőrző Lovagrend” care vor aduce două ceaunuri de 600 l pentru a pregăti rețete de mare succes ale bucătăriei maghiare.

Duminică 14 iulie 2019, la fel ca anul trecut, se va desfășura un concurs de gătit deschis tuturor celor interesați. Juriul din acest an este alcătuit din Cosmin Dragomir de la GASTROART, Cristian Tabără cunoscutul om de televiziune si Master Chef-ul Konyári Sándor din Ungaria.

O noutate pentru amatorii de sporturi de forță: duminică 14 iulie va avea loc o demonstrație a celor de la STRONGMAN, în premiera absolută.

Proiectul, inițiat de Asociația Secvențe şi realizat cu sprijinul Primăriei Borsec si al Consiliului Județean Harghita, în parteneriat cu Radio Tg Mureș, dorește să readucă în prim-plan potențialul orașului Borsec ca stațiune de interes național.  Prin acest festival se dorește creșterea numărului celor care apreciază și promovează frumusețea, valorile culturale și interculturale unice ale stațiunii, precum și gastronomia autentică sănătoasă a zonei. În acest spirit, Ceaun Borsec Festival reunește spectacole, demonstrații și ateliere de dans și muzică tradițională maghiară, românească si romă, târg de produse tradiționale și handmade, dar și ateliere de artă tradițională țărănească sau meșteșuguri roma.

Oferta culturală include vernisajul a trei expoziții de fotografie precum și proiecții în aer liber de film documentar și de artă.
Printre noutățile ediției 2019 se numără și prezentările de carte, dintre care amintim cartea de bucate apărută la Cluj in anul 1695 – Misztótfalusi Kis Miklós: Cărticica meseriei de bucătar / Szakats mesterségnek könyvetskéje, publicata de Editura GASTROART. Mai sunt așteptați la Borsec orădeanul Székely Ervin cu volumul „Carte de bucate și de dragoste” şi cunoscutul sportiv Avram Iancu care va prezenta noua sa carte.

Vă era dor de Borsec? O să vă facem să vă fie si mai dor după ce ne vizitați. Credem că Borsec își va ocupa locului cuvenit în circuitul turismului balnear național și european, prin păstrarea și celebrarea bogatei diversității culturale care se regăsește în cultura și patrimoniul locului, în produsele naturale și resursele locale” a explicat Dan Burlac, din partea organizatorilor.

Activitățile sportive din program includ: o competiție de cros montan și un concurs de orientare turistică, ateliere de inițiere în zborul cu parapanta, cățărare sau slacklining.

După succesul de anul trecut al conferinței despre sport, outdoor și mișcare în aer liber, anul acesta avem ca invitați speciali pe TEOFIL VLAD, proaspăt întors de pe EVEREST, Toma Coconea, Avram Iancu si alți sportivi cunoscuți din sporturile OUTDOOR. Pe timpul zilei, vă puteți bucura de o zonă de relaxare și wellness cu kiropractică, yoga, acupunctură, masaj suedez și masaj terapeutic.

Copiii se vor bucura de o atenție specială anul acesta. Cei mici vor avea concursuri de gătit, ateliere de desenat pe turta dulce, ateliere de pictură şi un inedit stand de plimbare cu atelaje cu tracțiune canină.

Duminică 14 iulie, la Borsec, va fi Ziua Bicicletei, șoseaua de centură a stațiunii fiind închisă pentru a lăsa loc amatorilor de bicicletă. Este, cu siguranță, unul din cele mai deosebite trasee de ciclism din țară.

