Florin Barbu: România se apropie de obiectivul strategic de a-și asigura consumul de carne din producția internă

Publicat de Stan Lucian, 13 septembrie 2025, 13:26
România se apropie de obiectivul strategic de a-și asigura consumul de carne din producția internă, reducând dependența de importuri, spune ministrul agriculturii, Florin Barbu.
Potrivit acestuia, sacrificările de animale au înregistrat o creștere de aproape 10% în primul semestru al acestui an, iar producția de carne a crescut cu 13% față de perioada similară a anului trecut.
Această evoluție pozitivă reprezintă un pas important către atingerea obiectivului de autosuficiență alimentară, inclusiv în sectorul cărnii de porc.
După rezultatele foarte bune obținute la carnea de pasăre, unde România a ajuns să-și asigure consumul intern și să exporte cantități semnificative pe piața europeană, autoritățile aplică aceeași strategie și în sectorul de creștere a porcilor, precizează ministrul Florin Barbu.
Sursa: RADOR