Show culinar dedicat „Cuminţeniei pământului”
Cea de-a doua ediție a evenimentului Vegetarian Culinary Cup va avea loc la Braşov, în perioada 5-7 august.
Juriul va trebui să aleagă cele mai bune preparate vegetariene, la categoriile artă culinară, desert şi tort vegetarian, meniu de restaurant, raw vegan şi ovo-lacto-vegetarian.
Va fi organizată şi o campanie de strangere de fonduri pentru “Cuminţenia pământului”.
Înaintea ceremoniei de premiere a concurenților finalişti, organizatorii vor oferi participanților spre degustare 2.000 de portii de fasole bătută, pregătită traditional, iar cei care vor aprecia preparatul vor putea să doneze.
Managerul Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, Iulia Drăguţ:
Cred că fiecare dintre noi, ca şi români, suntem datori să contribuim la această cauză, pentru că patrimoniul nostru cultural este unul însemnat şi, dacă avem ocazia să facem ceva pentru ţara noastră, nu există efort pe care nu vrem să îl facem. Mai mult decât atât, în acest demers există un dialog la nivelul societăţii civile, adică noi, ca reprezentant al acesteia, şi statul, şi ne-am unit forţele.”
Asociaţia va încerca să atingă şi un record culinar.
Vor fi pregătite 2.000 de porții de ciorbă ce va fi gătită într-o tavă de 14 metri pătrați, alimentată cu 16 arzătoare de putere pe gaz lichefiat, iar echipa de bucătari va fi format din 15 persoane și 10 ajutoare.
Revine Iulia Drăguţ:
Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ are două recorduri mondiale şi nenumărate recorduri naţionale, pentru că noi avem logistica necesară pentru a face un număr însemnat de porţii. Oamenilor le place ideea de record, le place ideea de cantităţi uriaşe.”
În acest an, în concurs va exista și o categorie specială, dedicată maeștrilor brutari.
Ei vor trebui să pregătească un bufet compus din cinci produse diferite, a câte șase porții din fiecare fel.
Raluca Creţ