Programul complet al festivalului:

 VINERI, 12:07.2019

► 10:00-12:00 – ECO – Acțiune de ecologizare și curățenie în zona stațiunii Borsec organizată cu voluntari;

► 12:00 – 15 00 Concurs de Orientare în alergare; Startul ora 12:00 de lângă Centrul de informare turistică;

►12:00     – Deschiderea târgului de produse și produse tradiționale;

►12:00      – Deschiderea târgului handmade;

►16:00-17:00   – Vernisaj Expoziţie foto MILVUS; Noul Centru Spa Borsec;

►17:00-18:00  – Proiectie FILM /  Wild Hungaria – Ungaria Sălbatică

Cinema – Cortul mare – Pârtia de schi Borsec

► 21:00-23:00 – Concert KALANDOR si 4 S Street – Scena Mare Pârtia de schi Borsec

► 23:00-01:00 – DISCO RETRO  – Cortul Mare

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

SÂMBĂTĂ 13.07.2019

► 09:00-14:00 – Sport CROS MONTAN: Cupa Borsec 2019: https://www.facebook.com/events/305848676967682/ 

► 10:00-16:00   – ARENA CEAUNURILOR – Demonstraţii de artă culinară de gătit la ceaun. Participare internatională, 10 țări participante;

► 15:00 – 18:00 – Competie de basket  3 x 3 – Sala de sport – Hotel Sport;

► 11:00-19:00   – ATELIER handmade -zona expozanți;

► 11:00-19:00   – ATELIER arta tradițională -Meșteșuguri tigănești –zona expozanți;

► 11:00-12:00   – Vernisaj expoziție FOTO; FONYÓD / oraș înfrățit cu Borsec -I zvorul Kossuth (Izvorul nr.10) –  eveniment realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti;

►12:00-16:00   – ATELIER SPORT: Inițiere în zbor  cu PARAPANTA- Pârtia de schi Borsec;

► 12:00-16:00   – ATELIER SPORT – Inițiere în sporturi montane-cățărare;

► 12:00 – 16:00 Curse gratuite cu atelaje canine pentru copii zona Pârtia de schi;

►14:00-15.00 Concert de jazz – INEFFABLE  organizat în parteneriat cu Radio Tg. Mureș – Noul Centru Spa Borsec;

► 15:00-16:00   –  CARTEA ÎN BUCATE

PREZENTARE DE CARTE –  în prezenta autorilor: –  Cărticica meseriei de bucătar  Szakats mesterségnek könyvetskéje, 1695, prezentată de COSMIN DRAGOMIR editura GASTROART; –  Székely Ervin: Carte de bucate și de dragoste în prezenta autorului, eveniment realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Maghiar din București;

► 16:00-17.00 – Conferința CULTURA OUTDOOR cu  Tibi Ușeriu, Toma Coconea, Teofil Vlaf , Avram Iancu;

►17:00-18.00 Recital de flaut-chitară Pethő Rebeka şi Pethő Csaba  Noul Centru Spa Borsec ,  eveniment realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti;

► 18:00-19:30 – Proiectie FILM „ULTRA ” în prezenţa regizorului Simonyi Balázs

► 20:00-24:00  -Concerte MUZICA – SCENA Pârtia de schi

– 20:00-21:00 – Concert  Fanfara din Cozmeşti

–  21:00-22:00 – Concert KRYPTON

–  22.00 – 23.00- Concert OROKSEG

– 23.00 – 24:00 -Concert  FUVO SHOCK

► 00:30-02:00 -VIDEO RETRO  DISCOTECA -CORT Pârtia de schi

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

DUMINICĂ 14.07.2019

► 08:00  – 12:00  Borsec ZIUA CICLISMULUI

► 10:00-13:00   – ARENA CEAUNIRILOR – CONCURS DE GATIT; Pârtia de schi Borsec

► 10:00-16:00   – ATELIER sport: Inițiere în zborul cu parapanta; Pârtia de schi

► 12:00-16:00  ATELIER sport: Inițiere în sporturi montane-cățărare; Poiana Zanelor

►12:00 – 16:00 Curse gratuite cu atelaje canine pentru copii zona Pârtia de schi

14:00-15:30   – ATELIER slacklining   – zona interactivă

► 10:00-16:30   – ATELIERE PENTRU COPII

– desenat pe turtă dulce

– fabricat marionete

– cursuri de gătit pentru cei mici

► 15:00-16:o0   – Ceremonia de premiere CONCURS GĂTIT;

► 16:00-17:30   – DEMONSTRAȚII STRONGMAN – zona pârtia de schi Borsec;

► 10:00-19:00   – ATELIER handmade -zona expozanți;

► 10:00-19:00   – ATELIER artă tradițională -Meșteșuguri țigănești –zona expozanți;

► 18:00-19:30 – FILM;

► 19:00-22:00 – Concerte MUZICA  – SCENA MARE;

– 19:00-20:00 – Concert SEMNAL M;

–  20:00-21:00 – Concert PHOENIX;

► 22:00-24:00 –   DISCO RETRO  – Cortul Mare;

 

Virgil Natea/Lavinia Nicoleta Ghișa

Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicatã. Câmpurile necesare sunt marcate cu*

VIDEOFM

Acum in emisie

SENS UNIC cu

Cer acoperit

Vânt: 0 m/s

Cer acoperit -1°C

Vânt: 3 m/s

5°C

Top 30 RTM

  • 1. KATY PERRY – Not the end of the world,

  • 2. SICKOTOY FT MISHA MILLER – Touche,

  • 3. KYLIE MINOGUE – Magic,

  • 4. BLACK EYED PEAS ft. SHAKIRA – Girls like me,

  • 5. ROXEN ft. ALEXANDER RYBAK – Wonderland,

  • 6. SMILEY ft. DELIA – Ne vedem noi,

  • 7. JASON DERULO ft. NUKA – Love not war,

  • 8. AVA MAX – My head & my heart,

  • 9. AVA MAX – Salt,

  • 10. JENNIFER LOPEZ – In the morning,

  • 11. ANDIA – Ce suntem noi,

  • 12. HOLOGRAF ft. K-GULA – Grijile s-au dus,

  • 13. SIA ft. BURNA BOY – Hey boy,

  • 14. LUMINITA ANGHEL ft. NICO – Prietene,

  • 15. PAX PARADISE AUXILLARY – Nisipuri miscatoare,

  • 16. ED SHEERAN – Afterglow,

  • 17. KYGO ft. DONNA SUMMER – Hot stuff,

  • 18. LEONY – Faded love,

  • 19. VOLTAJ – Doar pentru ea,

  • 20. MARIA – Din vina mea,

  • 21. TOM GRENNEN – Little bit of love,

  • 22. ARMIN VAN BURREN ft. DUNCAN LAUREN E – Feel something,

  • 23. IRIS – Subteran,

  • 24. ALEXANDRA UNGUREANU – De n-am fi împreună,

  • 25. THE WEEKND – Save your tears,

  • 26. THE MONTANS ft. EMAA – Insula,

  • 27. D-l GOE – Fata de la radio,

  • 28. DAVID GUETTA ft. SIA – Let’s love,

  • 29. JASON DERULO ft. ADAM LEVINE – Lifestyle,

  • 30. AMI ft. FLORIAN RUS – Regrete,

Sugereazã piesã
= 4.9730RON0.00199
  • usd 0.1173 1 0.0004

  • chf 5.0914 1 0.0236

  • aud 2.9924 1 -0.0028

Live Video

Dedica o melodie unei persoane dragi

Completeaza formularul de mai jos,iar dedicatia ta se va auzi in emisiunea
Trimite Dedicatia

Blog

Dezbatere la Târgu Mureș pentru reducere...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Confederația Națională pentru Antrepreno...

Pasajul de la Cocoşul de Aur din Târgu M...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Proiectul se află în stadiul studiului d...

Rusia: Atac armat la o sală de concerte ...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Diplomaţia rusă a denunţat vineri drept ...

Acţiune amplă de împădurire la Filpişu d...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Aceasta este organizată de Asociația Eco...

Culturile de pomi fructiferi pot fi afec...

Stan Lucian | Citeste articolul

Șansele sunt destul de mici deoarece scă...

Postul Paștelui a scumpit legumele în pi...

Stan Lucian | Citeste articolul

Ca în fiecare an, în perioada primăverii...

Terapie mai eficientă împotriva cancerul...

Rotar Mirela | Citeste articolul

Noul laborator de radioterapie al Spital...

Radio România Tg. Mureș aniversează 66 d...

Rotar Mirela | Citeste articolul

La început de primăvară ne bucurăm de mă...

Sindicatul Învățământului Preuniversitar...

Stan Lucian | Citeste articolul

Într-o întâlnire a directorilor de școli...

Parteneri